Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 évesen én kezeljem a...

16 évesen én kezeljem a családi pótlékot?

Figyelt kérdés

3an vagyunk a családban gyerekek(13,16 és 19 éves lányok)és a szüleimmel élek.anyának és apának külön bankszámlája van,és anya az előbb a kezembe nyomott egy bankszámlát,hogy "ezen van a családi pótlék,mától te fogod kezelni,egy hónapra osszátok be a pénzt,hogy jusson szórakozásra és öltözködésre is"mert így megtanuljuk,hogy a pénz nem játék.:O kicsit ledöbbentem,bár anyától ez nem furcsa,mert már 2.-os korom óta kapok zsebpénzt,jelenleg mind3an havi 10.000ft-ot,és egyáltalán nem félt,hogy el fogom cseszni vmi hülyeségre,mert megbízott/bízik bennem.egyébként meg hármunk közül én vigyázok a legjobban a pénzre(gazdaságit tanulok a középsuliban),ezért is nem a nővéremnek adta.

havi 46.000Ft érkezik a számlára,és azt kell majd beosztanunk. most eléggé meg vagyok ijedve,hogy hogy fogok bánni a pénzzel..

szerintetek nem felelőtlen viselkedés ez egy szülőtől (figyelembe véve a körülményeket)?

tudtok tippeket adni,hogy hogy bánjak a pénzzel?

előre is köszi a válaszokat! :)

2011. máj. 14. 14:16
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Oho,de jó neked :D. Én anyámtól meg apámtól (ő nem él velünk) nem kapok pénzt,csak a nagybátyámtól 8 ezret havonta. Általában a 8-ból öt valahogy anyámhoz kerül és majd megadja,de soha nem adja meg... és persze,amikor már elfogy az a három ezer és kérek tőle jól le leszek cs*szve.

Szerintem úgy osszátok be,hogy ugye 46 ezer a családi + 30 ezer a zsebpénzetek,az 76 ezer egy hónapra. Beszéljétek meg,hogy max. egy ember 25 ezret költhet el (mert ez így igazságos),de nem egyszerre hanem amikor kell a pénz,akkor elvesztek belőle(persze,ehhez nem kell hozzá számolni a zsebpénzt,kb. anélkül is ugyanott vagytok). És ha esetleg hónapvégén még marad valamennyi azt félre rakjátok (meg amúgy is marad egy ezres,hogyha mindenki 25-öt kap) és abból pl. születésnapra vagy ilyesmikre majd össze tudtok dobni egy keveset és mégis havonta 25 ezret elköthettek.

2011. máj. 14. 15:46
 22/24 anonim ***** válasza:

*költhettek.

15L

2011. máj. 14. 15:47
 23/24 anonim ***** válasza:

Szerintem nem felelőtlen dolog, bár nem megszokott.

Én 15 éves korom óta osztom be a pénzt, mert apám elinná. Sajnos így is van, hogy mikor megjön a fizuja el is tapsolja rögtön, mert tartozásai vannak, stb...

Nem tudom a többiek mit írtak, de a legjobb módszer szerinte az, ha összeírjátok, hogy kinek mire lenne szüksége (ruha, tisztálkodó, nem tudom, mi az, amit alapból megkaptok) és azt szerzitek be. Ha kevés a pénz, akkor fontossági sorrendet kell állítani, és nem árt, ha neten kutattok, hátha olcsóbban beszerzitek.

21/L

2011. máj. 14. 15:55
 24/24 A kérdező kommentje:
15:46os:összesen 46 ezret kapunk és ebbe beletartozik a 3X10.000. köszi a válaszodat! :)
2011. máj. 14. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!