Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elég gáz, hogy úgy élünk mint...

Elég gáz, hogy úgy élünk mint a cigányok? Igaz én részben az is vagyok, de anyukám nem. Mások észreveszik ezt?

Figyelt kérdés

Az udvar és a ház szemetes, zsúfolt, a konyhában kukacok kelnek ki rendszeresen az élelmiszerekben. Egyikőnknek sincs keresete, én még tanulok. A ház nem a miénk. Sokszor járok szakadt ruhában, egyre igénytelenebb vagyok, úgy érzem.

Néha amikor elmegyek egy "normális családba" meglepődök az életvitelen, és érzem, hogy ott sokkal jobban érezném magam, mint itthon.

Azt hozzátenném, a szobámban mindig rend van. Az iskola miatt mindenhol nem tudok takarítani. Dolgozni próbálok..de akárhányszor kezdem el, mindig a tanulás rovására megy.

Tulajdonképpen az érdekelne, hogy szerintetek akik kívülről látnak engem, ők levágják hogy ilyen körülmények között élek?

19/L

2011. máj. 14. 10:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nincsen összefüggés a szegénység és az igénytelenség között. Pici lakásban nevelem egyedül a gyerekem, szegénységben de tisztaságban és szeretetben. Nálam mindig tisztaság van és igaz hogy kevés ruhánk van, de az mindig tiszta, mert kimosom. Ha szakadt, akkor megvarrom. Voltam már olyan családnál, akik mindig márkás cuccokban jártak, puccos kocsival, tele aggatva arannyal, aztán hányinger kerülgetett a lakásukban, annyira igénytelenek voltak.
2011. máj. 14. 11:20
 12/20 anonim ***** válasza:

10,52-es vagyok!

Ha anyukád otthon van, ráér, ő takaríthatna! Ezt írod!

Hát egyrészt. Másrészt talán ő is elmehetne dolgozni, akkor lenne több pénzetek, és nemigaz, hogy ketten nem tudjátok rendben tartani a lakást, és a személyes tárgyaitokat.

Egyébként, ha a mamád nem dolgozik, miből éltek. Ha csak a családi pótlékból, esetleg a gyerek-tartásból, hát nagy művészek vagytok! Mert akkor viszont miből telt számítógépre, internetre?

Vagy az egész kamu!

2011. máj. 14. 11:21
 13/20 anonim ***** válasza:
67%
Nem tudom mi a szomorúbb, hogy általánosítasz, és ezzel megsértesz másokat, a Te és Anyukád undorító, igénytelen viselkedését egy származáshoz hasonlítod, vagy, az, hogy egy mocsokban élsz, és nem változtatsz rajta. Csak, hogy tudd, nem élsz úgy mint a cigányok, nagyon sok cigány különb Nálad.
2011. máj. 14. 11:22
 14/20 A kérdező kommentje:
Bezzeg ha valaki itt megemlíti a cigányokat, akkor már egyből a mocsokhoz kapcsoljátok, most meg mi van veletek?
2011. máj. 14. 11:53
 15/20 anonim ***** válasza:
96%
Kedves kérdezô! Cigány származású 28 éves nô vagyok. A diplomámat programozó-matematikus szakon szereztem, aztán egy svájci cégnél kezdtem dolgozni Budapesten. Miután megszereztem a harmadik középfokú nyelvvizsgámat is, (angol-német-francia) áthelyeztek Svájcba. Jelenleg is itt élek, a bérlakásom gyönyörû tiszta, a szemetet szelektíven gyûjtöm, a ruháim nemcsak jó minôségûek, de mindig tiszták és frissen vasaltak, kukacot meg maximum akkor látok, ha hazalátogatok és elkísérem édesapámat horgászni. Tudom, nem így él az átlagember, de azért mégis feltenném neked a kérdést: még mindig úgy érzed, hogy úgy élsz, mint a cigányok?
2011. máj. 14. 11:58
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

10,52 és 11,21 vagyok!

Tévedsz kedves kérdező!

Éppen azt próbáljuk megértetni veled, hogy a cigány kifejezés ma már nem népcsoportot jelent, hanem életformát tükröz.

Épp most olvastam egy könyvet: a te "fajod" kb. ezer évvel ezelőtt indult el Indiából, az akkori erőszakos iszlám hittérítés elől menekültek és vándoroltak nemcsak eddig, de feljutottak egészen a mai Svédországig, ill. Angliáig.

Persze, hogy a több száz éves vándorlás során nem volt lehetőségetek a megfelelő tisztálkodásra stb. Európának erre a részére kb. 700 évvel ezelőtt értetek, és sokan közületek itt maradtatok, letelepedtetek közöttünk.

Tehát mostmár nem kell vándorolnotok, estéről-estére ugyanott hajtjátok álomra fejeteket. Tehát legalább este-reggel nyugodtan megmosdhatnátok, akármilyen szerény körülmények között éltek, azt lehet tisztán tartani stb.

Ha ezt nem teszitek meg, maradtok cigányok!

Ha minimum ennyit megtesztek, akkor vagytok romák! És ez igaz, akár fehér, fekete, sárga, teljesen mindegy!

Mert - ahogy már írtam - ma már az életforma alapján soroljuk be az embereket és nem a genetika szerint.

2011. máj. 14. 12:09
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves 11:28

a kérdező cigány is, tehát cigányok is élnek úgy mint a kérdező...

2011. máj. 14. 12:17
 18/20 anonim ***** válasza:
88%

Hát gyönyörű, egy cigány próbál cigányellenes hangulatot kelteni...

Nem cigánykérdés, hogy ki mennyire igényes a környezetére, mégcsak nem is pénz kérdése. Pl. a rothadó élelmiszereket ingyen ki lehet dobni.

Ahol felnőttem, volt egy cigány család, nyolc gyerekkel. Az egyik velem egyidős volt, így néha náluk voltam. Na, azt a tisztaságot, jólneveltséget bárki eltanulhatná. A nyolc gyerekből hat továbbtanult felsőoktatásban, nem is rossz eredménnyel. A maradék kettő nem akart, ők szakmát tanultak. Még az iskolában a tanárok is velük példálóztak, mert mindig kész volt a házijuk és sok szorgalmi feladatot is csináltak.

A szülők pedig nagy tiszteletnek örvendtek a településen, mert nagyon udvarias, kedves emberek voltak.

2011. máj. 14. 12:47
 19/20 anonim ***** válasza:

Írsz névtelenül egy levelet a gyámhivatalba, hogy ilyen állapotok vannak és hivatalosan szólítsák fel édesanyádat a megfelelő állapotokra.

Ha nincs keresete, akkor valószínűleg nem dolgozik, egész nap mit csinál? Láthatod, hogy mások még munka mellett is rendet tudnak tartani, tehát neki különösképpen kellene.

2011. máj. 14. 14:50
 20/20 anonim ***** válasza:
Egy rendes cigány családban takaritanak még ha szegények is, ne hogy már a tanulás miatt nem tudod rendben tartani a házat 19 évesen.
2011. máj. 14. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!