Elég gáz, hogy úgy élünk mint a cigányok? Igaz én részben az is vagyok, de anyukám nem. Mások észreveszik ezt?
Az udvar és a ház szemetes, zsúfolt, a konyhában kukacok kelnek ki rendszeresen az élelmiszerekben. Egyikőnknek sincs keresete, én még tanulok. A ház nem a miénk. Sokszor járok szakadt ruhában, egyre igénytelenebb vagyok, úgy érzem.
Néha amikor elmegyek egy "normális családba" meglepődök az életvitelen, és érzem, hogy ott sokkal jobban érezném magam, mint itthon.
Azt hozzátenném, a szobámban mindig rend van. Az iskola miatt mindenhol nem tudok takarítani. Dolgozni próbálok..de akárhányszor kezdem el, mindig a tanulás rovására megy.
Tulajdonképpen az érdekelne, hogy szerintetek akik kívülről látnak engem, ők levágják hogy ilyen körülmények között élek?
19/L
10,52-es vagyok!
Ha anyukád otthon van, ráér, ő takaríthatna! Ezt írod!
Hát egyrészt. Másrészt talán ő is elmehetne dolgozni, akkor lenne több pénzetek, és nemigaz, hogy ketten nem tudjátok rendben tartani a lakást, és a személyes tárgyaitokat.
Egyébként, ha a mamád nem dolgozik, miből éltek. Ha csak a családi pótlékból, esetleg a gyerek-tartásból, hát nagy művészek vagytok! Mert akkor viszont miből telt számítógépre, internetre?
Vagy az egész kamu!
10,52 és 11,21 vagyok!
Tévedsz kedves kérdező!
Éppen azt próbáljuk megértetni veled, hogy a cigány kifejezés ma már nem népcsoportot jelent, hanem életformát tükröz.
Épp most olvastam egy könyvet: a te "fajod" kb. ezer évvel ezelőtt indult el Indiából, az akkori erőszakos iszlám hittérítés elől menekültek és vándoroltak nemcsak eddig, de feljutottak egészen a mai Svédországig, ill. Angliáig.
Persze, hogy a több száz éves vándorlás során nem volt lehetőségetek a megfelelő tisztálkodásra stb. Európának erre a részére kb. 700 évvel ezelőtt értetek, és sokan közületek itt maradtatok, letelepedtetek közöttünk.
Tehát mostmár nem kell vándorolnotok, estéről-estére ugyanott hajtjátok álomra fejeteket. Tehát legalább este-reggel nyugodtan megmosdhatnátok, akármilyen szerény körülmények között éltek, azt lehet tisztán tartani stb.
Ha ezt nem teszitek meg, maradtok cigányok!
Ha minimum ennyit megtesztek, akkor vagytok romák! És ez igaz, akár fehér, fekete, sárga, teljesen mindegy!
Mert - ahogy már írtam - ma már az életforma alapján soroljuk be az embereket és nem a genetika szerint.
Kedves 11:28
a kérdező cigány is, tehát cigányok is élnek úgy mint a kérdező...
Hát gyönyörű, egy cigány próbál cigányellenes hangulatot kelteni...
Nem cigánykérdés, hogy ki mennyire igényes a környezetére, mégcsak nem is pénz kérdése. Pl. a rothadó élelmiszereket ingyen ki lehet dobni.
Ahol felnőttem, volt egy cigány család, nyolc gyerekkel. Az egyik velem egyidős volt, így néha náluk voltam. Na, azt a tisztaságot, jólneveltséget bárki eltanulhatná. A nyolc gyerekből hat továbbtanult felsőoktatásban, nem is rossz eredménnyel. A maradék kettő nem akart, ők szakmát tanultak. Még az iskolában a tanárok is velük példálóztak, mert mindig kész volt a házijuk és sok szorgalmi feladatot is csináltak.
A szülők pedig nagy tiszteletnek örvendtek a településen, mert nagyon udvarias, kedves emberek voltak.
Írsz névtelenül egy levelet a gyámhivatalba, hogy ilyen állapotok vannak és hivatalosan szólítsák fel édesanyádat a megfelelő állapotokra.
Ha nincs keresete, akkor valószínűleg nem dolgozik, egész nap mit csinál? Láthatod, hogy mások még munka mellett is rendet tudnak tartani, tehát neki különösképpen kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!