Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kaptatok május kosarat? Miota...

Kaptatok május kosarat? Miota vagytok együtt és milyet, képeket is küldjetek,

Figyelt kérdés
2011. máj. 7. 17:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én soha nem hallottam róla.

Látom a képeket, sejtettem, hogy valami ilyesmi, de még mindig nem értem, mi a funkciója? Szerelmet bizonyít? Vagy mi? És akik kaptak, hol laktok?

Lehet csak a "bunkó pestieknél" nem szokás ez?:)

2011. máj. 9. 20:25
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Én a májusfát ismerem, májuskosárról még soha nem halottam.
2011. máj. 9. 20:38
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak a májusfát ismerem.

Azt tavaly kaptam, azóta összeházasodtunk, és feleségnek már nem jár, csak mátkának...

2011. máj. 9. 22:09
 14/20 A kérdező kommentje:
de jár a feleségnek is csak azoknak bordó, menyasszonyoknak fehér, barátnő rózsaszín .
2011. máj. 9. 23:03
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én BAZ megyében lakom.Itt van hagyománya a május kosárnak.Persze már nem akkora mint régen.

A barátnőknek rózsaszínt,a menyasszonyoknak fehéret szoktak vinni.

A kosár(van kicsi nagy és hatalmas)mindig az adott színű krepppapírral van bevonva.A kosár pedig televan rakva cserepes virágokkal.

Április 30.-án szokták elvinni a lányos házhoz a szülők,keresztszülők a fiú nevében.(régebben így volt,ma már általában a fiú elviszi,és kész).

Hajnalban pedig állítanak májusfát.Ami általában egy jó nagy nyárfagally,ezt hozzákötik a kerítéshez és teleaggatják mindenféle színes krepp papírral.

A májuskosarat pedi kibiggyesztik az ablakba(ott van kb 1 hónapig),így jelezvén,hogy a lánynak van udvarlója.

Röviden ennyi.

2011. máj. 10. 08:46
 16/20 anonim ***** válasza:

Utolsó, köszönöm, hogy leírtad mi is ez.

Ma is tanultam valamit. :)

2011. máj. 11. 11:45
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak a májusfát ismerem!

Mikor kicsi voltam, keresztapum állított nekem az erkélyre májusfát :) mióta felnőttem, azóta sem tőle, sem páromtól nem kaptam ilyesmit :( Sebaj, az nagyobb gond volna, ha csak ez számítana...

23/L Esztergom

2011. máj. 11. 13:59
 18/20 biharif válasza:
100%

A kérdező kommentje:

de jár a feleségnek is csak azoknak bordó, menyasszonyoknak fehér, barátnő rózsaszín .

Na ez aztán hülyeség ...

2011. máj. 12. 12:31
 19/20 anonim ***** válasza:
56%
Mondjuk nem kellene minden marhaságot azonnal felkarolni. Májusfa igen, május-kosár nem. Bizonyára a virágkereskedők találták ki. Virágcsokrot bármikor lehet adni, de a kosáradás a magyar szimbolikában elutasítást jelent.
2011. máj. 13. 10:49
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"A májuskosarat pedi kibiggyesztik az ablakba(ott van kb 1 hónapig),így jelezvén,hogy a lánynak van udvarlója. "

hehe. Mostanság a cél érdekében elég egy baromi nagy luxus BMW is.

2011. máj. 14. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!