Kaptatok május kosarat? Miota vagytok együtt és milyet, képeket is küldjetek,
Én soha nem hallottam róla.
Látom a képeket, sejtettem, hogy valami ilyesmi, de még mindig nem értem, mi a funkciója? Szerelmet bizonyít? Vagy mi? És akik kaptak, hol laktok?
Lehet csak a "bunkó pestieknél" nem szokás ez?:)
Én is csak a májusfát ismerem.
Azt tavaly kaptam, azóta összeházasodtunk, és feleségnek már nem jár, csak mátkának...
Én BAZ megyében lakom.Itt van hagyománya a május kosárnak.Persze már nem akkora mint régen.
A barátnőknek rózsaszínt,a menyasszonyoknak fehéret szoktak vinni.
A kosár(van kicsi nagy és hatalmas)mindig az adott színű krepppapírral van bevonva.A kosár pedig televan rakva cserepes virágokkal.
Április 30.-án szokták elvinni a lányos házhoz a szülők,keresztszülők a fiú nevében.(régebben így volt,ma már általában a fiú elviszi,és kész).
Hajnalban pedig állítanak májusfát.Ami általában egy jó nagy nyárfagally,ezt hozzákötik a kerítéshez és teleaggatják mindenféle színes krepp papírral.
A májuskosarat pedi kibiggyesztik az ablakba(ott van kb 1 hónapig),így jelezvén,hogy a lánynak van udvarlója.
Röviden ennyi.
Utolsó, köszönöm, hogy leírtad mi is ez.
Ma is tanultam valamit. :)
Én is csak a májusfát ismerem!
Mikor kicsi voltam, keresztapum állított nekem az erkélyre májusfát :) mióta felnőttem, azóta sem tőle, sem páromtól nem kaptam ilyesmit :( Sebaj, az nagyobb gond volna, ha csak ez számítana...
23/L Esztergom
A kérdező kommentje:
de jár a feleségnek is csak azoknak bordó, menyasszonyoknak fehér, barátnő rózsaszín .
Na ez aztán hülyeség ...
"A májuskosarat pedi kibiggyesztik az ablakba(ott van kb 1 hónapig),így jelezvén,hogy a lánynak van udvarlója. "
hehe. Mostanság a cél érdekében elég egy baromi nagy luxus BMW is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!