Mi a véleményetek, mi az ideális, ha hogyan és milyen arányban osztja meg egymás közt férfi és nő a házimunkát?
Hétköznap nem várom el tőle, hogy segítsen, mert sokat dolgozik, utána pedig a kislányunkkal foglalkozik. Addig én főzök, elmosogatok, vagy vasalok.
De hétvégente jól esik a segítség. Mondjuk segít porszívózni, vagy elmosogat ebéd után, sőt, újabban még a főzésbe is besegít. :) Nekem ő az egyetlen segítségem, és egy 10 hetes baba mellett szükségem is van rá. Mert bizony vannak napok, amikor meghalni sincs időm mellette, máskor meg ül a pihiszékben, amíg én ablakot pucolok, porszívózok. :)
De már a baba előtt is nagyon sokat segített a férjem. Egyedül a teregetést nem bíznám rá soha, mert borzalmasan tereget. Mindent csak feldobál, így azt is vasalni kell utána, ami még sosem látott vasalót. :D
akkor kérd meg hogy főzzön! a mesterszakácsok mind férfiak!
amúgy meg , ne takaríts te sem, egyedül... mondd meg neki hogy a kettőtök lakásában ketten kell takarítani.várd meg amíg nem lesz tiszta tányér, meg ilyenek.. :D
párom nem takarít soha, kivéve a porszívózást, én akkor csinálom meg amikor nincs otthon, mert én szeretek takarítani! ő süt, én főzök többnyire. fele-fele arányban mosogatunk, általában én veszem a kaját és ő fizeti a sörözést stb. de ha nekikezdek akárminek, mindig megkérdezni, hogy segítsen-e.
Férjem olasz, ahogy írtad, az ő anyja is fényesre nyalta neki s tőlem is el volt várva, hogy ugyanúgy csináljak mindent, ez így ment az együttélésünk kb 2. hónapjáig, amikor visszaküldtem az anyukájához. Megmagyaráztam neki, hogy márpedig ez nekem ilyen formában nem kell, hogy ledolgozok 8-10-12 órákat, ügyeletezek, míg ő egyetemre jár s itthonról dolgozik, utána ahogy beérek az ajtón vár az ereszdelahajamat s ő azzal kezdi, hogy ő éhes (nincs lakat a hűtőn, mégse volt képes előszedni magának), s vagy változtat vagy visszamehet az anyukájához.
Változtatott, de nagyon nehezen, közben még mindig visszaesik s belefelejt a dolgokba, olyankor leülünk s elmondom, hogy kész-elég van, akkor észreveszi magát s pár hónapig megint működik a házimunka megosztás.
Kinevelni belőlük hisztivel, vagy más metódusokkal nem lehet, ezzel ne is próbálkozz, gondold el, ha mi így nőttünk volna fel biztos nekünk is sok kellene, hogy megmozduljunk.
Sokat kell dícsérni s akkor jobb kedvvel csinálja,pl engem nem hagy már évek óta krumplit főzni héjában mert egyszer azt mondtam, hogy ő tud a legjobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!