Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig voltatok gyerekek?...

Meddig voltatok gyerekek? Mennyi ideig tart szerintetek?

Figyelt kérdés

én most 16 vagyok és sajnálom hogy nem soká vége, sőt az "igazán" gyerekkoromnak már vége. :S nekem ez nyomasztó

Remélem értitek hogy mire gondolok:D

2011. máj. 3. 20:09
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Belül 15 évesen lettem felnőtt, anyám halála miatt.

21/L

2011. máj. 3. 20:22
 12/41 anonim ***** válasza:
80%
Olyan 17-18 körülig...sajnos még most is a szüleim tartanak el, egyetem után dolgozni fogok, na akkor leszek felnőtt úgy igazán...
2011. máj. 3. 20:23
 13/41 anonim ***** válasza:
67%
Sztem meg ne kössük mondásokhoz..igen, valamilyen szinten addig vagy gyerek,amíg a szüleid élnek, de lélekben+ a gyakorlatban lehetnek olyan élethelyzetek(és vannak is), hogy az ember sokkal hamarabb felnőtté válik, minthogy meghalnak a szülei. Pl. elköltözik otthonról, és mindent magának csinál, intéz és még egy rakás ilyen helyzet..szóval sztem ezt nem lehet ahhoz kötni, hogy meddig élnek a szülei...
2011. máj. 3. 20:25
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Én 39 (F) vagyok és még mindig gyerek :))
2011. máj. 3. 20:25
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a körülményektől is függ, hogy meddig tart. Van, aki megteheti, hogy 30 éves korában is gyerekként viselkedjen, míg másnak 15 éves korában fel kell nőnie. De persze az egyéni tulajdonságok is számítanak, ki mennyire érett.

Én - 23 évesen - még úgy érzem, gyerek vagyok, és még egy darabig az is leszek. Tudom, illene már felnőni, de egyáltalán nem érzem magam felnőttnek (lehet azért, mert még tanulok). :)

2011. máj. 3. 20:26
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen szempontból nézzük:

A gondolkodásom az kb 18 évesen kezdett felnőttes lenni. Mikor tudatosan kezdtem tervezni a jövőmet és azt, hogy ehhez mi mindent kell tennem.

Ha pedig abból a szempontból nézzük, hogy mindig van kihez mennem a gondjaimmal és van hova hazamennem, akkor addig leszek gyerek míg a szüleim élnek.

Ha viszont azt nézzük, hogy jelenleg lelkileg hogyan érzem magam akkor valószínűleg sosem fogok felnőni. Elég gyermeki a személyiségem és a lelkivilágom. Eleve gyerekekkel foglalkozó szakmát választottam magamnak mert ez az én világom.

Ezt végiggondolva szerintem az ember egy része valahol mindig megmarad gyereknek.

Nem kell aggódnod azért, hogy nemsokára felnősz mert valóban igaz, hogy minden kornak megvan a maga szépsége.

21/L

2011. máj. 3. 20:26
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

lehet,h későnérő típus vagyok, de bennem - nem tudom miért - most, 27 évesen tudatosult, h már SOHA,de SOHA nem lehetek gyerek, nem lesz az,amikor anya ápol,ha beteg vagyok,nem lesz az,h issza minden szavamat,figyeli minden óhajomat...és a tudat, h SOHA, az őrjítő.

szívem szerint én is visszamennék, még akár 18 éves koromra is, de nem lehet :(((

addig örüljön az ember,míg iskolás,utána mindennek "vége",nemcsak a gyerekkornak :)))

hülyén hangzik,de lehet vmiféle dacból nincs is "kedvem" még egy darabig felnőni:))) - pl. családalapítás,gyerek...huh,távol áll még tőlem... :)))

2011. máj. 3. 20:31
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Velem is történtek nehezen feldolgozható események, de még mindig gyereknek érzem magam 19 évesen. Kénytelen vagyok felnőttként viselkedni, döntéseket hozni, főleg amióta elköltöztem otthonról. De sosem akarok felnőni. Nem is fogok.
2011. máj. 3. 20:31
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem én örökre az maradok.

30/N

(vagy 30/L? :) )

2011. máj. 3. 20:35
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
24 éves vagyok, és egy hüle gyerek :)))
2011. máj. 3. 20:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!