Hogy kell kiejteni a Kmetty vezetéknevet?
Figyelt kérdés
A tanárom úgy ejti ki hogy Kmetti,de viszont ismerek egy gyereket aki úgy ahogy levan írva.2011. máj. 3. 18:21
1/7 anonim válasza:
Szerintem ezt az adott Kmetty család dönti el.
2/7 anonim válasza:
Attol fugg, pl Archibald de la Kmetty, az kmetty, de Kmetty Gyorgy, mar "Kmetti".
3/7 anonim válasza:
nekem az egyik tanárom Kmetty :D ő is i-vel ejti. volt egy ilyen nevű szomszédunk is, ő is a fent leírtak szerint mondta.
TY-vel max poénból ejteném :D
4/7 anonim válasza:
I-vel kell. Kmetty utca közelében lakom, így elég gyakran hallom a kiejtését is. Az"i" hangot nevekben régen y-nal jelölték (nemesi családok pl), így az írás maradt.
Az véletlen, hogy a t és y együtt egy másik hangot is jelöl a magyar nyelvben.
5/7 anonim válasza:
Volt ilyen nevű osztálytársam, határozott 'i'-vel a végén ejtette, mi is csak akkor ejtettük a nevét dupla 'ty'-vel, ha ugrattuk.
6/7 anonim válasza:
nekem egyik barátnőm Ketty és ő is i-vel ejti :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!