Kezdem magam kellemetlenül érezni, mert kb én vagyok a családban az egyetlen akinek nincs rendes szakmája. Tényleg rosszabb vagyok?
21 éves vagyok, és érettségi után elvégeztem egy 2 éves kereskedelmi sulit, szakmám lett. Ezzel kb semmire sem megyek, bár megszenvedtem vele...
A keresztanyám német-töri tanár (2 évet dolgozott összesen m tesóimnak saját boltjuk van, az unokahúgom szintén a tanítóképzőbe megy tovább, egy másik valami bölcsészetire fog menni. Mindenki viszi majd valamire, de én mivel csak egy 2 éves sulit csináltam meg, ez kb semmi...Érdemes lenne diplomát szereznem? Jobban boldogulnék majd vele?
Érettségi után egy pénzügyi szakügyintéző felsőfokú okj-st végeztem, tesóm és unokatesóim fősuli meg egyetem meg a f.aszom...
Eleinte azt hittem hogy rosszul kell éreznem magam, de most már rájöttem hogy nem.
Van egy jól fizető munkahelyem.
Volt oszt.társaim akik fősulit végeztek, most tengenek-lengenek, egyetemi végzettséggel nem veszik fel őket sehova, nem tudják őket megfizetni.
Meg amúgy is kevés a munkahely.
Csak magaddal foglalkozz, kit érdekelnek a rokonok.
Ha ezzel a szakmáddal nem mész semmire,akkor nézz utána mik a hiányszakmák,vagy milyen egyetemet érdemes elvégezni.
Alapjában véve a szakirány sokkal fontosabb,mint az,hogy ad e diplomát a képzés.
A mai világban kb. teljesen mindegy milyen végzettséged van. Legyen ismerősöd jó helyen és akkor lesz állásod is.
Nekem van olyan ismerősöm, akinek 2 jó diplomája van + 3 idegen nyelven beszél mégsem kap munkát, max. mehet utcát söpörni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!