Hogy lehet ennyire igénytelen az apám?
Ma szemtanúja voltam annak, hogy a kertben végzi el a folyóügyeit.
60 éves, elég régimódi, de egy értelmes férfi. Teljesen átlagos körülmények között élünk. Édesanyám 6 éve halt meg. Míg élt ő látott el minden háztartási teendőt, apám soha semmit, de ugye nem is volt rákényszerülve. Apám ezután egyre inkább elhagyta magát ( vagy csak nem volt, aki kikészítse a másnapi ruháját, aki eltakarítson utána, aki gondját viselje). Én ekkor még gyerek voltam és most veszem már észre azt, hogy mennyire nem törődik magával, a környezetével, még egy minimális rend, igényesség se lenne körülötte, ha rajta múlna.
Nem fürdik rendszeresen, néha érzem rajta, hogy büdös. Gyakran tiszta ruhát sem vesz fel, abban alszik, amiben nappal van. Képes egy szakadt pólóban, kabátban lenni, holott szekrények vannak tele az ő ruhájával. Ha rajta múlna olyan, hogy söprögetés,mosogatás,egyszerűen csak az asztalnak a letakarítása nem létezne. Én értem, hogy régebben ezt anyu mindet megcsinálta, de felnőtt ember és engem iszonyatosan zavar, hogy így él. Sajnos a mi viszonyunk nem valami szoros, csak a legminimálisabb kommunikáció folyik kettőnk között. Én csak hétvégente vagyok itthon és az azzal megy el, hogy próbálok egy kis rendet teremteni, kidobom a megrohadt kajákat, elmosogatok stb.
Egyébként minden lomot képes összehordani a házhoz és a kertbe. Magától semmit nem dobna ki.
Nem olyan idős még szerintem, hogy így kelljen élnie.
megözvegyülten,árván
"árván bolyongtam, fájó sebem éget"
tudsz olyat (könyv, program, zene, vagy mit szeret csinálni, mi érdekli a világból,tudna-e valkinek segíteni)
ami derűt ébreszt a lelkében? meg kell keresned...
azért az ember megérti, hogy valakinek nagyon fáj ha elveszít egy számára fontos személyt.
De szerintem ez még nem ok arra, hogy így elhagyja magát
Hát akkor szövetkezzetek össze azzal a nővel, és tegyétek rendbe!
Dobd ki a szakadt, ronda ruháit, azt mondod tele a szekrény jókkal, akkor meg minek a régi rossz? " fogjon be" másikat.Ha nem engedi csak szép lassan tüntesd el a legrosszabbakat.Mehet a kuka aljára, ott nem találja meg.
Ezt elsősorban neki kellene felfognia, hogy ez neked nagyon ciki, mit mondhatnak a szomszédok, meg az emberek!
nme az a fő baj, hogy mot mondanak
az, hogy elveszettség tünetek vannk rajta. Az, hogy Ővele mi a baj? és hogy lehetne segíteni. Hit?
nekem is iszonyat igénytelen az apám, de a tiéddel eltérően még primitív is, nem intelligens, és empátia se meg érzelmi intelligencia se szorult belé
hát sztem ők ebben a korban már nemigen fognak megváltozni, úgyhogy el kell tudni viselni őket valahogy....
van hogy én is lefekszem a nappali ruhámban
a férfiak egy része ilyen. amúgy valahol meg lehet érteni a többi dolgot is. elvesztette a párját szarik a világba.
bár ott vagy te a gyereke akit felnevelt szóval... inkább haragszom rá mint megértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!