Másik városba költözéskor mit hogy?
Sziasztok!
Jelenleg abban a helyzetben vagyok, hogy otthonról el kell költöznöm. Most Debrecenben élek édesanyámmal de barátommal most fogunk összeköltözni Nyíregyházán. (ALBÉRLETBE) Mivel még ide vagyok bejelentve, így a kérdésem is ezzel kapcsolatos lenne. Pl hogy megy az orvosváltás? Hogy kerülhetek át Nyíregyi orvoshoz?
Első költözésem még egy másik városba így nem nagyon tudom hogy működik ez. =(
A válaszokat előre is köszönöm!
(20/L)
hát ha bejelentett lesz a lakcímed,akkor csak be kell jelentkezned mindenhová az új lakcímkártyáddal,és ha tartósan maradsz ott,akkor átkérik az orvosi kartonodat.
ha viszont nem lesz bejelentett a lakcím,akkor nem tudom h van sajnálom..:(
Szia!
Mi 2 éve költöztünk Debrecenből Téglásra.
A szomszédoktól érdeklődtem mindenről, bár egy kisváros nekem nagyon furcsa volt elsőnek, itt egy kicsit másképp működnek a dolgok, mint egy nagyvárosba, nem költöznék vissza.
Szomszédoktól érdeklődj. Amúgy szabad orvosválasztás van így végülis oda mégy ahova akarsz.
Én a gyerekeimet Debrecenbe viszem orvoshoz, mert nem volt szimpi az itteni gyerekdoki. (Bár szerencsére ritkán van rá szükség.) Mi viszont átjelentkeztünk ide, mert a felnőtt orvos meg itt jobb.
Átjelentkezel a lakcímre és a lakcímkártyával meg bejelentkezel a dokihoz.
Kétféleképpen változtathatod a lakcímedet.
Az egyik lehetőség az, hogy az állandó debreceni címedet cserélteted le a nyíregyházira. A másik az, hogy a nyíregyházi csak egy ideiglenes lakcím (ún. tartózkodási hely) lesz a lakcímkártyádon, fölötte az állandó megmarad. Bemész a helyi okmányirodába, kérsz egy kitöltendő lapot. Szükség lesz a régi lakcímkártyádra és a személyigazolványodra, illetve a lakás tulajdonosának vagy főbérlőjének aláírására, igazolásra (bérleti szerződés, ilyesmi, majd ott megmondják).
Az orvosváltás elég egyszerű, mert ha megvan a lakcímkártyád, elmész egy orvoshoz és bejelentkezel hozzá. Érdemes előtte kérdezősködni, milyen háziorvosok vannak, mifélék. :)
Ennyi. (Legalábbis én ezt csináltam Székesfehérvárról Budapestre, onnan pedig Érdre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!