Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Visszamegyek dolgozni, és a...

Visszamegyek dolgozni, és a férjem lesz otthon Gyesen a 2 évesünkkel. Mennyi gyerektartást kell fizetni?

Figyelt kérdés

Szóval ahol a férjem-neki van az előző házasságából gyereke- most dolgozik,csődbe ment a cég,mindenkit ki fognak elöbb utóbb rugni,bár huzzák halasszák a dolgot. Azok járnak jól,akiket még most az elején küldenek el,mert ők kapnak végkielégítést.Férjem kérte az egyik fönököt h tegye őt listára,így nyáron neki már nem lesz munkája. Én szeptembertől visszamegyek dolgozni-a lányunk akkor fogja betölteni a 2 éves kort-,a férjem lesz gyesen. Az én fizetésem 20%át kell gyerektartásként adni,vagy ilyenkor hogy van ez? Tudtommal Gyesből nem vonhatnak.

Még egy kérdés a végkielégítés 20%át is oda kell adni?

2011. máj. 1. 18:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
64%

ki kell állnom az 59%-os válaszoló mellett. Az összes belinkelt kérdés a te kérdésedet boncolgatja pepitában! olvasd el a válaszokat, mert nem fogsz itt sem más válaszokat kapni. Ugyanazok válaszolnak neked is, mint azoknak, akik azokat a kérdéseket kiírták!

Nem értem, hogy miért zavarnak össze téged azok a válaszok. Mondanál pár példát, hogy mit nem értesz azokban a válaszokban?

2011. máj. 1. 19:42
 12/20 anonim ***** válasza:
26%

azt nem érti, hogy mind azt írja, fizetni kell!

Ő pedig épp megúszni akarja..

és igen, minden pénzből jár elvileg az x %!

2011. máj. 1. 19:48
 13/20 A kérdező kommentje:

19.48!

Kikérem magamnak a gyanúsítgatásod! Hol írtam h nem akarunk fizetni? Megmondanád?

Azért zavarosak a linkelt kérdéseknél a válaszok,mert mindegyiknél mást írnak. Volt ahol pl: azt írták,h ilyenkor a férjem helyett az állam fizeti és majd az államnak kell visszafizetni. Szóval zavarosak.

Én is észrevettem h azok a kérdések is a gyesből lehet gyerektartást boncolgatni,de mikor ki írtam az én kérdésemet nem találtam ehhez hasonlót.

59%os,a "Nyomi"... kommenteddel csak magadat minősíted.

Nem tudunk annyit fizetni amit eddig fizetett a férjem. Ő 150-160 körül keres,és ebből vonják a 20%ot. Én mivel még elég uj vagyok csak 120at kapok. Az anyagi helyzetünk most teljesen meg fog változni

2011. máj. 1. 20:31
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

hát igen.. ne haragudj, hogy ezt írom, de mi köze az első gyereknek ahhoz, h ti gyereket vállaltatok? Képzeld ő szintén szerelemből született, és kisgyerek fejjel azt hitte, hogy az apja halhatatlan és mindig ott lesz vele. Álmában sem fordult meg a fejében, hogy az anyját vagy apját elvesztheti, vagy azok egy másik családra, egy másik gyerekre "cserélhetik". Szóval az, hogy nálatok jön egy gyerek, és emiatt mások az anyagi lehetőségeitek, a régi gyereket nem fogja érdekelni, sőt általában nehezen barátkozik ezzel meg. Ez jó érzésű embereknél nem indok arra, hogy kevesebbet adjanak.

Ma annyira népszerű lett felelőtlenül házasodni és válni, hogy az emberek végig sem gondolják, hogy felelősen - hacsak nem gazdagok - lehet, hogy még egy gyereket nem tudnak bevállalni. Ha ennyire rosszul álltok, akkor nem lett volna szabad bevállalni ezt a gyereket. Az előző gyerek nem szenvedhet hátrányt azért, mert te is gyereket akarsz, ez együtt kéne járjon egy elvált emberrel! elvált ember új párjaként csak akkor szabad saját gyereket vállalni, ha az nem rontja az előző házasságból származó gyerek érdekeit. Legalábbis az én környezetemben. Az a gyerek ugyanis semmiről sem tehet. Az elvált fél 100%-ban felelős azért a gyerekért is! és ha igy is érzi, akkor egy új babát csak akkor vállal, ha amellett mindent meg tud adni a korábbi gyerekének.

Kíváncsi vagyok, hogy az évek múlásával az emberek rájönnek-e, hogy olyan anyagi csőd a válás, amely egy egész életre kihat és taccsra teheti mindkét felet, és rájönnek-e arra, hogy nem feltétlenül érdemes elválttal kezdeni, hiszen annak lesz egy 18 évig minimum tartó "tartozása" minden hónapban, ami megnehezíti, ha nem ellehetetleníti a saját gyerek, saját család, saját ház, saját élet kialakítását.

Megértelek, de sajnálni nem tudlak. Egyébként úgy tűnik, hogy a GYES az egy szociális segély, ezért abból nem vonják a GYT-, de a GYED-ből igen. Sajnálom az előző házasságból származó gyereket :(

2011. máj. 1. 20:43
 15/20 A kérdező kommentje:

Utolsó,a férjem nem azért megy el gyesre mert nem akarjuk fizetni a gyerektartást. Hanem mert ez az egyetlen ésszerű megoldás. Nekem vissza kell mennem dolgozni(nem szeretném megkockáztatni azt h itthon leszek 3 évet,és utánna majd pár hónap múlva elbocsátanak),a férjem munkahelye megszünik.

Eddig is rendesen fizettük a gyerektartást,ha 150 ezret,ha csak 80at kapott a férjem.

Csak azt nem tudtam h ilyen esetben milyen összegből kell a 20%ot fizetni.

2011. máj. 1. 20:50
 16/20 A kérdező kommentje:

És hidd el kedves utolsó,nem kell sajnálnod az előző házasságból született gyereket. Egyáltalán nem érzi azt h lecserélték,imádja a féltestvérét,én is jól kijövök vele.

Csak a volt feleségének néha vannak furcsa húzásai. PL amig nem rózsaszín csekken küldtük a pénzt(ennek nyoma van) hanem a kezébe adtunk volt h feljelentett minket h nem fizetjük.

Mindent a hivatalos verzió szerint szeretnénk csinálni. tehát annyit fizetni,amennyi ilyen esetben kell.

Persze ha tellik plusszra,akkor adunk,vagy veszünk ahogy eddig is.

Még az érdekelne amit a kérdés végén kérdeztem.

A végkielégítésből is ki kell majd fizetni a 20%ot?

2011. máj. 1. 21:06
 17/20 anonim ***** válasza:
89%
Igen, a végkielégítésből is kell fizetni a 20 %-ot. Minden bérjellegű jövedelemből.
2011. máj. 1. 21:20
 18/20 A kérdező kommentje:

még egy kérdésem lenne a végkielégítés és gyerektartással kapcsolatban.

Férjem 4 havi fizetést fog kapni végkielégítésként. A munkanélküli központban azt mondták h 4 hónapig amig tart a végkielégítés nem lesz jogosult munkanélküli ellátásra. Ilyenkor kifizetjük a 20%ot a végkielégítésből,és akkor a következő hónapba miből kell fizetni? Jövedelme nem lesz a páromnak

2011. máj. 1. 21:28
 19/20 anonim ***** válasza:

gysből nem vonnak gyerektartást.

ilyen esetben gyakori eljárás, hogy az állam megelőlegezi apukának a gyerektartást és ha újra lesz munkája, vissza kell fizetni. tehát duplán fogja 1 évig fizetni a gyerektartást.

2011. máj. 1. 22:32
 20/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

És mi a helyzett a munaknélkülivel? Ez a lehetőség nem mertül fel bennetek? Akkor is otthon lehetne a férjed a gyermekkel, vagy esetleg a bölcsödre is felmerülhet még.

2011. máj. 2. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!