Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mely neveket nem vagy csak...

Mely neveket nem vagy csak nagyon nehezen lehet becézni? Írnátok párat?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 29. 15:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Na, ismerőseim nevén gondolkodom, hogy ki az, akit nem szoktak becézve megszólítani. Pl. Ivett, Inez, Lilla, Rita, Laura, Fanni, Kitti, Bálint, Ákos, Anita, Csilla, Endre, Helga, Petra, Kinga, Luca, Milán, Noémi, Szilárd, Máté.

Némelyikből több ilyen nevűt is ismerek, de mindenki így, a rendes nevükön szólítja őket, valahogy nincs kényszerük az embereknek arra, hogy becézzék őket, kivéve persze, ha van valami személyes becenevük, de az nem a nevükből adódik.

2011. ápr. 29. 16:51
 12/19 anonim ***** válasza:
Kinga, Evelin
2011. ápr. 29. 19:52
 13/19 anonim ***** válasza:

Gergő->Geri

Márk->Márkó

Ivett->Ivi,Ivcsi

Réka->Récy

Hedvig->Hédi

Lilla->Lillus

Laura->Lala

Anita->Ancsa

Csilla->Csicsi,Csillus,Csilli

Kinga->Kingus,Kinguci

Noémi->Nomi

Szilárd->Szili

Evelin->Evi

Ezek becézhetőek =)

2011. ápr. 29. 22:39
 14/19 anonim ***** válasza:

Réka->Récy

na ezt jól összehoztad! és a 30 évemhez biztos jól fog menni az "Y" :D köszi :D megnevettettél!

2011. ápr. 29. 23:12
 15/19 anonim ***** válasza:
Noémi vagyok, és egy halom becenevem van. :D nem írom le, a lényeg, h a nevemből származtathatók, bár van olyan is, amit én találtam ki, és sokan így is szólítanak :D
2011. ápr. 30. 01:53
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem is azt mondtam, hogy ezeket nem LEHET becézni, hanem azt, hogy az említett ismerőseimet nem szokták a nevük kifacsarásával becézni. Szóval nem olyan nevek, mint pl. a Katalin vagy a Róbert, mert akit így hívnak, azokat mindenki Katinak/Katának illetve Robinak hívja, általában fel sem merül, hogy a rendes nevükön szólítsák őket. Természetesen minden nevet ki lehet facsarni valahogy. De ha nekem bemutatkozik mondjuk egy Márk, akkor nem fogom Márkucinak szólítani csak úgy kapásból, hacsak nem mondja azt, hogy szereti ha így hívják.
2011. ápr. 30. 07:14
 17/19 anonim ***** válasza:

Én csak leírtam,hogy lehet őket becézni.Nálunk rendszerint beceneve van szinte mindenkinek. =)

Én is utálom ha Zsanettnek szólítanak,ezért maradt a Zsani,Zsanci vagy éppen a Zsazsa =)

2011. ápr. 30. 12:52
 18/19 anonim ***** válasza:
Ja igen,meg kimaradt,hogy a Kingát szokták Koninak is hívni.
2011. ápr. 30. 12:53
 19/19 anonim ***** válasza:
Vazul,Vencel,Vidor
2011. ápr. 30. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!