Miért gondolok mostanában ennyit a halálra? A szeretteim halálára? Mert kamasz vagyok?
Mostanában sokszor elképzelem, hogy milyen lesz, amikor már a nagymamám, anyukám, vagy nagynéném nem lesznek..legjobban mamámtól félek, mert Ő már 67 éves. Főleg, mivel mostanában egyre több volt osztálytársa, meg ismerőse elment. Ő is sokszor ezt megemlíti, de olyan morbid módon, pl. megyünk az utcán és egyszer csak elkezdi, hogy "Te figyelj kislányom, ha majd feldobom a talpam, akkor olyan virágot hozzatok már, amit tegnap kaptam a Rozikától", meg ilyenek..ezekkel úgy el tudja venni az életkedvemet. Egy régi barátnőmnek meghalt nemrég az anyukája, 2 kistesója így most anyuka nélkül maradt, anyukáink jóban voltak, meg egy volt osztálytársam anyukája is meghalt, ő pedig az óvónőm volt. Borzasztó lehet nekik, még szinte gyerekek és nincs anyukájuk. Nagyon rossz ezekbe belegondolni, annyira féltem őket, hogy ha mondjuk megyünk át a zebrán és bekanyarodik egy autó hirtelen, vagy úgy néz ki, hogy nem akar megállni, akkor rögtön már kész vagyok arra, hogy őket ellökjem, vagy eléjük álljak. Szerintetek hogyan tegyem túl magam ezeken a gondolatokon? Anyával beszéltem erről, azt mondta, hogy kamaszkorában neki is sok ilyen gondolat megfordult a fejében, mert ez egy ilyen időszak, később elmúlik. ÉS ha mégsem múlik el? Hogy lehet feldolgozni? Azt ne írjátok, hogy úgyis mindenki meghal egyszer, mert tisztában vagyok vele, csak szeretnék nem gondolni rá, mert így meg élni nem tudok rendesen.
17L
Ez valoban igy van, hogy ebben a korban meg idegenkedunk a halal gondolatatol, holott egyutt kellene ezzel elnunk.
A szuletes es a halal is egy termeszetes folyamat. Ne felj ettol, mert rosszabb lesz, inkabb fogadd el ezt igy, hogy ez is az elethez tartozik, csak az elmullasrol szol.
Szerintem is ez egy átmeneti dolog. Amikor eszedbejut, akkor egyből szólj magadra, akár hangosan is, úgy biztosabb. Mondd, hogy most erre nem gondolok, hanem valami szépre. Egyébként azt tudod, hogy ez van. Idegenkedik ettől mindenki, talán az öregek nem annyira már. Az én mamám is ilyeneket mondott. Anyum azt mondja, higgyem el változik az ember gondolata, és ahogy öregszik, nem annyira ijesztő.
Szóval csak tereld el a gondolataidat. Félsz a haláltól ugye ? Hát akkor élj ! És az életen gondolkozz !
Aztán van mégegy szakasz amikor sokakon ez előjön újra, mikor gyermekünk lesz. Én is így jártam. Kamaszkoromban, és már nem, de mikor megszülettek, akkor nagyon. Hogy ha bármi lenne velük, vagy akár velem. Néha felhívtam a férjem, mert beszorult a levegőm, és megijedtem, nehogy bajom legyen, hívjon vissza később, ha nem veszem fel hívja a mentőket. A gyerekek miatt, hogy velük mi lesz akkor már ezért féltem.
Nyugi enyhülni fog, és el is fog múlni,aztán jön megy a gondolat, de másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!