A családom mindig prédikál nekem. Ők hibátlanok?
A legrosszabb amit egy szülö tehet az a prédikáció.
Azt godnolják, hogy a 17 éves gyerek felnött,pedig nem. a fiatalok másképp gondolkodnak és az a gondolat menet majd csak felnött korukra változik meg amikor belátják hogy a szülönek igaza volt. Mert akkor már felnött de most még gyerek fejjel gondolkodik.
A szülönek nem prédikálni kéne hanem bele élni magát abba hogy a gyermeknek mi is lehet a problémája.
Mondjuk rosszul tanul, pláne pár hónapja vagy egy éve csak rossz jegyet hoz. Akkor valami baj van . (ilyenkor jön a prédikáció: tanulj fiam mert nem lesz belöled senki....) a baj sok féle lehet: lehet gyorsan fejlödik a szervezet és az agya nem fog rendesen, lehet kiábrándult a tanulásból mert fogalma sincs mi lesz vele felnötnek, nem akar tanulni nehezen ül le mert nem látja miért is tanul. ilyenkor kéne a szülönek segíteni megtalálni az utat. pl ha a gyerek nem nagyon jó a tanulásban, még lehet hogy kiváló asztalos lesz, vagy fodrász, és me´g a munkáját is szeretni fogja, és lehet többet fog keresni mint egy irodában ülne.
Neked kérdezönek azt ajánlom, hogy ülj le a szüleiddel és mond el nekik a problémád, ha prédikálnak mond azt hogy neked nincs szükséged a prédikációra, neked segítségre van szükséged, így inkább segítsenek mint csak dumáljanak.
Elders"
When we younger
There always seemed like some
Some perfect mold
That we're supposed to be
But now we're growing up and
I see it's just not that way
Now I feel like someone's lied to me
Cause I've been true
Made good for you
And now I feel used
I'm asking you
How does it feel
How does it feel
How does it feel
To be like you
Tell me now elders
What were your reasons for
Making it seem
Like you were so much more
If you want to feel good
Because of our accomplishments
Why the fuck
Don't you just do it yourself
Cause I've tried
Man I've tried
While you all lied
So now just tell me
How does it feel
How does it feel
How does it feel
To be like you
Look at all the families now
Who don't talk and don't trust
Because of the way
That things have been done
When will you finally learn
To leave out the bullshit
And just be straight with us
bocs az elöbb is leforditva kellett volna betennem, szeritnem nagyon ie illik a szöveg leirom magyarul:
Ősök!
Amikor fiatalabbak voltunk
Mindig úgy tűnt, hogy
Ilyen tökéletes összetartásban
Kellett volna, hogy legyünk.
De most növünk fel
Én látom, hogy egyszerűen nem úgy van
Most úgy érzem, hogy valaki hazudott nekem
Mert én őszinte voltam
Olyanná nevelkedtem, hogy neked megfeleljek
És most ki használtnak érzem magam
Én kérdem tőled
Milyen érzés?
Milyen érzés?
Milyen érzés?
Hogy olyan vagyok, mint Ti?
Mondjátok meg nekem most Ősök
Mik voltak az okaitok arra, hogy
Úgy állítsátok be
Mint ha ti annyival többek lennétek.
Ha jól akarjátok érezni magatokat
Az általunk elért dolgok miatt
Akkor mi a faszért nem
Ti csináljátok meg magatok?
Mert én próbálkoztam
Ember én próbálkoztam
Miközben ti mind csak hazudtatok
Úgy hogy most mondd meg
Milyen érzés?
Milyen érzés?
Milyen érzés?
Hogy olyan vagyok, mint Ti?
Nézzetek végig a családokon
Akik nem beszélnek, és nem bíznak egymásban
A miatt, ahogyan a dolgok történtek.
Mikor fogjátok végre megtanulni, hogy
A rizsát ki kell hagyni
És őszintének kell velünk lenni
A prédkiáló családok a legrosszabbak.
Kifele persze játszák az agyukat, hogy ők a tökéletes, mintacsalád, emiatt senki nem is sejti, hogy baj van a családban. Ráadásul a kívülálló számára, az "áldozat" a bűnös".
Az apám is ilyen "hibátlan". Mindig úgy kell mindennek lenni ahogy ő akar, nagyon sokszor veszekedtem vele. Soha senkire nem volt és nincs is tekintettel. Nem feltétlenül nagy dologra kell itt gondolni, olyan apróságok, mint hogy nézünk filmet 5-en és akkor ő elkapcsolja, mert ő neki nem tetszik. És ha rászólunk hogy ne csínálja akkor ő ránkförmed hogy hagyjuk már. Anyám meg egyből az ő pártján, amikor meg nincs ott apám, akkor folyton panaszkodik, hogy mennyire nem bírja. Na mindegy ebbe nem szólok bele, mert ez az ő dolguk.
Apám folyton mindenen idegeskedik, szörnyű, elviselhetetlen. Az én sikereimnek sosem tud úgy örülni, mint a két másik testvéremnek. Igaz, hogy sokat dolgozott és gyerekkorunkban rengeteg mindent vett nekünk meg ajándékokat is, ezzel kompenzálva, hogy sokat dolgozott, de ettől még olyan érzésem van, mintha nem igazán akart volna megismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!