Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Manapság a ballagás a pénzszer...

Manapság a ballagás a pénzszerzésről és ajándékozásról szól?

Figyelt kérdés

Folyton olvasom itt, hogy ballagásra 10-20 ezer Ft-okat adnak, csomó ajándékot és megy a versengés, hogy melyik gyerek kapja a legtöbb pénzt.

Én annak idején csak virágot kaptam meg valami apróságot, ettünk süteményt és ennyi (pedig nem 20 éve ballagtam).

2011. ápr. 25. 14:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem sok helyen még mindig nem a pénzről szól! Szerencsére!

Én biztos nem fogok a Gyerekemnek Pénzt adni a ballagására?Volt egy kérése amit teljesítek aztán doszt!Szerintem ha valaki a ballagásból ilyen nagy murit csinál az csak rongyrázás és engem visszataszít!

Persze vendégség nálunk is lesz de módjával!

Egyébként pénteken lesz a Ballagás és sajna elég fárasztó lesz a nap mert mi vidéken lakunk a ballagás + Pesten lesz! :)

2011. ápr. 25. 15:05
 12/15 anonim ***** válasza:
Manapság mi az ami nem a pénzről szól?! :S
2011. ápr. 25. 16:51
 13/15 anonim ***** válasza:
Sok helyen igen, és a legszörnyűbb az egészben, hogy már ahhoz is rengeteg pénz kell, hogy valaki a ballagásig eljusson... Nálunk év elején az osztályfőnök megszervezett egy római utat (olasztanár volt, és igen borsos áron), de voltunk páran, akik nem mentünk el, mert tudtuk, hogy ez az év pénzszempontból csak rosszabb lesz. Jött a szalagavató, valag pénzért koktélruha/öltönyvarratás, drága anyagokból, drága pénzért. Jött a ballagás, és a tanároknak persze az aranyékszernél "alantasabb" ajándék nem illik, a tablókészítés egy sz*r fotóssal, sokkal drágábbért, mint lehetett volna, és az osztályfőnöknek csak a kovácsoltvas tablókeret a megfelelő. Summa summarum rengeteget elszórtunk az utolsó évre. Én a ballagásra csak a nagyon szűk családomat, a páromat, és a legjobb barátnőmet hívtam meg. Nem kértem semmit, csak azt, hogy töltsük el a ballagásom utáni időt a kedvenc éttermemben, ehhez képest mégis összejött vagy 150-200ezer forint. Gondoltam, ha ennyi pénzt "belém fektettek" a rokonaim, akkor nem költöm el h*lyeségre, így most a bankban van, hogyha szükség van rá, előveszem, addig meg had kamatozzon. De volt olyan osztálytársam, aki a kettes érettségijéért egy vadiúj autót kapott, és még büszkélkedett is vele. Én a kitűnő érettségimre nem vártam el semmi ilyet, mert nem ezért tanultam, hanem azért, amiért most elsős vagyok az orvosin.
2011. ápr. 25. 17:05
 14/15 anonim ***** válasza:

én 5 éve ballagtam.

van a rokonságban egy család, akitől állólámpát, tányérkészletet, apróságokat kaptam. ez nagyon jól jött, mikor elköltöztem a saját lakásomba :D

egyik nagynénémtől 10e-t kaptam, nem volt fantáziája ajándékot venni, pedig örültem volna annak is.

nagyimtól kaptam egy 100ast, abból laptopot vettem.

anyum pedig befizetett egy görög nyaralásra, amire a barátommal mentünk. nagyon jó volt :D

jah, az említett páromtól pedig kaptam egy mp3-s lejátszót.

a barátaimtól és a legjobb barátnőmtől egy-egy szép csokrot kaptam.

szerintem a ballagásra azért illik valami nagyobb ajándékot adni, de azért nem erőnkön felül.

nem versengtem, mindent megbecsültem, amit adtak, és nem fikáztam le egyik ajándékot sem.

2011. ápr. 25. 18:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Én már vagy 10 éve ballagtam. Akkoriban nem pénzt kértem a meghívottaktól, hanem szerettem volna, ha minden virághoz jópofa szalagot kapnék, hogy legyen mit megtartani emlékbe. Sajnos, csak párat kaptam belőle, de legalább megőrizhettem ezeket.
2011. ápr. 25. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!