Menyibe kerül egy temetés?
Fogadd őszinte részvétemet:-((
Hát sajnos drága a temetés,akármelyik formáját is választod.
Mi 3hónapja temettük édesanyámat,hamvasztásos temetés volt
és 190ezer forintba került ez Győrben.
A koporsós árakkal nem vagyok tisztában de mikor párom édesapját temettük 2éve akkor falun (mert faluban lakunk)
került ez közel 260ezer forintba.De az árak változóak vállalkozásonként.
Először is részvétem.
Már egyszer leírtam így csak bemásolom innen:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ez sok mindentől függ. Pl. hol van a temetés (főváros vagy vidék), egyházi vagy polgári, koporsós vagy hamvasztásos...
A mamámnak nyáron a temetése hamvasztásos, urnafalba, polgári szertartással került 220 e-be. De ebben benne van minden: kórházi öltöztetés, szállítás hamvasztásra, ügyintézés, gyászlapok, urna, mindenféle apróság, beszéd, zene, urnafal, temetői ktgek, felirat vésés...
A temetkezési vállalkozók többnyire igen szemérmetlenül húzzák le az utolsó bőrt is az emberről. Még a legegyszerűbb hamvasztásnál is szóróparcella... kevesen tudják, hogy az urnát haza is vihetik.
Asszem van olyan lehetőség is, már ha nyitottak vagytok ilyesmire, és kegyeleti érzéseiteket nem sérti, hogy orvosi egyetemen tanulmányi célokra (boncolás) felajánlhatjátok, ekkor az egyetem fizeti a temetést, de nem tudom ez hogy van. (Anyám ezt szeretné a saját testével.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!