Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sz-r alak vagyok ha vissza...

Sz-r alak vagyok ha vissza ütök apámnak/anyámnak?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 23. 05:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Pszichikailag logikus. De írhatnál körülményt.
2011. ápr. 23. 08:45
 12/21 yuda ***** válasza:
19%

Én vallásos ember vagyok és a tízparancsolatban le van írva egy nagy titok, mégpedig a hosszú élet legcsodálatosabb titka- kíváncsiak vagytok rá?:)

Tiszteld apád és anyád, hogy hosszú életű legyél ezen a földön! -ez egy szellemi törvényszerűség.

Kizártnak tartom, hogy a szülőket bármely okból megütni tisztelet jele lenne.

Ha nincs más út, kell kérni állami gondozásba vételt, de nem verni a szülőt.

A szülö, ha ver, az az ő felelőssége--- ha viszont te ütöd, az pedig a tiéd- ezzel kell elszámolj!

Még egy botrányos dolgot szeretnék leírni- bibliai igazság, hogy bizonyos esetekben a szülő megverheti a gyerekét- az új kor hozta be ezt a szélsőséges gyermekvédelmet, -ami bizonyos esetekben persze helyes -ezzel nem vitázom.... de ez az új kor hozta be a meztelenséget, a tiszteletlenséget, a környezetszennyezést, feminizmust...stb.

Ne esküdjetek arra, hogy erkölcsösebb a mai élet, mint régen volt!

2011. ápr. 23. 08:57
 13/21 anonim ***** válasza:
61%
Állami gondozás, persze. Aztán onnan meg kiveszik pénzért és ott fogják verni...
2011. ápr. 23. 10:40
 14/21 anonim ***** válasza:

"ma 08:57"

Ha már a Bibliával jövünk:

"Gyermekek, engedelmeskedjetek szüleiteknek az Úrban, mert így van rendjén… Apák, ne keserítsétek meg gyermekeiteket, hanem neveljétek őket fegyelemben az Úr útmutatása szerint." (Ef 6, 1.4.)

Illetve:

"Apák, ne keserítsétek gyermekeiteket, nehogy kedvüket veszítsék." (Kol 3.21)

Szóval a dolognak itt is két oldala van. Én (sajnos) el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor a gyerek visszaüt és ez megérthető reakció. Az más kérdés, hogy a leghelyesebb-e visszaütni, nem biztos. De pl. ha egy szülő rendszeresen veri, vagy akár szavakkal nyomorítja meg a gyerekét, akkor lehet, hogy csak egy ilyen esettől várható fordulat. És igen, ha a gyerek üt, akkor el kell számolnia a lelkiismeretével, de legalább megvédte magát. Egy érett hitű, felnőtt ember talán képes lenne egészségesen mindent (!!!) elviselni a szüleitől, de egy gyerek nem, és ezért én élből nem ítélném el. Ezért (katolikusként, Nagyszombat napján) azt gondolom, hogy téves dolog ilyen mereven hivatkozni a Bibliára elfelejtve, hogy gyarló emberek vagyunk és vannak természetes korlátaink, a kapcsolatainkban is ugyanilyen gyarló emberekkel állunk kapcsolatban, néha/gyakran emiatt bűnt követünk el. Ezek megváltását ünnepeljük a napokban.

2011. ápr. 23. 11:04
 15/21 anonim ***** válasza:
58%
Sajnos volt pár ismerősöm, akinek alkoholista volt az apja és verte őket, elég durván. Ha téged is rendszeresen vernek, és nem csak 1-2 pofon csattan el, hanem tényleg komoly verésről van szó, akkor szerintem önvédelemből megütheted az apádat. Viszont nem tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy meg kelljen ütni az anyádat, hacsak nem egy súlyemelőnőről vagy boxolónőről van szó, aki tényleg keményen meg tud ütni. Őt el lehet intézni védekezéssel is. De ezek előtt magamba néznék, hogy nem a viselkedésem váltja-e ki belőlük a verést, és hogy tudnék-e ezen változtatni.
2011. ápr. 23. 11:09
 16/21 A kérdező kommentje:

Apám nem él velünk,már évek óta nem láttam Londonba lakik.

Anyámról van szó,aki mindig ver. Volt h elszöktem,de rendörök vittek haza. kifele minta anya,nem tudom bizonyítani h ver. Már a gyámügy is volt pedig nálunk a szökés(ek) miatt és nem tettek semmit. Lázadó kamasznak tituáltak.Mindig felkapja vmin a vizet akármit mondok vagy teszek,és meg pofoz,meg rángat...

Már nem bírom. Semmilyen más rokonom nincs akitől tudnék segítséget kérni.

Elszomorít h azért mert ő az a nő aki megszült(már nevezem anyámnak),el kell türnöm ezt. Alig várom h 18 legyek és elköltözzek.

2011. ápr. 23. 12:59
 17/21 anonim ***** válasza:

Én megértelek. Anyám engem is vert egészen 18 éves koromig.

Aztán egy veszekedés alkalmával, amikor már 3szor fejbeütött, elég durván visszaütöttem. Utána ezt még párszor megismételtük.

Most már nem merne megverni.

Szóval igenis lehet jogos a visszaütés és nem árt néha helyretenni az ilyen elmebeteg szülőket.

2011. ápr. 23. 13:17
 18/21 anonim ***** válasza:
Apámat énis megküldtem párszor no para
2013. febr. 2. 23:39
 19/21 anonim válasza:

Én semmilyen körülmények közt nem tennék ilyet még ha mind2 szülőm bántana is...

Eddig ezen nem gondolkoztam, de el ítélném azokat akik vissza ütnek a saját szüleiknek, teljesen mindegy milyen esetben, s megvetném őket, hogy ilyet képesek voltak tenni.

2013. febr. 3. 02:19
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha nézeteltérés van a szüleiddel, inkább költözz el. Bunyó nem old meg semmit. Tarts távolságot, ennyi. Az én családomban verbális agresszió volt, azt is bőven megszenvedtem.
2014. szept. 10. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!