Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Értelmi fogyatékos vagyok,...

Értelmi fogyatékos vagyok, vagy mivaaan?

Figyelt kérdés

Eléggé szétzuhanok, mert ez a jelenség az életem árnya. Nem tudok tőle szabadulni. Már gyerekként belém nevelték hogy hülye vagyok mindenhez ,és kb nem 'szögletes a fejed Pistike' effektussal megcsinálták a házimat pl, aztán meg sokszor hülyéztek h épp egy egyenletet mért nem vagyok képes megoldani. De ez nem is érdekes már.

Akár hányszor akarok belefogni valamibe totál kudarcra van ítélve. Jól nézek ki, jó hangom van ,labdaérzékem, ritmusérzékem és elég szenvedélyes típus is vagyok.

Ettől függetlenül minden tevékenységben én vagyok a leg bénább .

Pl tánc. Rengetegszer kezdtem el .Aztán első órák után már jött a környezettől a pszichikai hadviselés ,mivel én voltam az egyetlen aki nem tudta megtanulni a koreográfiát . Persze abbahagytam mert érzelmileg ez felőrli az embert.

Mindig nekiindultam más közegben hátha jobb lesz de nem lett jobb .Eljutok egy pontig mindenben nyelvtanulás zene sportok akármi - hogy nem tudok benne tovább fejlődni pedig mindenki szerint amúgy tök normális vagyok .

Már eleve bennem van a félsz h mi az a tök egyszerű amit nem tudok megoldani míg mások igen. Sportban is koncentrálok, aztán csak túlbonyolítom a dolgokat miközben mondják h csak üsd meg azt a nyamvadt labdát,ennyi.

És a legbosszantóbb h tényleg vannak adottságaim amiket nem tudok kihasználni.

Ezzel a tudattal a fentiek tükrében még rosszabb a létezés.

Van megoldás ,vagy tényleg az értelmemmel van a gond?

Esetleg valami módszer amivel lehet ezen változtatni ?

Barátaim se nagyon vannak ,mert ki akar egy olyannal barátkozni aki nem képes fejlődni ?! –ez is elég rossz :(

Köszönöm a válaszokat !

25l

2011. ápr. 10. 02:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én is ajanlok olvasnivalót, ez is a tenyek-tevhitek oldalon van, micsoda veletlen.:)

[link]

Kb. a cikk felenel van az ide passzoló rész.

(35/L)

2011. ápr. 11. 06:22
 12/19 anonim ***** válasza:

Költözz el otthonról. Új város, új élet (lehetőleg jó messze a szüleidtől, pestet javaslom), új ismerősök, és kezdj tiszta lappal.

Onnantól aztán csak rajtad áll tényleg.

2011. ápr. 13. 12:18
 13/19 anonim ***** válasza:
Jah már elköltöztél, jó. Akkor nem tudom, külföld?
2011. ápr. 13. 12:19
 14/19 A kérdező kommentje:
Most még ideköt néhány dolog ,meg az anyagiak függetlenségemet is ki kell alakítanom .Utána lehet. én is sokat gondolkodom külföldön mert már ez a kb. 20km távolság is sokkal jobb, több ezer lehet még jobb. A paradoxon azért ott van ,mert szeretem a családom csak nagyon nem jó irányba halad az ő (lelki)életük sem. És tudva hogy ők sincsenek jól akárhol lennék a világban,nem tudnék megnyugodni. Viszont ha nekem sikerülne a valódi változás,akkor talán ez a negatív determináns folyamat is véget érne. (van még 2 kisebb testvérem is.)
2011. ápr. 13. 12:54
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem attól van az egész, hogy bemeséled magadnak, hogy ez van. Nekem volt 10 kg súlyfeleslegem, mindenki basztatott, hogy dagadt vagyok, fogyjak le. Elkezdtem magamra dagadtként gondolni, és akármit csináltam, híztam. A végén +50-nel TÉNYLEG dagadt lettem.

Aztán meguntam, és eldöntöttem, hogy karcsú vagyok, és gyönyörű, érdekes módon nekiálltam fogyni. Nem csináltam mellé semmit, csak szemléletváltás kellett. Sztem nálad is menne.

2011. ápr. 13. 13:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem hiszem, hogy értelmi fogyatékos lennél. Nekem mondjuk a tanulás jól ment még régen, de már sajna az egyetemen nem, és amúgy ugyan ezek a problémáim nekem is megvannak. Örök kezdő vagyok mindenben, de mostanában az zavar leginkább, hogy hiába eddzek, és szenvedek, mint egy hülye, nem érzem, hogy egy fikarcnyit is fittebb lennék tőle.

2011. szept. 25. 11:53
 17/19 anonim ***** válasza:

Az a táncos dolog nekem is ismerős, engem is kiutáltak mert nincs rendben a hőszabályzásom, veszett hamar kimelegszek és aztán nem tok figyelni a lépésekre. :P

Meg ugyebár összetették a kezdőket és a haladókat...

Persze én is abbahagytam.

Meg csak sportokat írtál, tanulásban vannak sikerélményeid?

27f

2011. szept. 25. 13:20
 18/19 anonim ***** válasza:

Rám kicsi koromban rám sütötték, hogy nem értek semmihez, ami zenével kapcsolatos... Se ének, se hangszer, se tánc. Persze, hogy nem volt kedvem se ezek után semmihez, és még bénább lettem, mint egyébként. De azt is kitalálták, hogy nekem értenem kell a matekhoz meg a nyelvekhez meg a többi "hasznos" tantárgyhoz. Ott meg muszáj volt teljesíteni, képesek voltak lecseszni, ha 4-est kaptam.

A szüleim pedig, bár nagyon szeretni való emberek voltak mindig is, pont a belinkelt cikkben leírt játszmák szerint élték az életüket. Míg velük éltem, az enyém is egy rakás szar volt, nem voltam boldog és sikeres semmiben, még abban sem, amiben tényleg jó lehettem volna.

Kezdetben az segített, hogy a fősuli révén, bár helyben volt, de inkább a barátaimnál "csöveztem", majd amikor elköltöztem 250 km-rel odébb, és a magam ura lehettem, megváltozott minden. Neked is szerintem ez lesz majd a megoldás kulcsa. Jó volt, hogy nem ismert senki, és nem voltak elvárások meg előítéletek. Most pedig az a legjobb, hogy rájöttem, hogy lehet normálisan is élni, neked is sikerülni fog, csak hidd el, és légy a magad ura mielőbb!

2011. szept. 25. 13:36
 19/19 anonim ***** válasza:

Semmi baj sincs veled, csak bebeszéled magadnak a dolgokat :)

Próbáld meg ezt: írd össze a jó tulajdonságaidat(még azt is, hogy szép vagy) egy lapra, majd tedd egy jól látható helyre. Minden nap nézegesd! Ez legyen előtted, ne a nehézségeid! Meg ha már össze vannak írva ezek, tudni fogod, hogy miket fejlessz tovább, hisz ezekben már elértél valamit. :) Csak az önbizalmad kell növelned! :)

Ha gondolod nyugodtan írj privátot, szívesen beszélgetek veled :)

22/L

2011. szept. 25. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!