Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbánhatom majd később, ha...

Megbánhatom majd később, ha úgy döntök, hogy nem vállalok gyereket?

Figyelt kérdés

Ugyan még csak 26 éves vagyok,de abszolút nem vágyom gyerekre(párom szintén nem). Viszont a környezetemben a kb.velem egykorúaknak sorra születnek a babáik,és egy picit fura érzésem van,mintha talán irigykednék rájuk. De mégis azt érzem,hogy sajnos vagyok olyan önző,hogy nem lennék képes gyerekekre áldozni az életemet,meg amúgy sem lennék jó anya. Megbánhatom később,ha nem szülök?

Olyanok válaszát is várom,akik szintén nem vállaltak gyereket!

2011. ápr. 5. 10:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%

Az életben minden döntésünknek következményei vannak, vagy jók, vagy rossazk, ezt sosem lehet tudni előre.

Tehát a gyerek nem vállalásának is lehetnek jó kvetkezményei, hogy minden pénzetek és időtök tiéd és párodé, vagy ha mondjuk 10 év után mégis vállaltok még akkor sem késő, de rosszak is lehetnek, akár az hogy később hiába akarsz nem lehet, mert késő lesz, vagy épp rájössz hogy magányos vagy hiába a pénz és idő és utazás, minden ismerődödnek a családja lesz az első, ti meg lesztek ketten és kész.

Az hogy kinek mi a jó jövőkép, teljesen egyéni. Talán az egyik nő nem bánta meg, mert fürdenek a pénzben, szabadon gazdálkodnak az idejükkel, mozgalmas életet élnek és nem lett volna jó anya amúgy sem, de lehet hogy a másik meg 40-45 felé gondolta hogy na mégis anya akar lenni, de hiába próbálkoznak, késő mert elszaaldtak az évek és akkor már nem lehet visszacsinálni.

Ezt csak te tudhatod. Megbnhatod, de lehet hogy nem.

2011. ápr. 5. 11:22
 12/27 anonim ***** válasza:
91%

Nem biztos,hogy megbánod! Ma nagyon nehéz gyereket nevelni,és nem csak az anyagiak miatt! A gyerekeknek jogaik vannak,kötelességük kevésbbé. Ha nem enged meg nekik mindent a szülő,akkor felháborodnak. Elég a GYK-n író fiatalok kommentjeit olvasni.

Az sem biztos,hogy oregkorodra lesz,aki rád nyissa az ajtót. Egyre több fiatal megy el külföldre,mert itthon nem tud megélni. Ha a szülő itthon marad,akkor is egyedül lesz,ha több gyereke van.

Amíg nem érzed,hogy akarsz gyereket,addig ne vállald.

2011. ápr. 5. 11:23
 13/27 anonim ***** válasza:
60%

Ha a 70 éved tartalmasan telt akkor teljesen mindegy lesz, hogy az utolsó 1-2-ben nyitogatják-e rád az ajtót..

Nekünk pont azt mondták az ősök, hogy elég ha 3-4 hetene megyünk, mert a heti látogatás már sok nekik..

Amúgy én inkább olyanokat látok akik megbánták a gyereket. Egyedül is nehéz nekik megélni, aztán jött a poronty. A másiknál lelépett, a fasz*ikám, hogy ő nem ilyen lovat akart..

Én azt mondom inkább egy kutya, a pénzből meg elmehetsz párszor nyaralni!

2011. ápr. 5. 11:38
 14/27 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nyugi, én 24 éves vagyok, jelenleg úgy érzem a gyerek kell a fenének, pont az önzőség miatt, először egy saját életet szeretnék felépíteni, élni, szórakozni, magamra költeni. Viszont én úgy gondolom, ha meglesz a megfelelő személy is, akkor olyan 30-35 között már egy gyereket lehet bevállalnék. Szóval szerintem te se foglalkozz ezzel, mert lehet, 5 múlva mondjuk meg fog változni a véleményed magától.
2011. ápr. 5. 12:38
 15/27 anonim ***** válasza:
82%

Én csak olyannal találkoztam, aki azt bánta meg, hogy nem lett gyereke. De szerencsére olyannal nem, aki azt mondta volna, hogy hiba volt gyereket vállalni. Sajnálnám is az olyan gyereket, akit bánnak a szülei...(persze biztos van ilyen, szar lehet a gyereknek)

Én nem lennék boldog, ha öregkoromban senki nem nézne rám, még ha tartalmas is volt az életem...Nekem nem én vagyok a legfontosabb, örülök, hogy van családom, akiket szerethetek, akik szeretnek.

Ismerek pár gyerektelen, egyedül élő nőt...hát...nem szeretnék közéjük tartozni. Sajnos sok olyannal találkoztam, akik nagyon be vannak fordulva, elkeseredettek és max. az a szórakozásuk, hogy cseszegetik a szomszédot. Tisztelet a kivételnek.

Egy viszont biztos, ha még nem szeretnél gyereket, akkor ne vállalj, mert akkor tényleg nem fogod magad jól érezni szülőként.

Ha majd úgy érzed, eljött az ideje (ha egyáltalán eljön), akkor vállalj csak.

Még nem vagy lemaradva, lekésve semmiről. Véleményed meg is maradhat, vagy akár még 100x változhat is.

2011. ápr. 5. 13:11
 16/27 anonim ***** válasza:
51%
Ha az önzőséged elmúlik, megérsz a anyának lenni! Most még élj, ha teheted!
2011. ápr. 5. 13:19
 17/27 anonim ***** válasza:
55%
Nem vagy önző. Fogd fel, ezt az általánosítást a gyerek imádók vésték rátok, de ez nem igaz! Ha önző lennél lenne párod, aki elviselne téged? Nem, ugye?
2011. ápr. 5. 19:38
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekem senkinek nincs babája a környezetemben 26 évesen (egyedül babázhatok).

Ha később akartok, de nehezen jön össze, ha down-os lesz (ezekre ugye nagyobb az esély később), akkor bánni fogod, fogjátok. Ha kicsúsztok az időből és már az örökbefogadáshoz is öregek lesztek, detto gond lehet. Ha rájössz, hogy mégis bejön a babázás, és már túl öreg vagy hozzá, akkor szintén gáz.

Ha viszont utazol, értelmes munkát végzel, segítesz másoknak, érdekes és értékes életet élsz, akkor nem hiszem, hogy ezen fogsz sírni. De spórolj össze annyit, hogy egy jó öregek otthonában segítsen valaki idős napjaidra.

Egyébként szerintem nem idős betegként, hanem olyan 60-as fiatalos nyugdíjasnak rossz lenni, hogy nincsen unokád, akit hozzál-vigyél magaddal, kényeztess meg örömet szerezz neki. Fiatalon sok elfoglaltság van, később egyre kevesebb.

2011. ápr. 7. 11:58
 19/27 anonim ***** válasza:
Ez csak akkor fog kiderülni ha eltelt jó pár év és megtapasztalod. Vagy megbánod vagy sem erre még nem tudhatod a választ.
2011. ápr. 7. 12:22
 20/27 anonim ***** válasza:
46%

Nem.

Nincs probléma,pénzkidobás,párom és én gyerek nélkül is megvagyunk,élünk,nem hiányzik,mások gyerekeivel fogalkozom munkám során az éppne elég,olyan számomra a gyerek,mint egy majom szép szép de otthonra nem kéne.

2011. ápr. 7. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!