Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez megoldaná a...

Szerintetek ez megoldaná a problémám?

Figyelt kérdés

20/L egyetemi hallgató vagyok. Anyukám 8 éve (mióta apukám külföldön dolgozik) szépen lassan átvette az uralmat a házban. Ez hagyján, de leviselhetetlenné vált. Vitákkor ha nem szólok az a baj, ha szólok az a baj. A bátyám 8 hónapja költözött el, de azóta is 4 hetente minden reggel (amikor apu itthon van) még mindig ő a téma. Velem is nagyon megváltozott a viselkedése: ugyanazt csinálja, mint a bátyámmal.

Szerintetek az megoldaná a helyzetet, ha elmennék kollégiumba - természetesen munkát vállalva, hogy ne rá legyek hagyatkozva?

2011. márc. 26. 22:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hát elég nagy gond ez amit leírtál személy szerint én sem tudnám ezt eltűrni, ha elmész kollégiumba azzal a tudattal hogy helyben laksz akkor visszafogod sírni hogy hazamehessél. Szerintem a legcélszerűbb az lenne ha anuydnak elmagyaráznád hogy sokat kell tanulnod ekkor meg ekkor sulid van, és szerintem próbálj szabad idődben munkát vállalni addig sem vagy otthon kicsit ki mozdulsz pénzt is keresel és anyud sem fog folyton piszkálni, én a helyedben ezt tenném.
2011. márc. 27. 11:37
 12/15 A kérdező kommentje:

Magyar Ba-t tanulok ügyvitel szakiránnyal. Még egy év (jövő – 2011 – májusban- júniusban záróvizsgázom - ha minden jól megy)

Az a baj, hogy az órarendem nem olyan, hogy bármikor munkát tudjak vállalni – ahogy le is írtam, egyedül a péntek, de rajtengedélyezni szeretnék díjlovaglásból, az sem hullik az ölembe.

Plusz részt veszek a Tudományos Diákköri Konferencia országos fordulóján, most is azzal foglalkozom, holnap előadást tartok, kedden zh-t írok infóból + gyorsírásból, ja és kedden elő kell adni a TDK-mat és itt már rosszindulatú kérdést is feltehetnek és nem szeretnék elhasalni.

Mióta apu nincs itthon azóta változott ekkorát – még a barátnőm is mondta, hogy olyan mintha testvérek lennénk.. hát meg lehet most nézni.

Ráadásul a munkahelyén is gyakorlatilag ő a főnök, mivel az igazi főnök nem elég erélyes a beosztottakkal, meg lehet, hogy valakit elküldenek. Én értem, hogy idegesítő ez a bizonytalanság, de mért rajtam tölti ki? Mért hozza haza a munkahelyi problémákat?

Nincsenek nagy igényem, nem hiszem, hogy visszasírnám a házat – főleg így.

2011. márc. 27. 11:59
 13/15 anonim ***** válasza:
Hja, hát ha ennyi mindenbe belefogtál, akkor én is csak azt tudom mondani, hogy maradj nyugton egy évig. Addig még kibírod gondolom. Ennyi lovat nem tudnál megülni. Ez esetben nekem mondjuk eszembe se jutna a különköltözés. Így teljesen rá vagy szorulva anyukádra.
2011. márc. 27. 16:43
 14/15 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy lelkileg- idegileg tönkremegy...
2011. márc. 27. 17:18
 15/15 anonim ***** válasza:
Ez esetben viszont csak azt tudom tanácsolni, hogy döntsd el mi a fontosabb: a lelked, vagy az egyéb sulis tevékenységeid. Gondold végig, pro-kontra, mérlegelj. Nem biztos hogy jobb ha idegroncsként kezdesz egyetem után állást keresni egy jó önéletrajzzal, meg egy hobbival, mint hagyni a fenébe az efféle plusz sulis tevékenységeket (ez esetben nem lesz olyan jó önéletrajzod -bár az egyetemi dolgokat maximum az első munkahelyen nézik, onnantól már csak a tapasztalatot, bár ezt gondolom egy ügyvitelesnek nem kell magyaráznom) meg a hobbit viszont kiegyensúlyozott, nyugodt életet élni.
2011. márc. 27. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!