Hogyan vehetném rá a szüleimet, hogy a nyaralásunk
alkalmával kulturális programokat is csináljunk?
Figyelt kérdés
Belföldi nyaralást tervezünk, a szüleim szánt szándéka, hogy valamilyen wellnesshotelben áztassuk a fenekünket, massziroztassuk magunkat, napozzunk... 2 héten keresztül! Én ezzel nagyon nem vagyok kibékülve, én szeretném, ha legalább az idő felét (így fair) azzal töltsük, hogy múzeumokat, kiállításokat, kultúrtájakat látogatunk, az adott város nevezetességeit nézzük meg (a város még nem eldöntött).
Mit tegyek, hogy jobb belátásra bírjam őket?
Nekem kínszenvedés lenne 2 hét henyélés, mikor alig van szabadidőm... :S
Nem írod a körülményeidet. A szüleid fizetik a te nyaralásodat is? Van annyi saját pénzed, hogy egyéb programokat szervezz önállóan, vagy nekik kellene téged múzeumba is vinni? Hogy álltok anyagilag? Lehet, hogy a szüleid a szállodára összegyűjtik a pénzt, de a kirándulásokat, belépőket már nem győznék. Ha meg tényleg csak a különböző érdeklődés az akadály, akkor elcsavaroghatsz magad, ahogyan fentebb írták, vagy beszervezheted valamelyik barátnődet, hogy - természetesen a saját részét befizetve - csatlakozzon hozzátok. Akkor együtt járhatnátok a környék nevezetességeit, amíg a szüleid pihennek.
2011. márc. 20. 21:41
12/22 anonim válasza:
19 évesen én a haverjaimmal mentem nyaralni a saját keresetemből.
2011. márc. 20. 21:42
13/22 anonim válasza:
kedves válaszolók, a wellness hotel nem olcsó. felteszem belépőre is futná. emellett én megértem az igény egy kis kultúrális programra. az én szüleim is idősebbek, de ők is beszerveznek egy kis csavargást. nem bírják a több napi teljes tétlenséget. mellesleg kérdező, sztem szedj össze az adott hellyel kapcsolatos pár úticélt. szerintem a szüleid simán partnerek lesznek benne...
2011. márc. 20. 21:53
14/22 anonim válasza:
Abban a korban vagy, amikor nem ugyanazok a dolgok érdekelnek és kötnek le, mint a szüleidet... Nálam is 18-19 éves koromban kezdődött. Szüleim gyakran pihiztek valahol, esetleg a szobájukban maradtak, én meg tesómmal elmentem ide-oda, várost néztünk, stb. Nem tudom, van-e tesód, vagy egyedül leszel, úgy nyilván nehezebb. Viszont ezek normális dolgok, el kell fogadnod, hoghy ez van. Néhány programra biztosan nyitottak lesznek ők is, igyekezz őket is érdeklőket keresni, hátha meggyőzhetők.
2011. márc. 20. 21:55
15/22 A kérdező kommentje:
Ha hazaérnek, megkérem őket, had menjek külön nyaralni, hátha megengedik.
2011. márc. 20. 22:01
16/22 anonim válasza:
19 évesen engedélyt kell kérned erre?
gondolom ők is jobban ellenének, ha kettesben tölthetnék a nyaralást.
ha nem tartod suttyóságnak, akkor kérd el azt a pénzt, ami a te részed lenne a buliban, és zúzzatok el a haverokkal a Balaton felvidékre túrázni, strandolni, szalonnát sütni, gitározni, mulatni.
nem kell ezen drámázni. felnőtt vagy, ennyit meg tudsz oldani!
2011. márc. 21. 00:18
17/22 A kérdező kommentje:
Igen, engedélyt kell kérnem. Az 1 dolog, hogy nagykorú vagyok, abszolút nem érzem magam felnőttnek, nem is vagyok, de nem is baj. Van ám időm még felnőni.
Amúgy megbeszéltem velük, elmegyek velük is, aztán elmehetek Erdélybe (L).
2011. márc. 21. 06:22
18/22 anonim válasza:
26 évesen is rá fogsz érni felnöni.
2011. márc. 21. 14:14
19/22 A kérdező kommentje:
Ennyi. :)
2011. márc. 21. 14:26
20/22 anonim válasza:
Én örültem ha bárhová vittek. :) 19 évesen meg már úgyis tudsz magadnak saját programot csinálni, ha elmész velük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!