Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem gáz, hogy egy apa nem...

Nem gáz, hogy egy apa nem tudja a saját gyerekinek a telefonszámát?

Figyelt kérdés
Az egyik gyerek még kiskorú. Igaz az apa 50 éves, nincs otthon a technika világában, de szerintem még ha nem hívja a gyerekeit is illene tudnia. Elég ciki szerintem, hogy egy másik rokont kell megkérni, hogy hívja fel a gyereket, ha valami adódik, igaz ilyenre egyszer volt példa, tehát ebből is látszik a kommunikáció hiánya.
2011. márc. 14. 14:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%
Miért kellene telefonálnia az apukádnak neked? Ez nem a kommunikáció hiánya!
2011. márc. 14. 15:07
 12/17 A kérdező kommentje:
Másik városban tanulok, csak hétvégente találkozunk. Igazából nem zavar, mert tényleg nem beszélgetünk. Csak elgondolkodtam rajta, hogy ha hétközben bármi történne még csak nem is tudna szólni, nem is érdekli, hogy mi van velünk..
2011. márc. 14. 15:15
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

Akkor tisztázzunk pár dolgot.

Egy bizonyos életkor fölött (de még az alatt is sok esetben) nem olyan könnyű megjegyezni egy random számsorozatot minden emberhez. Az, hogy ki tudja és ki nem tudja fejből a rokonai, ismerősei, stb. telefonszámát, az legfeljebb csak arra utalhat, hogy mennyire jó a számmemóriája, de még arra sem feltétlenül.

A kérdés a telefonszám ismeretéről szólt, és nem arról, hogy mit gondolunk róla, ha az apa sz*rik a gyerekeire. Bár ha ismerősén keresztül felhívta, akkor nyilván érdekli a gyereke.

Harmadrészt az, hogy két vagy több ember között mennyire működik a kommunikáció, az nem azon múlik, hogy tudja-e a számát, vagy hogy mennyit hívogatja őket telefonon. Ettől persze még lehet pocsék, vagy éppenséggel nagyon jó apa, de nem ezen fog eldőlni.

Negyedszer: egyszer kellett felhívatnia a gyerekét mással. Ebből messzemenő következtetést levonni...

14/17 anonim ***** válasza:
84%

Nem gáz, ha van mobilja, és legalább a gyorshívó gombot tudja. Mindkét szülőmmel ez a helyzet, a saját számukat is tőlem kérdezik ^^

Viszont, ha nincs mobil + a szám sincs meg sehol, az sem gáz, csak gondok lehetnek belőle, ha sürgősen kell elérni a gyereket.

15/17 anonim ***** válasza:
100%

"Másik városban tanulok, csak hétvégente találkozunk." Én is másik városban tanultam, otthontól 70 km-re, és kapaszkodj meg, nekem még mobilom sem volt.

"Csak elgondolkodtam rajta, hogy ha hétközben bármi történne még csak nem is tudna szólni" Szintén saját példámból merítek: nálunk beiratkozáskor a koleszban mindenkinek meg kellett adnia az otthoni (vezetékes) számát. Ha bármi történt, arról a kollégium igazgatója egyből telefonált, de ha szépen megkértük, még a portás is hazaszólt. Akinek meg neadjisten vezetékes telefonja sem volt, bár ez bő 10 éve is már elég ritka volt, annak meg ha valami volt, küldtek táviratot. Ha meg otthonról kerestek volna minket, fel lehetett hívni a kollégium portát, egyből szóltak a hangosbemondóban, hogy XY-nak telefonja van. Tudod, 5-10 éve az embereknek nem volt e-mail címük, msn-jük, 15 éve ritkaság volt a mobiltelefon, 20 éve sok helyen még vezetékes telefon sem volt. Mégsem állt meg az élet, és aki nagyon akart, kapocsolatba tudott lépni a másikkal.

"Igazából nem zavar, mert tényleg nem beszélgetünk." Na látod, ez viszont már gond. Nem a telószám miatt kell aggódni, hanem emiatt.

2011. márc. 14. 15:24
 16/17 anonim ***** válasza:
nekem a nevemet se tudja, pedig egy házban éltünk kb16 évig, ma már sztem el is felejtette hogy létezem, most 45 év körüli, na ennyire érdekel ő is engem h nemtudom hány éves.
2011. márc. 14. 18:41
 17/17 cnp ***** válasza:
Persze h gaz! A telefonszam hianya igenis gaz! Mi az h egy szülőnek! nincs meg a gyereke telszamja?! Nm kell otthon legyen a tehnikaba de felkell(ene) legyen irva valahová, amit jó helyen tart. Penztarca vagy konyha, barhol. Akkor is ha csak "apa" az illeto szulo.
2017. ápr. 24. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!