Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Karikagyűrűt melyik kézen is...

Karikagyűrűt melyik kézen is kell hordani?

Figyelt kérdés
Azt mondják, ha már férjnél vagy, akkor a bal kézen, míg menyasszony vagy jobb kézen. Miért is? Van valami jelentősége?
2011. márc. 14. 07:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Pont fordítva van ha férjhez mész a jobb kézen amíg menyasszony vagy a bal kézen!

Jelentősége nem hiszem hogy van, csak ez a szokás!

2011. márc. 14. 07:53
 2/11 anonim ***** válasza:
Mindenki máshogy hordja, erre nincs "szabály" , hogy hol kellene.
2011. márc. 14. 08:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Magyarországon úgy szokás, ahogy az első leírta, mindenhol máshol (általában) úgy ahogy te írtad. Magának a kéznek nincs jelentőssége, csak az ujjnak.
2011. márc. 14. 08:28
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem (ami engem illet) az emberek, ha tudni akarják valakiről, hogy házas-e, mindig a bal keze gyűrűsujját figyelik. :)
2011. márc. 14. 08:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A jegyesek a bal kezükön, a házasok a jobb kezükön hordják. A szívünk balra helyezkedik el, így a döntést a szívünk hozta meg. Amikor átkerül a jobb kézre -házasságkötésnél- az már az eszünk döntése. :)
2011. márc. 14. 08:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Míg menyasszony vagy a bal kézen, utána a jobb kézen. Ez tuti. Mi így hordjuk a férjemmel. Az anyakönyv vezetőtől kérdeztük meg mi is. :)
2011. márc. 14. 09:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Mi pont fordítva az anyakönyvvezető mondta a balra kell húzni a gyűrűt,és a jobbon van az eljegyzési.
2011. márc. 14. 09:18
 8/11 anonim ***** válasza:
Én a középső ujjamon hordom... Nem, nincs mögötte hátsó szándék, csak ott viselek el gyűrűt :)
2011. márc. 14. 09:47
 9/11 tade ***** válasza:
Itt Olaszorszagban a bal kezen hordjak a karikkagyurut.
2011. márc. 14. 12:28
 10/11 A kérdező kommentje:
Úgy látom, azért megoszlanak a vélemények (szokások). Csak az az érdekes, hogy szerintem senkinek nem egyforma a kéz (ujj) mérete. Mert nekem pl. a bal kezemre egy mérettel kisebb gyűrű kell, mint a jobb kezemre. Így szerintem marad a bal kéz:)
2011. márc. 15. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!