Mikor jött "divatba" az élettársi kapcsolat a házassággal szemben?
Az sküvő régen is "felvágós" volt, csak ott mindig a szülők állták a hetedhét országra szóló lakodalmat. Ma már ez ritka, és jobban kell a pénz, mint akkor. Sok pár még ha a szülő állná is, tudná állni, inkább kp-bap kéri az árát amit rászántak, és egy szerény esküvőt tart. Más világot élünk. Nekem sem volt még esküvőm, a testvéreim 140-160 fős vendégeit (akiket kivétel nélkül a szülők hívtak), a fogadást, mindent a szülők álltak, tetemes nászajándékról sem beszélve. Ma már erre nem lenne pénze a szüleimnek esetemben, de nem is várom el, sőt, nem is engdem, hogy ők hívják a saját esküvőmre a vendégeket, akiknek a felét nem is ismerem, csak szegről-végről rokon...
Régen az esküvő a szülőkről szólt, a szülők elismerése volt a nagy csinnadratta, az ő ismretségi, baráti, rokoni körüknek, hogy lásd mit rendezek én a fiamnak/lányomnak. Ma már inkább a párokról szól az esküvő a szülők helyett, ezért is változott.
Én inkább fordítva gondolom,mármint hogy "régen" ferdén néztek egy párra,ha csak "összeálltak",és nem házasodtak,ma már ez teljesen elfogadott.A mikorra nem tudnék választ adni.
Egyébként én férjnél vagyok,bár nem tartottam fontosnak az esküvőt,életem párja viszont igen.Nem a papír számít,és most már az élettársakat is ugyanolyan jogok illetik meg,mint a házastársakat.Szerintem ez is lehet az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!