Hogy fogják megállapítani az árvaságit a gyermekeimnek?
Figyelt kérdés
Meghalt az édesapjuk, akinek nem tudom összeszedni a régi, papírjait. Sajnos nem tudok hozzájutni a papírokhoz. Ha beadom az igénylést és nem tudok mit beírni oda, hogy hol, mennyit dolgozott, akkor mi alapján fogják eldönteni, hogy a gyerekek után mennyi árvaellátást utalnak majd?2011. márc. 4. 10:47
1/5 anonim válasza:
Menj be a birosági panasznapra, ott tudnak segiteni, hogy hol tudod a szükséges dolgokat összeszedni.
2/5 anonim válasza:
5 évig fizetnie kellett nyugdíjjárulékot, csak akkor jár, nem alanyi jogon!
3/5 anonim válasza:
előzőre reagálva kérdezem, hogy nem úgy van, hogy ha nincsenek papírok, vagy nagyon kevés bejelentett munkaviszony (vagy nincs is), akkor a minimál "nyugdíj" van, amit most olyan 26 ezer körül van? mármint szerintem az, hogy a gyerek kap-e valamit, az nincs a szülő járulékfizetésével összhangban.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi, ezek szerint a minimum 5 évnek meg kell lennie?
Az meg volt, csak nem tudom, hogy talán a volt munkahelye ad-e papírt róla?!
Mindenesetre nagyon köszi a válaszokat.
2011. márc. 4. 16:37
5/5 anonim válasza:
Nekem Edesanyam sosem dolgozott, mindig otthon volt velunk (5en vagyunk testverek, koztem es a legidosebb kozt van 20ev) es utana kaptam 28455ot, mert annyi a minimum most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!