Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együtt járnátok valakivel,...

Együtt járnátok valakivel, akit szerettek emberileg, a szex is jó vele és az együtt eltöltött idő is, de nem vagytok szerelmesek?

Figyelt kérdés
Ti belemennétek egy ilyen kapcsolatba? A tisztelet és szeretet megvan, a testi kapcsolatok is tökéletesek, sokat jelent a másik fél, a szerelem viszont hiányzik. Vagy nálatok szerelem nélkül nincs kapcsolat? Esetleg jár valaki ilyen cipőben? Minden véleményt szívesen fogadok és tiszteletben is tartom, bárhogy is gondoljátok. Köszi.
2011. febr. 26. 23:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%

Én nem lennék egy ilyen kapcsolatban. Ez nem kapcsolat, hanem barátság szexel. Szerintem.

Ez a szerelem mindig elmúlik dolog akkora baromság! Nem múlik el ha az ember a megfelelő emberrel van. Szóval én nem érném be kevesebbel.

2011. febr. 27. 00:22
 12/20 A kérdező kommentje:

Megértem a te álláspontodat is.

Bár sajnos ennyi erővel lehetek úgy együtt valakivel, hogy azt hazudja, szeret, közben meg már nem érez semmit, csak "megfelel" így neki. Így legalább tiszta lapokkal játszanánk szerintem. Persze csakis ha akarja. Vagy felélednek az érzései, vagy ha nem érzi jól magát velem, szól és befejezzük. Addig viszont jól éreznénk magunkat együtt(és nem csak a szexre gondolok)

Nagyon nagy butaságnak tartjátok ezt az ötletet?

2011. febr. 27. 00:29
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha ez mindkét félnek megfelel,akkor semmi rossz nincs benne.Nem kihasználásról van szó,hanem azt adtok,amit tudtok és ez a másiknak elég,így nyitott kártyákkal játszva semmi kifogásolni valót nem látok benne.Van,akinek ez így kevés lenne,de sok ember ennek nagyon örülne,ugyanis ez egy szereteten (nem szerelmen,de szereteten) alapuló kapcsolat,ami nem csak szexről szól és ez jóval több,mint némelyik látszatkapcsolat,ahol a pasi csak addig van együtt a nővel,amíg az elég dekoratív,aztán lecseréli.
2011. febr. 27. 00:36
 14/20 anonim ***** válasza:
55%
Én szünetet, gondolkodási időt kérnék a helyedben. De addig nem is beszélnék Vele, telefonon sem. Egy kis távollét sok kérdésre választ ad. Ha szeret még, és hiányzol neki, úgyis lépni fog. Te is könnyebben tisztázod a saját érzéseidet magadban, ha egy ideig nem vagytok együtt.
2011. febr. 27. 00:36
 15/20 anonim válasza:

Én is csak olyannal lennék együtt, akibe szerelmes vagyok. És akkor lennék csak valakivel, ha Ő is szerelmes belém. Soha nem is jöttem össze úgy valakivel, hogy majd lesz valamit, csak olyannal jártam/ járok, akivel fülig szerelmesek voltunk/ vagyunk egymásba.

Különben mi értelme van annak, ha együtt maradtok még, amíg Ő nem szeret bele másba? Mert ha a szerelem elmúlt már, akkor előbb utóbb meg fog történni, mert nem Te vagy az igazi...

Nem tudom, mennyi idős vagy, és mióta vagytok együtt- de mi van, ha mondjuk a fiú még 5 évig nem szeret bele másba, Te addigra teljesen elfogadod, hogy jó ez így, esetleg családot, gyereket szeretnél, vagy már meg is szülted őket- jobb lesz, ha akkor válnak el az útjaitok? Minél tovább maradtok együtt úgy, hogy Te még szerelmes vagy, ő meg már nem, annál tovább reménykedsz, hogy talán működni fog, és annál fájóbb lesz a szakítás.

Mi több, mint 3 éve vagyunk együtt, még mindig ugyanúgy repdesnek a lepkék a hasamban minden találkozás előtt, naponta többször felhívjuk egymást, nincs nap, hogy ne mondanánk a másiknak, hogy mennyire hiányzik a másik és mennyire szeretjük egymást. A barátom ugyanúgy kedveskedik nekem nap mint nap, mint az elején, és én is ugyanúgy igyekszem mindent megtenni érte. Minden vágyunk, hogy a másikat boldoggá tegyük. Én úgy érzem, nálunk egyáltalán nem múlt el a szerelem, nem is alakult "csak" szeretetté, hanem sokkal jobban elmélyült a sok közös emlék révén is, és hogy még jobban megismertük a másikat. Úgy érezzük, hogy nem bírnánk a másik nélkül élni- és mások iránt sem érdeklődünk és leghőbb vágyunk, hogy a másikat egy életre boldoggá tegyük.

Ha a barátod már nem szerelmes, akkor könnyen beleszerethet másba- és ezt nem tudhatod, mikor következik be. És egy idő után a kedvedben járás is alább hagy majd.- lehet, hogy tisztel, meg szeret, csak talán majd egyre kevesebbet tesz érted, kettőtökért...

Én a helyedben nem kockáztatnék, egy utolsó mondjuk 1 hónapnyi esélyt még adhatsz a dolognak, de talán jobb lenne szabadon engedni a másikat- akkor neki is és Neked is mihamarabb alkalmad lesz megtalálni életed párját, akivel sose múlik el a szerelem.

2011. febr. 27. 00:39
 16/20 A kérdező kommentje:

00:36-os: én is így látom. Tiszta lapokkal játszanánk, nekem első az őszinteség. Szerintem is jobb egy ilyen kapcsolat, mint amikor fűt-fát ígérget az egyik fél a másiknak, közben meg félre...l.

Második 00:36-os: az ötleted nagyon jó! Szakításunk után megtettem, hogy eltűntem 3 napra. Msnen minden nap hagyott üzenetet, csörgetett, aztán mondta, hogy mennyire hiányoztam neki. A konkrét szakítást tegnap mondtuk ki. Ma délelőtt nem voltam msnen és már egyből írt smst, hogy nem megyek fel? és hogy mit csinálok? Aztán meg felhívott később...

00:39-es: először is engedd meg, hogy gratuláljak a kapcsolatodhoz és még sok boldog, együtt töltött évet kívánok! :)

Nagyon nehezen nyílok meg egy kapcsolathoz. Ezt a srác is tudta és ő már hónapok óta szerelmes volt belém(de én akkor még nagyon nehezen tettem túl magam egy másik fiún), sokat segített, tanácsokat adott, mellettem állt, és szép lassan megnyert magának. De ekkor még fülig szerelmes volt, és én is csak akkor mentem bele a kapcsolatba, amikor érezni kezdtem valamit. Addig nem akartam tőle semmit, míg nem vagyok túl a másik fiún és azt szeretem. Tehát több hónap után mégiscsak összejöttünk. Szóval szerelem nélkül én sem mentem volna bele, tehát ha az elején se szeretett volna, akkor csak maradtunk volna a barátságnál. Így viszont nehezebb. :S Ezért gondoltam erre a megoldásra.

2011. febr. 27. 00:56
 17/20 anonim ***** válasza:
Hát szerintem a dolgok normális menete, hogy a szerelem elmúlik és igazi, mély szeretetté alakul át. Olyanná, melyben tudatosan leresem azt, hogy miképp tudnék örömet szerezni a társamnak és szebbé tenni az ő életét. A szerelem funkciója egy kapcsolat elindítása és pályán tartása addig, amíg a szeretet elég erős nem lesz ahhoz, hogy egy sokkal magasabb dimenziójú és mélyebb sprektumú szeretet kapcsolat fenntartását lehetővé tegye két ember között.
2011. febr. 27. 09:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
A "szerelem" az űrhajó gyorsító rakétájához hasonlítható. A szerepe az, hogy a kezdeti óriási ellenálást elgyőzze, a kapszulát átsegítse a nehéz részen, DE UTÁNA természetes, hogy leválik a légkör határánál, mert a szerepét elvégezte. A mai fiatalság veszte, hogy állandóan a légkörben akarnak száguldozni a "gyorsító rakétán", mert az lyan szédítő, de így persze sosem tapasztalhatják meg a "pályára állás" beteljesülését, nyugalmát és szépségét. E hiányában, viszont mindig csak kiégnek és a porba hullik vissza az "űrkapszula" (a kapcsolat)
2011. febr. 27. 09:41
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerelem, szerelem, állandóan a turbó gombot keresem... ;-)
2011. febr. 27. 09:42
 20/20 anonim ***** válasza:

én belemennék ilyen kapcsolatba. Szerintem a szeretet sokkal erősebb, tisztább, mint a szerelem. A szerelem, csak elvakit. Ha igazán szeretsz valakit, akkor vagy tisztában a lényegi dolgokkal, akkor tudod átlátni, hogy a másik igazán hozzádvaló e, igazán a társad e, vagy csak a nagy rózsaszin ködben a társadat akarod látni benne.

Volt már ilyen kapcsolatom párszor. Az első működött jóideig, de aztán kiléptem belőle, amikor szerelmes lettem valaki másba. A másodikban úgy 1,5 évig még szerelmesek voltunk, utána maradt a szeretet még évekig, nem voltunk már szerelmesek egymásba, de együttmaradtunk, mert emberileg szerettük egymást, és jól kiegészitettük egymást a hétköznapokban.

2011. febr. 27. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!