Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért elégedetlen ennyire?

Miért elégedetlen ennyire?

Figyelt kérdés

Van egy "közeli rokon" (idős nő). Mindene megvan szó szerint. Kívül-belül felújított ház, új bútor, jó nyugdíj, rendes gyerekek, unokák, dédunokák, egészséges, milliói vannak a bankban, mégis állandóan panaszkodik. Már az őrületbe kerget azzal, hogy egész nap kesereg. Mindig azt hallgatom, hogy nem tud megélni, nincs pénze tüzifára és fodrászra. Minden alkalommal elmondja, hogy nem is tudja mi lesz vele, mert már csak pár ezer forintja van. Mindig minden rossz, amit más csinál. Ha segíteni akarunk az a baj, ha nem akkor az a baj. Amikor nagyon belemerül az önsajnálatba, akkor elkezd inni, van úgy, hogy minden nap annyira leissza magát, hogy esik-kel, másnap meg szégyenkezik miatta.

Sokan az utcán élnek, vagy éheznek, betegek mégsem panaszkodnak ennyit.

Miért van ez? Jó dolgában nem tudja mit csináljon?

2011. febr. 18. 16:09
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Ez a magyar nyugdíjas ismérve. A német nyugdíjas hegyet mászik, kirándulásokra fizeti be magát, Operába megy. A magyar nyugdíjas elmegy a legközelebbi esztékába, és megkeresteti magán az orvossal az összes fellelhető nyavalyát, amit majd a barátainak mesél el a buszon, vagy éppen azt, hogy múlt hónapban kinek a temetése volt.
2011. febr. 18. 16:15
 2/10 anonim ***** válasza:
41%

"A német nyugdíjas"

Na jól kezdődik, a kettő egész más

" hegyet mászik,"

egy magyar nyugdíjas ismérve, hogy a komcsi időkben agyondolgoztatták őket-csoda ha már menni is alig bírnak?

"kirándulásokra fizeti be magát, Operába megy."

Pénz,pénz,pénz-havi 50-60ezer nyugdíjból? hol élsz te?

Gyökér.

2011. febr. 18. 16:43
 3/10 anonim ***** válasza:
27%

Téged ez miért érdekel? Jó dolgodban nem tudsz mással foglalkozni? ;)

Most tényleg. Nem kellene, hogy ez zavarjon. Az Ő dolga. Ha neki így jó, legyen. Neked nem kell se hallgatnod, se beszállni a játékába, ha egyszer nem akarsz.

2011. febr. 18. 16:44
 4/10 anonim ***** válasza:
19%
Nem nagyszerű és ne anyázz te hígagyú. a kettő se gazdaságilag,se történelmileg,se kultúrálisan,se sehogy nem hasonlítható össze.
2011. febr. 18. 16:48
 5/10 A kérdező kommentje:

Sajnos mindig meg kell hallgatnom, a hölgy ugyanis az anyósom. Nem tudom elkerülni, mivel sűrűn találkozunk és nem küldhetem el a francba a problémáival. Mindig mosolyogva kell végighallgatnom. Már sokszor mondtam neki, hogy másnak fele ennyi a nyugdíja és vályog házban él, de azt nem szokta meghallani. Ő csak mondja-mondja és egyre jobban felhergeli magát, mert neki annyira rossz élete van :(

Én egyszerűen csak nem értem, miért van ennyire elkeseredve.

2011. febr. 18. 17:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Mond meg a párodnak, hogy baromira idegesítő az anyja és vagy kerüljétek el vagy koptassa le rólad vagy akármi. Én nem hallgatnám egy percig sem a vén panaszszatyrot. Zsák a fejére aztán be a kútba!
2011. febr. 18. 18:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van ilyen rokonom, pedig se nem magyar, se nem nyugdijas meg.

Milliomos, egeszseges, sikeres a munkajaban stb, megsem eleg semmi, mindig a penzen kesereg. Az ilyen ember nem ugy nez erre, hogy milyen jo neki, hanem, hogy sokkal jobb is lehetne.

Szerintem ez azert van, mert igaz az a mondas, hogy minel tobb van valakinek, annal tobbet akar, mind penzugyileg, mind mas ertelemben. Az az ember, aki nem torte magat, akit nem ertek rossz dolgok az eletben, nem tudja ugy ertekelni, amije van, hisz neki az a termeszetes, hogy mindez meg van es azon agyal, hogy miert nincs jobb helyzetben. Ha pl. egyszer valamilyen kar erne, rajonne, hogy eredetileg jobb helyzetben volt.

Epp ezert van az, hogy a szegeny emberek nem szoktak panaszkodni annyit. Ok elfogadjak a helyzetuket es latjak azt is, hogy rosszabb is lehetne.

A rokonod tul onzo mindezt eszrevenni es nem kellene vele foglalkozni. O mar nem fog valtozni. Ti ne huzzatok fel magatokat miatta. Minel kevesebbet kell vele talalkozni, ennyi.

2011. febr. 18. 19:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Es miert kellene olyan surun talalkoznotok? Nem azt mondom, hogy ne talalkozzatok, de napi szinten nem talalkoztok vagy igen?
2011. febr. 18. 19:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Naponta nem találkozunk, de 1,5-2 hetente igen. Kicsit hisztis vagyok és nekem már ez is sok:)
2011. febr. 19. 18:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Es ha masra terelned a temat, mikor elkezdeni mondani? Pl. elkezdesz targyilagos dolgokrol beszelni, mint az idojaras. Lehet, hogy eszrevenne magat, bar ketlem. Idosebb ember mar nem valtozik ilyen dolgokban. Igy elte le az eletet, ilyen a szemelyisege. Max. egy nagy trauma ebresztene ra, hogy jobban ertekelje a dolgait. Az egeszseget sem szokas ertekelni, csak amikor mar nincs, akkor vesszuk eszre, hogy milyen ertekes. Probald vele kerulni a konfliktusokat.
2011. febr. 19. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!