Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos lenne egy ilyen pénzügyi...

Jogos lenne egy ilyen pénzügyi kérés?

Figyelt kérdés

a párommal már három éve vagyunk együtt, lassan eljön az ideje a babának is. viszont ehhez -mint minden máshoz az életben- pénz kell. én már régóta takarékoskodok, van némi félretett pénzem, neki pedig még csak megtakarítási számlája sincs.

külön kasszán vagyunk, nem érzem etikusnak, hogy beleszóljak a pénzügyeibe. inkább szeretném ráébreszteni arra, hogy egy gyerek sok pénzbe kerül, és hogy a költségek majd őt is terhelik.

egyáltalán nem keres rosszul, a fizetése 20%-át könnyedén félretehetné, vagy legalább a hó végén a számláján rajtamaradt pénzt átutalhatná valahova, mert így nem lesz pénzünk semmire, egyedül hiába próbálok igyekezni.

mit mondjak neki? már sokszor kértem, h csináljon valami megtakarítást a saját érdekében, de csak ígérget. pedig közgazdász, tudtommal erről is mondanak nekik pár szót az egyetemen...

2011. febr. 16. 08:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%

Sehogy nem tudod felhívni rá a figyelmét, ha magától nem egyértelmű hogy nem lehet a máról holnapra élni ha gyereke van az embernek. Szerintem te ezt már elmondtad neki, csak nem változtat semmit, mivel neki így jó.

Ez olyan, mint amikor bármi másban le akarja szoktatni valakit a párja valamiről. Hiába mondod az alkoholistának, hogy árt magának. Nem érdekli, a dohányost szintén nem. Te nem tudod megváltoztatni, ha magától nincs annyi esze hogy elkezdjen félre rakni. És nem hinném hogy bármelyik válaszoló is letámadott volna téged.

Persze, lehet külön kassza, de a családalapításnál azért értelemszerűen a pénz nagy része a közös költségekre fog elmenni. Ezért közös kasszát is kell csinálni. Ha ezen felül marad valami, akkor azt rakhatjátok külön, de ez nem lesz tetemes összeg. Viszont a partnered nem hajlandó a közös költségekre félre tenni. Vagy megállapodsz vele, hogy havonta mennyit adjatok a közösbe mindketten, és a többit te félrerakod magadnak, ő meg elkölti a sajátját. De akkor viszont tudomásul kell venned, hogy a váratlan kiadásokat mindig te fogod fizetni. vagy nem lesz megoldva. Mert Ő ILYEN és nem olyan amilyennek látni szeretnéd. Senki sem tökéletes, hát ő ebben nem az. vagy elfogadod vagy otthagyod még mielőtt gyerek jön.

MERT AKARATÁN KÍVÜL SENKIT SEM LEHET MEGVÁLTOZTATNI!!!! és ő nem látja be hogy mi nem stimmel nála.

2011. febr. 16. 12:49
 12/14 anonim ***** válasza:
utolsó nagyon jól kifejtette a korábbi hozzászólók rövidebb szövegeit. egyetértek vele, meg a korábbiakkal is.
2011. febr. 16. 13:56
 13/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

igazából két dolgon gondolkodtam most el: vagy tényleg ennyire rossznak tűnik a kapcsolatunk, ahogy ti látjátok, bár ez csak az egyik szegmense, vagy gyatrán fogalmazok, és nem tudom leírni úgy, hogy másoknak ne csak a negatívum jöjjön le belőle.

a barátaim és a családom ezt másként látják, ezt persze nem leszólásból mondom, mert nem véletlenül tettem fel a kérdést, a ti véleményetek is érdekel.

nem is tudom mit mondhatnék még?

attól félek, hogy a leírás alapján ti úgy látjátok hogy a párom egy léha életet élő, pénzszóró ember, pedig nem így van, sajnos volt dolgom ilyennel is, de tanultam belőle.

sokan félreértették: nem, még nem vagyok várandós, pár év múlva szeretnék csak az lenni, de szeretek mindenre felkészülni.

akik javasolták a közös kasszát, és úgy gondolják, h lakótársakként élünk együtt: nem fillérezünk minden vackon, nem osztjuk el számológéppel se bevásárlás költségeit, sem pedig a rezsit. ő előbbit, én utóbbit fizetem. ez így majdnem egál, de mégsem az a klasszik bedobunk mindent a közösbe. mindkettőnk idegenkedik ettől a formától, tehát ebben egyet is értünk, szóval nem szeretnénk változtatni.

valami ötlete még valakinek, aki külön kasszán van, és ez nem szab gátat a boldogságának? mert tudom, hogy léteznek ilyen párok, már közelről is láttam jónéhányat :D

2011. febr. 16. 18:09
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem arról van szó, hogy bedobjátok-e a közösbe mondjuk a kaja árát vagy nem! Hanem arról, hogy a baba egy közös "dolog" és tényleg elég gáz, ha egy felnőtt férfi figyelmét fel kell arra hívni,hogy igenis pénzbe kerül és ő is gyűtsön rá! Nem mondom, hogy léhűtő a párod, hisz nem ismerem, csupán azt mondom, hogy nem szabadna ennyire "félned" felhívni a figyelmét egy ilyen dologra.

Nem attól lesz rosszabb vagy jobb egy kapcsolat,hogy külön vagy közös kasszán vannak-e a felek, hanem, hogy a közös célokért, közösen küzdenek, közösen raknak félre. És ha ez magától nem működik, akkor ott szerintem gond van!

2011. febr. 16. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!