Másnak is leszólja a főztjét a szakács rokona/ismerőse?
Mert nálunk a szakács rokon mindenki ételét megkritizálja, meg nem eszik belőle, meg mindenkire azt mondja nem tud főzni. Miért van ez?
Most ötlött fel bennem, rágcsálom a "séf" rizottóját, de az enyém jobban ízlik....
Volt egy szakácstanuló pasim. Nagyképű volt. Emlékszem egyszer ebédelni akartunk, beleszagolt a kajába, és mondta, hogy ez milyen amatőri módon lett megcsinálva. Nem is evett belőle...
Na itt dobtam ki.. Mit képzel magáról?:@
17:14 vagyok
Amúgy anyukám nagyon finom főz, mostani barátom is imádja a főztjeit..
Hehe. :) Én szakácsnak tanulok és hála eddig még nem estem bele ebbe a hibába. Annyi rossz van eddig bennem, hogy felkapom a fejem, ha valaki nem úgy csinál valamit, mint ahogy tanítják, de akkor is csendben maradok, hisz mindenki másképp főz, ez nem suli, ahol megbukunk, ha nem a Nagykönyv szerint tesszük a dolgunkat. :)
De gyakorlati helyemen volt egy séf, aki mindenkit leszólt, még a saját kollégáját is, mi tanulók nem is mehettünk a tűzhely közelébe se... Beképzeltek, el vannak maguktól szállva, mert ők tanulták és csak az a helyes és jó, na meg a finom, pedig nem.
21/L
Hát ha ilyen sértődékeny, akkor be kell burkolni szépen a kritikai megjegyzéseket.
Lehet például ilyeneket mondani:
- Milyen furcsa íze van ennek a ....
- Szokatlan ez az ízesítés. Te ezt így szereted?
- Azt hittem leégetted.... Ja, csak pirítva van?
- Hát én biztos nem így csináltam volna....
- Tettél bele rendesen ízesítőket?
- Ezt mikor főzted meg? A múlt héten?
- Nem kaptál frisset a piacon?
Most hirtelen csak ennyi pikírt megjegyzés jutott eszembe, de velem aztán biztos nem szórakozna.
Kedves utolsó te olvasol Fable-t? :D
A többi szakács aki írt, annak lenne egy hatalmas tanácsom! Sose szóljatok le senkit mert nem fognak titeket kedvelni az emberek. Ki így ki úgy főz :)
Tényleg! Én pl. finomabb rizotto-t csinálok szerintem :D az övét megettem, finom volt, de az enyémtől kéj-nyögök :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!