Apósom folyton kritizálja az autómat. Mit tehetnék?
Allitsd le az oreget! Mondd meg neki, hogy inkabb o is cserelje le az oveket olyanra mint a tied, nem fog csalodni.
Es mondd meg neki azt is, hogy neked ez tetszik, koszonod szepen, hogy elmondta a velemenyet, de tegyen fel uj lemezt, mert ez mar unalmas. Hagyjon beken tegedet mar az autoval, foglalja le magat massal, es kerdezd meg tole, hogy irigykedik, vagy miert van egyfolytaban elfoglalva a te autoddal? Adott bele egyetlen fillert is?
Kulonben az oreg milyen autot ajanl neked?
Hihetetlen, hogy eddig mindig csak anyosokrol olvastam, de mar kezdodik az aposokkal is a problema?
Nem, ő egy fillért sem adott az autóba, a szüleimtől kaptam és vigyázok rá, mint az életemre. Nem "mai csirke" az autó, de nagyon szeretem és sosem hagyott cserben a "kicsike". Eddig a hangját kritizálta, meg hogy túl nagy két személyre a motortérfogat. Volt rá példa, hogy kötekedni kezdett és várta volna, hogy szidjam az autót (panaszkodjak rá), de mivel nem tettem, megjegyezte, hogy a "saját lovát senki sem szidja".
Csak az zavar, hogy teszi a megjegyzéseket, mikor semmi köze a kocsihoz, gyakorlatilag annyit hallja a hangját míg beülök és elmegyek.
Amikor pedig megemlítettem neki, hogy esetleg egy terepjárót, ha vennénk, már húzta a száját, hogy azoknak túl nagy a fogyasztása, meg túl nagy az nekünk. (Mondja ő, aki nyáron szintén terepjárót akart venni, csak túl drága volt, amit kinézett magának)
Ne vedd a szivedre. Tégy úgy mintha igazat adnál neki, és kész, dicsérd az ő autóját. Mond neki, hogy szivesen lecserélnéd egy olyanra ami neki is tetszik, de szponzorálja a dolgot.
Később, ha nem műxik így akkor mond meg neki, hogy ízlések és pofonok különböznek, egyik ember/korosztály ilyen alsóneműt visel, a másik meg amolyat, stb., stb.
A lényeg, hogy higgadt legyél, próbálj megértőnek tünni, és semmiképpen ne látszódjon rajtad, hogy az ő véleménye Téged neurotizál.
Ne menj egy darabig hozzá, és ha szóvá teszi, mondd neki, hogy nem akarod zavarni a hangjával. :)
Amúgy szerintem szimplán irigy. Ha megveszed a terepjárót biztos szívrohamot fog kapni.
Egy jótanács: apóssal-anyóssal nem kell foglalkozni. Annyi éppen elég, hogy köszönsz nekik és semmi más.
Ez egy betegség, sokan irigylik a másik ember autóját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!