Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám tönkretesz mit tegyek?

Arsenalfan27 kérdése:

Anyám tönkretesz mit tegyek?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok,anyagilag független a szüleimtől,de sajnos még mindig náluk lakom,ha lehet a heti 2napot annak nevezni,kamionozom több éve amibe(20éves koromtól)azthiszem ő hajszolt bele,mert gondoltam,ha nemvagyok othon majd meváltoznak a dolgok.Részben sikerült csak.Na most tudni kell róla hogy több éve nem dolgozik mert a 30év szövetkezeti munka után ez jár neki,és othon kissebb gazdaság működik ami a főbb bevétel neki,és minden más munka az ő fejével csak pihenés nem munka.Az édesapám kemény ember,több éven keresztül hajnal 3kor kelt ellátta a gazdaságot utánna munkahelyen egész nap,haza,gazdaság,alvás és így körbe körbe.erre ha legurít néha pár fröccsöt megy a balhé,hogy kocsmatöltelék meg hasonló.Tegyem hozzá napi zsebpénszt kap ami 1csomag cigijének felel meg..Gyerekkorom se jó se rossz nemvolt,mégis inkább a rossz jut az eszembe,kitünő tanuló voltam az alapiskolán végig,leéretségiztem,katonaság és passz.Aztmondják nagyon tehetséges focista voltam,élvonalba akartak szerződtetni,de az othoni munkára hivatkozva nem engedett el,mivel minden nap edzés volt,így nemtudtam volna othon dolgozni.1metcsemre se jött ki.Emlékszem mikor ellopták a biciklim,össze vissza pofozott,mintha tehetnék róla,persze 2órán belül meglett.Nemis tudnám leírni azt a sok sz.art amin áttgyürtem már magam,csak az a baj hogy nem múlik.Van 1 bátyám 9évvel időssebb,gyerekkoromban volt 1 baleste azóta leszázalékolták és már külön család távol lakik tőlünk,de rendszeresen hazajár,és mivel ő ilyen 1000mester sokat segít othon szüleimnek.viszonyunk jó.Persze anyám az ő életüket is próbálja befolyásolni,mivel úgy érzi a segítségért cserébe amit nyújt nekik a mennyecskéje necsak vendégnek jöjjön hozzánk.Több éve van barátnőm gyönyörű 25 éves talpraesett szorgos könyvelő nő,akit természetesen szerintem utáll,és ha kap tőlem valamit a csaj azt is rossz szemmel nézi.1szer mikor nálunk aludt hatalmas jelenet után elzavarta hogy itt nemlessz kuplerály,utána több mint 1évig nemis jött el,de nemis hívta,még karácsonykor sem pedig a barátnőm még ajándékot is vett neki.Én sose felejtettem el névnapját születésnapját(hogy is tehetném már 1hónappal előtte figyelmeztet rá)mindig minimum 1hatalmas csokrot kap,barátnőm is igyekszik de köszönet szó ritkán haggya el a száját.Észrevettem ha valmin,vitázom az apámmal rögtön a pártom fogja és huszít az apum ellen,ha meg ő vitázik vele akkor meg nekem nyavajog hogy ő milyen szerencsétlen,és ha én krülök sorra akkor az apám a támasza.Ezt szerintem a nyálas sorozatokból szedi ami a kedvenc elfoglaltsága.Sokszor fontolgattuk a külön költözést,eddig csak azért nemmentünk mert építkezni akarunk,és mivel alig vagyok ígyis ithon,az albérlet úgy érzem fölösleges pénzkidobás lenne.Szerintetek mi a megoldás?Ja mivel régimódiak megbeszélni itt nemlehet semmit..
2011. febr. 1. 09:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

/21 éves/L/

Az én anyámmal ugyan ez volt a helyzet, sőt talán még rosszabb. Nekem a suliban az volt a büntim 5-10 perckésésnél is, hogy valami cikis ruhát kellett felvennem másnap, és mindenki röhögött rajtam. Ha valami nem úgy sikerült, ahogy az neki tetszett, volt hogy télen negyed órára is kizárt egy szál bugyiban, és az összes szomszéd engem nézett. /körfolyosó, szemben 3 fiú gyermekes család, persze hangom nem volt, nehogy még jobban felkeltsem a figyelmeket,/ Mindezeknek köszönhetően 17 évesen elköltöztem "sehova" mert nem volt hova. Magyarul tengtem-lengtem a világban. És láss csodát, azóta nem szól bele semmibe, mert nem is beszélünk, s mikor valaki megkérdezi hány gyereke van, ő azt mondja kettő, pedig biológiailag én lennék a harmadik.

Minél előbb költözz, vagy pályázz lakásra míg nem tudsz építkezni, és javaslom ha megszeretnéd tartani párodat, próbáld kerülni az ehhez hasonló összejöveteleket. Az anyósvicceket épp ilyen esetekre találták ki.

2011. febr. 1. 10:41
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat,és a biztatást.És higgyétek el ha tehetném,már elkapartam volna:)
2011. febr. 1. 10:47
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia kedves kérdező.

Teljes mértékben egyet értek veled, én is kb hasonló helyzetben vagyok, annyi nehézséggel, hogy én párommal lakom anyukámnál, és annyi könnyebséggel, hogy ha minden jól megy költözünk is a nyáron. Borzasztó nehéz elhiszem. Ezt a helyzetet meg kell tanulni kezelni különben ránk szakad az ég. Nálunk minden napos problémává vált, mióta meg van a ház, hogy folytonos csipkelődések, mindig veszekedésbe torkollanak. Hál Istennek nekem nem egy ilyen példa volt előttem gyermekkorom óta, amikor is az úgynevezette "betelepedő" a rossz a sz.r szemét láda, és a konfliktusok okozója. Muszáj vagyok a szülő által gyártott problémák meghallagatására, úgy , hogy egyik fülemen ki másikon be. Egyre több olyan dolog van amiban már most nem lehet egyetérteni a szülővel. Ja és a vejét soha sem a gyerekének kellene néznie, hanem a vejének, akinek vannak szülei, és az elmaradott nevelési problémák javítását neki nem köteklessége javítani. Ő egy felnőtt ember és nem a gyereke, nem kellene tőle olyan dolgokat elvárni, mint a gyermekétől. Na mindegy ez nem is ide tartozik, csak most ki vagyok éleződve én is anyukámra, amiért a páromat mostanában nagyon szurkája.

Na végülis a lényeg amiért írni akartam, hogy tényleg próbáljatok meg elköltözni, mi is ezt tesszük, és ne foglalkozz vele. Egyiken be másikon ki, ha nagyon felb.ssza az agyad akkor állítsle határozottan és világosítsd fel.

Sajnálom hogy így jártál, a szülők nagyon arogánsak és idegesítőek tudnak lenni, de azért abba gondolj bele. Mit is írtál az utolsó kommentedben???

Azért mégis csak az Édesanyád! Nem?!

2011. febr. 1. 11:57
 14/16 anonim ***** válasza:
28/N lemaradt
2011. febr. 1. 11:57
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerencsére nem vagyok ilyen helyzetben, de szerintem sürgősen kapkodd össze magad, és lépj le onnan.

Én inkább fizetném az albérletet, mint egy ilyen mártírkodó, gonosz öregasszonnyal éljek, még ha csak két napig is. Arról nem is beszélve, hogy a párkapcsolatodat is tönkreteheti ha nagyon akarja.

Minél hamarabb lépj le onnan, és azt mondom, a telek se érdekeljen. Elhiszem hogy nagy veszteség, de az egészséged és a lelked fontosabb. Gondold át hogy mit akarsz. És ne engedj a zsarolásnak sem, mert tuti hogy ahhoz fog folyamodni. Érzelmileg próbál majd bekeríteni.

Sok sikert! :-)

2011. febr. 1. 12:47
 16/16 anonim ***** válasza:
Ezt hívják Pán Péter- szindrómának. Érzelmi, és anyagi zsarolástól sem riadnak vissza a szülők, hogy otthon tartsák felnőtt gyermekeiket, akik viszont 30 év fölött is jól érzik magukat a családi fészekben.
2011. febr. 2. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!