Lelkiismeret furdalás ellen mit tegyek?
Sziasztok!
Lassan 1 éve vagyok együtt a barátommal.Minden rendben van velünk,még egyszer se veszekedtünk:) A baj csak annyi,hogy anyagi szempontból nem egy szinten állunk.Ő törzsgyökeres pesti,én vidéki vagyok.Alföldön lakok.Saját vállalkozása van,amivel igencsak sok a bevétele.Komolyan mondom neki csak megszületni volt nehéz,az egész családja nagyon tehetős.Egyik barátnőmhöz mentem fel Pestre és elmentünk buliba.Ott ismerkedtünk meg.Később derült csak ki számomra,hogy társtulajdonosa a szórakozóhelynek.Neki nagyon tetszett,hogy én semmit nem tudtam erről és mégis nyitott voltam felé,vagyis,hogy nem a pénze miatt.Mivel fősulira járok itthon,csak péntektől-vasárnapig vagyok vele.Mi normális házba lakunk,lovaink vannak,bátyám fogathajtó.Szóval én hozzá vagyok szokva,hogyha kell udvart söprök,havat lapátolok,lovat csutakolok,,ha kell szénát hordok,ilyenek.Tudok varrni,sütni-főzni.Ha felmegyek hozzá,sose jövök ki 10.000 forintnál kevesebből.Ami havi szinten 40.000,plusz a bérlet a fősulihoz...Mi nem úgy vagyunk,hogy gondolok egyet és kiugrok Londonba,mint ahogy ő és a barátai.Ha elmegyünk étterembe,ő fizet.Nooka órája van,ami 100.000forintnál kezdődik...kitalálták,hogy menjünk ki sielni Franciaországba a barátokkal.Az ő barátaival.8személyes kisbusszal mentünk,fizette nekem az utat.A barátai is ilyenek..Franciaországba apartmanba laktunk,és ott kandalló volt.Itthon nekünk is kandallónk van,szóval tudom,hogy kell begyújtani,kisalakolni.Én mutattam meg nekik,hogy kell baltával fát vágni...annyira megtetszett nekik,hogy a környékről az összes fát összegyűjtötték és 1 napig azzal "játszottak".Beszéltem erről az anyukájával is,hogy nem szeretném ha azt hinnék,hogy én csak a pénzre megyek,mert nem így van.Az anyukája mondta,hogy ő ezt tudja,mert látja rajtam és nem is olyannak ismert meg.De nekem egyre jobban lelkiismeret furdalásom van,hogy ő 'tart' el.Dolgozni egyelőre nem tudok elmenni,hisz reggeltől késő délutánig suliba vagyok,aztán buszozok haza.Volt,hogy beakartam állni a pult mögé a szórakozóhelyükön,hogy segítek,de nem engedik,mert hogy néz az ki?!...
Volt már valaki ilyen helyzetbe?Mit tennétek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
19/L
Most mi a problémád ezzel? Hogy szeret az a fiú, és elfogad olyannak amilyen vagy? Mert nem kéri, hogy állj be a pultba, és hogy nem neked kell kifizetned a Franciaországi utadat, és nem neked kell egy
étteremben fizetned? Gondolj bele. Te fordított helyzetben mit tennél? Nem ugyanezt? Ha megkérhetnélek ne hangoztasd azt folyamatosan a szülei és ő előtte, hogy nem a pénzéért vagy vele, mert ez előbb-utóbb balul sül el.
Ha lennék ien helyzetbe arra odafigyelnék h jól nézzek ki adjak magamra.
Megmondanám az anyjáéknak is h ha nem bírják a fejem mondják meg ne titkolózzanak.
De nem is értem tulajdonképp h mi bánt? Ha téged választott nem az érdekli h falusi vagy.
Neki sztem pont olyan nő kell amien te vagy. Nem a pesti k*rvák. Mert gondolom lehetne neki olyan is.
Ne érezd magad kellemetlenül. Ha értelmesek megfogják maguktól is mondani a nem tetszésüket.
18/F
szerintem ezzel semmi baj..
ha tényleg ennyire tehetős akkor mi neki az a plusz egy ember :)
(az utolsó hozzászóló vagyok)
még annyit tennék hozzá hogy nem kell hálálkodnod meg ilyenek.. csak szeresd gyermeki tisztasággal :) hidd el ez többet ér minden pénznél.
neked nem kell emiatt lelkiismeret furdalásod legyen :) ha a fiú nem szeretne,már rég nem tenné meg neked ezeket.inkább örülj,hogy van egy ilyen rendes barátod,akinek nem számit hogy mijen vagy,de igy is szeret :) . ha pedig viszonozni szeretnéd,akkor én a helyedben pl. ezt úgy tenném meg,hogy ha tudom,hogy közeledik a szülinapja,névnapja,vagy most nemsokára is pl.a a valentinnap,akkor az összegyüjtött kis zsebpénzemből vennék neki valamit,ami nem is drága,nem is hasztalan,hanem valami kedves dolog,ami rád emlékezteti :) vagy készithetnél valamit sajátkezűleg,biztosan értékelné :)
hidd el,emiatt nem kell lelkiismid legyen,tudod kell,hogy ő igy szeret és nem érdekli a pénz,és tudja ő is rólad,hogy te sem a pénzére hajtasz,tehát rendes csajszi vagy :)
Ha a lelked nem tud megnyugodni, akkor mondd meg Neki, hogy Te imádod, boldog vagy mellette, Te Téged bánt a köztetek lévő anyagi különbség. De lehet, hogy az Ő szemébe pont Te vagy az igazi, mert végülis házias vagy és tehetős.
Nekem több olyan ismerősöm van Akik hasonlóan élnek (nő otthon gyermekekkel takarít, főz-süt, gyermekeket nevel és a férfi anyagi biztonságot teremt). Szerintem légy boldog, hogy megfogtad az Isten lábát és nem Neked kell majd gürcölnöd, hogy eltartsd a férfi párodat!!!
A barátnődnek is meséld el, hogy mennyire hálás vagy Neki, hogy általa ismerted meg, mert nagyon boldog vagy Vele!!!
Sok boldogságot!
elmondom a barátod szemszögéből, hogy néz ki ez a sztori:
az, hogy téged zavar az anyagi különbség, ez annak a jele, hogy nem vagy egzisztencia vadász mint a mai fiatal lányok jelentős többsége. a te barátod meglehetősen tehetős, és költ is rád, de azért mert szeret. megsúgom neked, hogy örül annak, hogy talált egy rendes lányt a sok selejtből, mert nyilván túl van már pár kis kur*ván aki le akarta húzni. ha nekem lenne olyan barátnőm akik nem állnak velünk egy szinten anyagilag akkor én is ugyanúgy költenék rá, normális kereteken belül.
23f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!