Én mindkettőt "megváltoztattam", azért, mert külföldön élek, és ide is házasodtam [kötőjellel vettem fel férjem nevét, hülyén hangzott volna a Szabó-Smith :D]
A vezetéknevem Szabó volt, ebből lett Taylor. A keresztnevemet ugyanúgy angolosítottam.
Nagyon gyorsan megszoktam, mivel angol dolgozatokra mindig ezt a nevet írtam, és a barátok közül is sokan az angol nevemen hívtak alapból, így nekik nem okozott gondot.
2011. jan. 22. 23:36
2/14 A kérdező kommentje:
Taylorra?
Én úgy tudom idegen hangzású nevet nem lehet felvenni?
Vagy netán rosszul tudom?
2011. jan. 22. 23:38
3/14 anonim válasza:
Nagy-Britanniában élek, a Szabó megfelelője a Taylor, és minden probléma nélkül angolosítottak.
Hogy otthon milyen szabályok vannak erre, azt nem tudom... :)
2011. jan. 22. 23:39
4/14 anonim válasza:
Én, amikor férjhez mentem, XY-né lettem. Amikor elváltam, visszavettem a leánykori nevemet:ZY-t. Semmi problémám nem volt vele, hisz addig is úgy ismertek, mint ZY.
2011. jan. 22. 23:40
5/14 anonim válasza:
Nálunk a szomszéd Roziból Dóri lett, hát mondanom sem kell ha beszélünk róla akkor Rozidórázzuk....egyszerűen nem tudjuk megszokni cirka 20 évnyi ismeretség után, na :)
2011. jan. 22. 23:41
6/14 anonim válasza:
nálunk van egy dolgozó,aki hivatalosan Rózsa néven fut,de amilyen gyökér,magát Orsinak hívja.(na persze más sem,max gúnyosan)
2011. jan. 22. 23:44
7/14 anonim válasza:
kedves 1. válaszoló
Te már ottani állampolgár is vagy?
gondolom igen, de azért kíváncsi lennék rá.
2011. jan. 22. 23:48
8/14 anonim válasza:
Igen, és a gyermekeim is brit állampolgárok.
2011. jan. 22. 23:56
9/14 anonim válasza:
De miért kérdezted? Eddig gondolkoztam rajta, de nem sikerült rájönnöm :D
2011. jan. 23. 00:04
10/14 anonim válasza:
csak azért, mert furcsálltam volna, ha csak magyar állampolgárként sikerült volna Taylorra változtatni a neved. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!