Mennyi gyerektartást kell fizetni jogilag, ha született egy házasságon kivüli gyerek és az apának nincs bejelentett munkahelye?
1.ha meg tudtok egyezni, akkor megegyezés szerinti összeg
2.ha nem tudtok, akkor a bíróság állapitja meg
3. a jövedelmed 20%-a lenne jogilag
Tudtommal is van a százalékos határ, de úgy tudom, hogy van minimum összeg is, ami 30 ezer forint körüli összeg.
Tehát ha 80-at keres valaki, akkor nem 20%, hanem 30 e.
A gyerektartás összege jogilag a fizetés 20%-a körüli összeg gyerekenként,maximum a fizetés 50%-át teheti ki.
De milyen kérdés ez,hogy"ha az apának nincs munkahelye"?Miért,akkor talán nem is kell gondoskodnia a gyerekéről?Hát legyen munkahelye,vállaljon alkalmi munkát,mindegy de minden embernek kutya kötelessége gondoskodni eltartani a gyerekét.És ha az anya sem akarja?Akkor mi lesz szerencsétlen gyerekkel?Megcsinálni meg tudta?Hát akkor vállalja a következményeit.A gyerektartás megfizetése a saját fenntartása rovására is kötelező,ezt mondja ki a törvény.És ez így helyes.És nagyon elítélendő az olyan aljas ember aki ez alól a kötelessége alól szeretne kibújni.Remélem megszorongatja a bíróság,és az anya nem hagyja a gyerekét.
köszönöm a válaszokat és üzenem a felháborodott válaszadónak,h szó sincs semmiféle kibújásról és nem kis összeget adok a gyerekemnek havonta csak az anyának a csillagos ég is kevés.dolgozom nem büdös a melo,csak nem vagyok bejelentve. csak kiváncsiságból kérdeztem h jogilag mennyi járna.
imádom a gyerekemet és mindene megvan és meg is lesz.
azon gondolkodom h amennyit jogilag kell fizetem az anyának a többit amennyit szánok pedig kártyára fizetem a gyerekem nevére..érted,remélem megnyugodtál és nem kell leharapni a másik fejét azonnal!!!!!!!!!!!!
Oké,bocs:)))
Nem leharapni akartam a fejed,de annyi aljas szemét apuka van,vagyis annak akarják nevezni magukat miközben a gyerekük az utolsó aki érdekli őket.
De ezek szerint Te nem ezt a tábort erősíted.
Ha arra gondolsz,hogy nem a gyerekre költi az anyja amit neki szánsz,lehet kérni azt is,hogy közösen gondoskodjatok a gyereketekről,mondjuk nem gyerektartást fizetsz,hanem megveszed neki a szükséges dolgokat,fizeted az ovit,v sulit...stb..Meg lehet így is egyezni.
Ha anyuka a pénzhez ragaszkodik,akkor 20% körüli összeg a fizuból.Természetesen Te azon felül rakhatsz félre a gyerekednek.Nyithatsz neki számlát,vagy ahogy akarod,és majd a nagykorúságát elérve férhet hozzá.Vagy próbálj vele megegyezni fix összegbe,mondjuk 20ezer,ha még úgyis vásárolgatsz neki,meg sokat van veled megelégedhet ezzel az anyja.
Mégegyszer bocs,hogy rólad is ezt feltételeztem,de olvasd el a sok hasonló kérdést,mennyi díszapuka van.
A 11,34-es nem egy apuka,hanem egy apuka nője.
Na az ilyenekkel nem tudom mit kellene csinálni!!!
Gyereke nincs,de azt tudja mennyit kell rá költeni,sajnál mindent attól a szerencsétlen gyerektől.Sajátmagadtól biztosan nem.Felhívom a figyelmedet,hogy a gyerektartás nem az anyának,hanem a gyereknek jár,és nem szívesség,hanem kötelesség.Miért kezdesz olyan pasival akinek gyereke van,ha ennyire magadnak való vagy?Nem elég annak a gyereknek,hogy hétvégi apukája van(ha van)de még te is mérgezed az életét?Rád illik a gonosz mostoha.De jó nagy hülye a pasid,ha ezt hagyja,akkor meg sem érdemli,hogy láthassa a gyerekét.Gondolom majd te is"behúzod a csőbe",hogy még több okod legyen kérni a gyerektartás csökkentését.Kívánom,hogy járj úgy te is,hogy hagyjon el a pasid egy másikért,és egyedülálló anya legyél.Akkor majd megtudod mennyiből lehet eltartani egy gyereket.
A kérdező vagyok és szeretném ha mindenki lehiggadna.
Nem akartam h ez legyen és vitázzatok ,csak egy kérdést tettem fel.
Kérem mindenki nyugodjon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!