Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok? Elengednétek?...

Mit gondoltok? Elengednétek? Mennyire veszélyes? Lehetséges 18 év alatt?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, Vajdaságban élek. Szeretnék feljárni egyedül vonattal Budapestre. Ott él a legjobb barátnőm, meg más barátaim is. Jó volna velük gyakrabban találkozni, ezért szeretnék egyedül. Utoljára tavaly voltam, amikor mentem mindig jött velem egy felnőtt, vagyis kisérő, de akkor neki is nekem kellet fizetnem az utat, ami valljuk be igy nem igazán volt olcsó. A pénzt mindig saját magam kerestem meg az útra, nem a szüleim fizették, ez most is igy lenne. Szeretném tudni, hogy ti mit gondoltok erről? elmernétek menni egyedül? Szülők elengednének? Illetve szeretném tudni, hogy a határon át e engednének 18 év alatt, vagyis 17 évesen vagy szülőknek kell irni, olyan engedély félét? Valaki azt mondta, hogy persze átengednek, de volt olyan is aki azt mondta, hogy csak akkor ha a szüleim irnak olyan papirt. most akkor hogy van ez? Amúgy most töltöttem a 17-et januárba.
2011. jan. 19. 20:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Ezt az engedélyt én nem igazán tudom, de ha az anyukád lennék megbíznék benned tudnám, h kikhez mész hova és ha folyamatosan telefonos kapcsolatban lennénk akkor elengednélek!
2011. jan. 19. 20:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Boldog születésnapot utólag is! Amúgy szerintem átengednek,én valami oylasmit hallottam,hogy 16 év felett átmehetsz egyedül is szülői engedély nélkül (de nem akarok hülyeséget mondani,inkább hívj fel egy vasútállomást). Amúgy én is nagyjából veled egykorú vagyok,én elmernék menni,voltam azon az útvonalon (anyámmal) és nem olyan vészes ha nem éjszaka utazik az ember.
2011. jan. 19. 20:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

fúú hát ezzel most megfogtál! bár nem vagyok anyuka, de ha bele képzelem magamat a szituba, akkor nem biztos, hogy elengednélek. Még ha te megbízható is vagy, de szemét világot élünk, én borzalmasan féltenélek, már nappal sincs biztonságban az ember:(

22L

2011. jan. 19. 20:43
 4/10 anonim válasza:
Én úgy halottam hogy 18 év alatt kell szülői engedély de ha nem is kell én biztonság kedvéért iratnék egyet.
2011. jan. 19. 20:45
 5/10 anonim ***** válasza:

A korod nem lenne probléma. A fiam ezen a vonalon jegyvizsgáló. Sűrűn meggyűlik a baja neki és a rendőröknek is a vonaton szinte mindig levő kétes alakokkal. Nem mindig cigányok.

Csak olyan kocsiba szállj be.ahol többen vannak,és nem mind fiatal. Egydül soha ne utazz,még nappal sem.

2011. jan. 19. 20:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Én sem biztos h szivesen elengednélek pestre.Nem miattad.Annyi hülye ember van h hihetetlen.Persze megvan a baj máshol is de azért nem kell keresni a bajt.Talán ha lenne nálad elég pénz,lenne nálad telo és kimennének eléd és ki is kisérnének visszafelé és nem este járkálnál akkor oké.Látom hogy rendes gyerek vagy,de azért ne haragudj meg a szülökre ha nem akarnák h menj.Ha mész vigyázz magadra.
2011. jan. 19. 20:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszön az eddigi válaszokat! Nagyon aranyosak vagytok. Természetesen nem haragszok meg ha nem engednek el. De azért megpróbálom letudni. Az természetes, hogy tartanám anyuékkal telefonon a kapcsolatot, azt meg tudják, hogy kihez mennék. Ismerik barátnőm is meg az apját is, mivel voltak már nálunk több napot is, meg tavaly én is voltam náluk, akkor pedig a nővérem volt velem, mint kisérő. Az a baj, ha mindig magammal kell vinnem valakit, hát... Igy sem egyszerű sajnos megkeresnem a pénzt az útra, nem hogy még duplát vagy triplát fizessek, szüleimnek meg nincs is útlevelük, hogy velem jöjjenek. Még nekik kifizetném valahogy, majd dolgozok suli mellett valamit, ha nincs más lehetőség. Tőlük nem várom el, hogy kifizessék, sajnos elég rosszul állunk pénzügyileg. És úgy mennék, hogy apu kivisz a vonat állomásra, és elém is jönnének Pesten a barátnőmék, nappal utaznék. Ha valaki még tud segiteni ebben hogy át e engednek nagyon örülnék, vagy hogy hogyan tudjam le. Mert nekem is mondták, hogy 16 év felett átengednének, de volt aki azt mondta csak szülői engedéllyel, valaki azt mondta, hogy még úgyis nehezen. szóval nem tudom, hogy kinek higgyek.
2011. jan. 19. 21:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Vegyél egy gázsrayt azért h legyen nálad,végszükségre.

Amúgy ez nehéz kérdés mert sokszor ám nem lehet kiigazodni h hol mit engednek.Igaz nem evvel kapcsolatos,de pl.Boszniába szoktunk versenyre járni és elvileg mindenki azzal jön h nem kell utlevél,erthogy átment személyivel sokmindeki már magyarból.De hiába mondják sokan h nem kell,nem eus ország és kérhetik,olvastam h a konzulátus is ajánlja h legyen,mert ha nagyon akarnak köcsögösködni megtehetik.Szóval lehet itt is ez van h ha olyat fogsz ki akkor 16 felett nem szól,de lehet h valakinek csak mákja volt mert átengették pedig nem biztos h mehetett volna.Remélem érted.

2011. jan. 19. 21:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem akarsz inkább busszal? Vagy az sokkal drágább? Vagy nagyon nincs jó összeköttetés? Elég sokszor megesett, hogy a szabadkai busszal mentem fel Pestre Kecskemétről vasárnap este, és teljesen normális. Nekem még olcsóbb is, de nem tudom, neked hogy jönne ki. Én inkább engedném vele a gyerekemet, mit vonattal.

A szülői engedélyt nem tudom, az biztos, hogy a román határőrök nagyon szőrösszívűek tudnak lenni a saját állampolgáraikkal ilyen témában, egyszer fültanúja voltam.

Inkább írjatok, azzal nem vesztesz semmit.

2011. jan. 19. 21:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm szépen. És ezt hogy kell iratni? vagy mire? csak egy lapra és kész vagy? hát nem tudom mennyi busszal, de nekem drágább lenne!:S szerintem sokkal, sajnos. vonattal csak 2000 dinár körül van az oda-vissza jegy. (5000 ft)
2011. jan. 19. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!