Mit tegyek? Nincs egy forintom se, hogy ajándékot vegyek, így viszont anyám meg fog sértődni. Ötletek?
szerintem meg igenis elvárhatja az anyukája az ajándékot, mivel a kérdező írta hogy dolgozik, tehát nem zsebpénzből kell összegyűjteni... én el sem tudom képzelni hogy anyukám szülinapjára ne legyen pénzem, mivel legalább egy hónappal előtte elkezdek gondolkodni hogy mit vegyek és félreteszem rá..
amúgy az jó ötlet h mondd azt hogy rendelted de nem érkezett meg!
Az éremnek két oldala van. Az anyukának is furi a felfogása és hát az sem utolsó szempont, hogy én is hamarabb filózom, hogy mit és menyiért tudok vásárolni ajándékot.
De hogy hasznos választ is kapjál :): könyvnek nem örülne? Vagy akár egy ajándékutalvány masszázsra. Vagy fit-ness bérlet. Vagy műkörmöshöz, vagy fodrászhoz, vagy kozmetikushoz ajándékutalvány. Ezeket ki lehet hozni a 10-esből.
Hasonló szituban voltam én is, bár nem a szüleimmel kapcsolatban, csak egy 15 éves baráti családdal. Már ott tartottunk, hogy nagyobb értékű ajándékokat vettünk egymásnak, mint a közvetlen rokonaimnak. Aztán a következőt tettem: Megvettem az ajándékot nekik névnapra, azon a szinten, ahogyan az már a korábbi években kialakult. (Tudtam, hogy legközelebb - 4 hó múlva - az én névnapon következik.) Amikor egy alkalommal telefonon beszéltünk egymással, szóba hoztam, hogy le kellene állni erről a költekezésről, megmondtam őszintén, hogy ez az én pénztárcámat nagyon megerőlteti és nem gondolom, hogy a barátság az ajándékok értékén múlik. Ők se tegyék ezt, elégedjünk meg egy csokor virággal, egy doboz csokival.
Szerintem te is megteheted. Ahhoz, hogy megbántás ne legyen, most lehet, hogy kölcsönkérnék és a köv. hóban kispórolnám. De a lehető legközelebbi alkalommal elmondhatod édesanyádnak, hogy változott a családod anyagi helyzete, a gyerekek egyre többe kerülnek. Valószínűleg ő is érzi, hogy az üzletekben minden csak drágul, ezért nem szeretnéd, hogy felesleges dolgokra költsön. Ti sem fogjátok a jövőben ezt tenni! De ezt már kijelentő-mondatban mondd meg neki. Majd ért belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!