Ezek után hogyan viselkedjem anyóssal?
Talán könnyebb megértened anyóspajtást, ha beleképzeled magad a helyébe. Van ugye egy imádott, dédelgetett, aranyos pici fia, akiért a csillagokat is lehozta az égből. Huszonakárhány évig minden rendben volt, aztán egyszercsak jön egy idegen nőszemély - te - , és elrabolja az ő kincsét. Az imádott fiúnak egy másik személy lett a legfontosabb, és nem a drága mama.
Sztem ez a távolságtartás nem tudatos az ő részéről, ezek nagyon mély lelki folyamatok. Nehezen képes elengedni a fiát. Ezért ne haraggal gondolj rá, hanem megértéssel. Sztem bármilyen nehéz is, és bármilyen rideg is, mégiscsak próbálj vele kedvesen, tisztelettel, türelemmel bánni. Végülis a párodat megszülte, felnevelte. Legyél most te az okosabb.
Ugyanazt az embert szeretitek a világon a legjobban. Nehogy már pont ti ne legyetek jóban!
Én beszélgetnék vele, és elmondanám, hogy mennyire szeretem a fiát, és hogy milyen hálás vagyok, amiért a világra hozta. Kérdezgetném, hogy milyen volt pici gyereknek a fia, milyen csínyeket csinált, hogy tanult, ezer téma lehet... Nem kell ellenségnek lennetek. Kössetek szöveteséget. Jól fog jönni ez a kapcsolat, amikor majd jönnek a problémák, a bajok az életetekben, lesz valaki, aki segíteni fog megoldani.
Utolsó válaszoló tanácsát fogadnám meg azzal a javaslattal, hogy hármasban beszéljétek meg. Igenis a Párod legyen tanúja és résztvevője a próbálkozásodnak és ha nem jársz sikerrel, Ő is eldöntheti, hogy kinek a hibájából nem működik a dolog és kinek a hibájából lesznek az elkövetkező évek feszültséggel, képmutatással, sértődésekkel, félreértésekkel, veszekedésekkel tele. Ő is segíthet abban, hogy a leendő Anyósod megértse, Ő fogja a rövidebbet húzni, ha nem szívesen jöttök és nem szívesen hozzátok az unokákat.
Viszont, ha alapból ez a típus, akkor nem sok jót jósolok.
Arra is vigyázni kell, hogyha sikerül jóba lennetek, az ne vonja maga után azt, hogy bele is szólhat az életetekbe. Ha kérsz is tanácsot, nem azt jelenti, hogy mindig meg is kell fogadni!
Amúgy eddig ügyesen csináltad, soha ne érezze azt, hogy meghunyászkodsz Neki! Vagy tekintsen egyenrangú családtagnak, vagy ne is erőltesd a találkozást, de a férjed se menjen! Majd észreveszi magát!
"Egy Anyós" :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!