Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezek után hogyan viselkedjem...

Ezek után hogyan viselkedjem anyóssal?

Figyelt kérdés
Illetve még csak leendő anyós. Együtt élünk a párommal két éve, ők vidéken laknak. A bemutatkozásnál, meg még utána is jó ideig betartottam minden "szabályt", illedelmesen viselkedtem, mosolyogtam, kedves voltam, de ő mindvégig hideg maradt. Nem kereste a társaságomat, mindig megpróbálta éreztetni velem kívülálló mivoltomat, és nem is nagyon foglalkozott velem. Így én nagyon nem érzem jól magam nálunk, és megpróbálom minimalizálni a látogatást. (Többször hallottam is, ahogy arra céloz a páromnak, hogy egyedül csak ő menjen.) Nem tudom mivel értem el az ellenszenvet, de ezek után ő is ellenszenves lett nekem.Sőt, egyenesen irritáló a személye, mert csak a szájhúzgálás, meg a sóhajtozás megy ha ott vagyunk, és látványosan semmi nem tetszik neki, ami a fiával/velünk történik. Ha ott vagyunk, most már én sem keresem a társaságát, abszolút levegőnek veszem, mintha ott se lenne, csak a többiekkel beszélgetek. Csak az a gondom, hogy mindez az ő házában történik, és bunkó se akarok lenni. Láthatóan nem tetszik neki ez a szituáció, és még kevésbé kedvel( de én már nem akarom ráerőltetni magam, ha ennyire nem vette a közeledésemet) A kérdésem az, hogy meddig lehet ezt folytatni? nemsoká bejelentjük, hogy házasodnánk össze, és előre félek, arról nem is beszélve, hogy ha ilyen marad a viszonyunk a leendő unokák szempontjából ez nagyon rossz lesz. Köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
2011. jan. 18. 12:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%
Csupán arról van szó,hogy anya pici fia bizony már felnőtt és ha még a fiának gondoskodásra is lenne szüksége,mert pl. nem tudja kimosni a saját ruháit,akkor te ott vagy neki."Elvetted" anyuci szerepét.Úgy gondolom,hogy te nem tudsz semmit se tenni,azon kívül,hogy vagy próbálsz újra közeledni,vagy egyszerűen csak megbékélsz ezzel a helyzettel ami most van.Egyszer muszáj lesz belátnia,hogy a fia már felnőtt,talált magának egy rendes lányt,és mostantól ez a lány fog gondoskodni róla,mivel ő kirepül az otthoni fészekből.Egészen addig amíg ezt nem sikerül elfogadnia ilyen lesz a helyzet.Ha már belátja,hogy nem gondoskodhat róla egy egészen életen át,és elfogadja,hogy ennek így kell lennie,akkor meg fog békélni és kedvesebb lesz.:)
2011. jan. 18. 14:16
 12/13 tetris ***** válasza:
85%

Talán könnyebb megértened anyóspajtást, ha beleképzeled magad a helyébe. Van ugye egy imádott, dédelgetett, aranyos pici fia, akiért a csillagokat is lehozta az égből. Huszonakárhány évig minden rendben volt, aztán egyszercsak jön egy idegen nőszemély - te - , és elrabolja az ő kincsét. Az imádott fiúnak egy másik személy lett a legfontosabb, és nem a drága mama.

Sztem ez a távolságtartás nem tudatos az ő részéről, ezek nagyon mély lelki folyamatok. Nehezen képes elengedni a fiát. Ezért ne haraggal gondolj rá, hanem megértéssel. Sztem bármilyen nehéz is, és bármilyen rideg is, mégiscsak próbálj vele kedvesen, tisztelettel, türelemmel bánni. Végülis a párodat megszülte, felnevelte. Legyél most te az okosabb.

Ugyanazt az embert szeretitek a világon a legjobban. Nehogy már pont ti ne legyetek jóban!

Én beszélgetnék vele, és elmondanám, hogy mennyire szeretem a fiát, és hogy milyen hálás vagyok, amiért a világra hozta. Kérdezgetném, hogy milyen volt pici gyereknek a fia, milyen csínyeket csinált, hogy tanult, ezer téma lehet... Nem kell ellenségnek lennetek. Kössetek szöveteséget. Jól fog jönni ez a kapcsolat, amikor majd jönnek a problémák, a bajok az életetekben, lesz valaki, aki segíteni fog megoldani.

2011. jan. 18. 15:22
 13/13 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó válaszoló tanácsát fogadnám meg azzal a javaslattal, hogy hármasban beszéljétek meg. Igenis a Párod legyen tanúja és résztvevője a próbálkozásodnak és ha nem jársz sikerrel, Ő is eldöntheti, hogy kinek a hibájából nem működik a dolog és kinek a hibájából lesznek az elkövetkező évek feszültséggel, képmutatással, sértődésekkel, félreértésekkel, veszekedésekkel tele. Ő is segíthet abban, hogy a leendő Anyósod megértse, Ő fogja a rövidebbet húzni, ha nem szívesen jöttök és nem szívesen hozzátok az unokákat.

Viszont, ha alapból ez a típus, akkor nem sok jót jósolok.

Arra is vigyázni kell, hogyha sikerül jóba lennetek, az ne vonja maga után azt, hogy bele is szólhat az életetekbe. Ha kérsz is tanácsot, nem azt jelenti, hogy mindig meg is kell fogadni!

Amúgy eddig ügyesen csináltad, soha ne érezze azt, hogy meghunyászkodsz Neki! Vagy tekintsen egyenrangú családtagnak, vagy ne is erőltesd a találkozást, de a férjed se menjen! Majd észreveszi magát!

"Egy Anyós" :-)

2011. jan. 18. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!