Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondd el minden k*rvának...

Miért mondd el minden k*rvának a saját anyám?

Figyelt kérdés

Semmi okot nem adok rá! Nem öltözöm úgy, nem is sminkelem magam annyira,és nincsenek 20cm-es magassarkúim.

az az igazság h iskolaváltás előtt kitűnő tanuló voltam, én voltam az osztályban a legrondább,és a legnagyobb stréber.Aztán átkerültem városi iskolába,és a jegyeim nagyon leromlottak. De én sokat változtam, jobban öltöztem,nyíltabb lettem,(mert előtte nagyon zárkózott voltam).Minden megváltozott, rendszeresen megnéznek az utcán is( azelőtt persze nem) Mivel nagyon sokat rontottam, amit én is bánok, édesanyám folyton azt ecseteli, mi lesz velem. Idézem: " Mit akarsz csinálni? Ki akarsz állni k*rválkodni az utcára? Vagy mit akarsz kezdeni magaddal? Egyfolytában bájologsz, meg teszed nekem a fejed( ez nem igaz amúgy,nem tudom honnan veszi) Hülye vagy? K*rva akarsz lenni? Már most is eléggé az vagy" Most már apám is kezdi. Önértékelésem persze a béka feneke alatt van. Most azt hiszik, ha k*rváznak, akkor jobban fogok tanulni? Vagy miért teszik ezt? Már napi szinten megy!

15/L

2009. febr. 1. 00:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid megijedtek attól, hogy a külsődben és a viselkedésedben beállt -kétségtelenül- pozitív változás téged arra ösztönöz, hogy elk.rvulj. a leromlott jegyeid csak megerősítik őket ebben a hitükben. be kell nekik újra bizonyítanod, hogy megállod a helyed a suliban. tanulj újra szorgalmasan. a jó tanulmányi átlag nem azt jelenti, hogy vissza kell térned a régi öltözködésedhez, és újra be kell zárkóznod. ha a szüleid látják, hogy újra jól tanulsz, békén fognak hagyni.
2009. febr. 1. 00:38
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
én nem leszek ilyen cizellált. anyád egy barom. bocs.
2009. febr. 1. 03:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad, hogy hol élsz,városon-e vagy vidéken.

Mindkét esetre írok egy-két tapasztalatot, hogy határozza meg egy szülő véleményformálását a közeg, amiben élnek.

1.vidék:kicsi, zárt közösség, nehezen fogadják el az újításokat az emberek, ha valaki kitűnik a nagyátlagból, akkor meg rögtön k*rva, mert nem tudnak mit kezdeni se a látvánnyal, se a tudattal, hogy vki különbözik tőlük.

Anyukádék a falu szájától tartanak valószínűleg, amit tényleg nehéz befogni, főképp, ha törődik is vele az ember...

2.város:itt már nem foglalkoznak annyit az emberek egymással,ilyenkor az a gondolat támad fel anyukádban, azért illet sértő jelzőkkel, hogy: "Te jó isten, kész NŐ a lányom!"Nem tudja feldolgozni, ezért uszítja még faterodat is ellened.Ilyenkor az anyák hajlamosak a riválisukat látni a saját vérükben.

+ nehéz feldolgozniuk, hogy a rút kis kacsából szép hattyú lett, aki hamarosan kibontja szárnyait...

2009. febr. 1. 09:22
 4/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm szépen a válaszokat.

Vidéken élünk sajnos, és azt tapasztalatból tudom,hogy többet " foglalkoznak" a másikkal mint kellene.

Néha tényleg úgy érzem én is, hogy túlzásba esik:(

Mostmár én is rájöttem, hogy bele kell húznom, de ezzel nem fognak jobb tanulásra ösztökélni:(

2009. febr. 1. 10:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg egy kicsit jobban ráfeküdni a tanulásra, és ha zavar a szüleid beszólogatása, még meg tudod tenni (nem rég kezdték), hogy 2 füled van, egyiken be, másikon ki. Ha esetleg a jobb jegyek hatására se változnak, akkor részvétem, de én bízom benne, hogy ti ott még nem tartotok.
2009. febr. 1. 10:34
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Megnyugszik a családod, ha belehúzol, amit-ahogy eddig-magad miatt tegyél meg. Ők is ezt akarják elérni, nyilván azt hiszik, ezzel ösztönöznek. De ha miattuk tanulnál csak, megette a fene az egészet..

A nyitottság és a tanulás, a célok nem zárják ki egymást.

Velem is csinált ilyet anya anno- amikor javítottam az átlagomon, önállóan és minden élc nélkül megállapította: kész nő vagy, lányom, és milyen csini!

:D

Az eredményeid romlásától fúj a szél- a maga módján félt a családod- ez ennyi.

2009. febr. 1. 10:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy csupán óvnak a szüleid?A Kiskunlacházi H. Nóra esete után a te korosztályod szülei vakószínű ilyen szélsőséges megnyilvánulások árán is csupán visszafogottságra próbál inteni. Félre ne érts, de én nem azt mondom, hogy talpig csadorban lenne jó járkálni a magad-korabeli lányoknak, viszont tény, hogy én 31 éves nő létemre néha igencsak meglepődöm a tinik mai öltözködési szokásain.Az viszont engem is aggasztana, hogy miért romlottak le a jegyeid.Attól még lehetsz csinos, lehetsz szép és vonzó, de hidd el a tudás a legnagyobb vonzerő, így szerintem időt kéne szakítanod a tanulásra is.Jó jó mindezekért tényleg nem kellene Qrvázni, de egy szülő ha már szép szóval nem ér el javulást akkor ilyen szélsőségekbe bocsátkozik.Próbálj velük leülni és megbeszélni ezeket a dolgokat, hiszen mivel tanulsz még, gondolom a másként öltözködésedhez az újabb rucikat is ők szponzorálták, így hidd el nem az ellenségeid, csupán neked akarnak jót.
2009. febr. 1. 10:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én voltam nyolcadikos, valahogy lassan nálam is megváltozott minden. Mindennek megváltozott az ize, a hangulata, az egész világ. Azok a dolgok, aik addig érdekeltek (tantárgyak, kedvtelések, fzika, természettudományok, mesék) valahogy elvesztették érdekességüket. Más dolgok kezdtek érdekelni, de az új érdeklődési köreim még nem alakultak ki. A jegyeim is leromlottak, a magatartásommal is bajok lettek (késések, órai viselkedés). A tanulásnál már nem értettem meg a tananyag mögött lévő összefüggéseket, legfeljebb csak bemagolni tudtam, pedig az azelőtti években még jól megértettem a tananyag értelmét, és ekkorra meg valahogy ez a készségem is elveszett.

A mai napig sem tudom, miért is történt ez igy. Akarni biztos nem akartam, hogy legyen: mindig is szerettem jó tanuló lenni, a tanárok szeretete is fontos volt számomra. Szóval, magam is féltem ezektől a változásoktól, talán még szüleimnél is jobban, de semmit sem tudtam tenni ellenük akkor, legalábbis akkor úgy éreztem.

Ma sem tudom pontosan, mi volt akkor. Lehet, hogy csak az érdeklődések természetes változása, plusz a kamaszkori problémák, de sokkal valószinűbb, hogy a családi problémák (szülők alkoholizmusa + bántalmazás kisgyerekkorom óta) "gyümölcse" érett be éppen ekkorra. Később a gondok nagy része megszűnt, évekig oszályelső lettem, fiatal felnőttkoromban pedig újra előjöttek ezek a gondok.

No, mindezt csak azért irtam, mert szerintem a tanulási problémáknak valószinűleg nincs köze valamiféle ilyen külsődleges, felületi kisérőjelenségekhez, amiket Szüleid emlegetnek, legalábbis az esetek egy részében szerintem mélyebben húzódnak meg a valódi okok. Az egyéb dolgok (öltözködés megváltozása, stb.) talán csak kisérőjelenségek, maguk is inkább okozatok, mintsem okok. Csak persze a külvilágnak ezek tűnnek fel leginkább, azért veszik könnyen elő ezeket.

Az Általad emlitett sértő kifejezések önmagukban is bántóak, meg persze az önbizalmat is rombolják, de talán még rosszabb lehet az, hogy igy már létre sem jöhet az a biztonságot adó, bizalomteljes légkör, amire pedig éppen szükség volna ahhoz, hogy ki lehessen deriteni a valódi, mélyebb okokat.

Persze, mindeddig magamról irtam. De a kérdésből azt érzem, hogy, leglábbis részben, a Te eseted is az enyémre hasonlit: igazából Te magad sem tudod, miért is történtek a változások, egyszerűen csak megtörténtek, és igazságtalanságnak tűnik, hogy úgy tekintik őket, mintha szándékosan tetted volna mindezt.

Az Általad emlitett sértések azért elég durvák, bár kivülállóként nem merek itéletet mondani. Meg hát montad, hog Magad is bánod a tanulmányok romlását, mégsem kapsz segitséget a szülőktől (még lelki segitséget sem). Nehéz lenne kivülről megnmondani, hol rejlenek a valódi okok, akármi lehetéges, lehetnek gondok akár a család légkörében is, sok minden lehetséges, innen nem tudhatom, mert nem ismerlek Téged, és nem is értek ezekhez a dolgokhoz.

Ezt csak profi szakember, valami családterapeuta vagy gyerekpszichológus tudná pontosan kinyomozni. Igazságtalanságnak tűnik ez a javaslatom, mert lehet, hogy a ,,gond\'\' nem is Veled van, hanem már valami korábban is el volt romolva, az is lehet, hogy a családban, vagy a szülőknek vannak gondjai, munkahelyen, tanulással, vagy egymás közt stb., és az érződik meg a családi légkörben, és ez okoz tanulási godokat is. Persze lehet bármi más is, amire nem is gondolnék, vagy talán nincs is semmi különösebb, mélyebb oka.

Szóval igazságtalanságnak tűnik a javaslatom, hogy Neked kellene járnod szakemberhez, közben meg lehet, hogy nem is Veled van a gond, de hát máshogy nem lehet elkezdeni. Ha ráveszed Szüleidet, hogy vigyenek el Téged jó gyerekpszichológushoz vagy családterapeutához (akár előre is kinézheted, hogy tudd, kiben bizhatsz meg), akkor a szakember úgyis észre fogja venni, ha nem Benned van a hiba, és akkor nyiltan meg is fogja mondani a szüleidnek, hogy Nekik mit kell megváltoztatniuk, meg hogy ne Benned keresék a hibát. Ha félsz, hogy a szakember nem lesz ilyen becsületes, akkor próbáld meg kinézni jóelőre, kiben bizhatsz meg.

Ha mindez nehéznek tűnik, akkor talán egy ismerős tanárnak beszélj ezekről, akiben megbizol, hátha hajlandó segiteni.

2009. febr. 1. 23:16
 9/10 A kérdező kommentje:

Válni akarnak. Folyton veszekednek:'(

Én meg hallgatom.de ez egy másik történet

2009. febr. 2. 16:09
 10/10 anonim válasza:
nEM tom hova teszik a szülők az eszüket. Elvileg minden anyu/apu azt akarja hogy a gyerekének a legjobb legyen. A te életed érezhetően javult, csinosabb és nyitottabb lettél a többiekre és az életre, erre ők meg elkezdenek bűntudatot kelteni benned ezzel a k_rvázással. Grrrr... semmiképp ne vedd a szívedre. Félelemből és (talán) irigységből tesznek így. Azt senki nem várhatja el tőled, hogy 15 évesen a jegyeid legyenek a legfontosabbak, persze nem árt odaigyelni h ne ússz el nagyon vele, de a te dolgod az, hogy élj és tapasztalj!
2009. jún. 11. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!