Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem birom kezelni ezt a...

Nem birom kezelni ezt a helyzetet. Segitenétek?

Figyelt kérdés

18éves múltam a nyáron.

3hónapos terhes vagyok.Nem tervezett baba. Terhesen fogok leérettségizni.(Nem vagyok jó tanuló, és most nagyon boldog vagyok azért mert ez a kis magzat sok erőt ad nekem a tanuláshoz, már érte tanulok. Javultak is miatta a jegyeim :))

19éves elmúlok, mire megszületik a pici. A párom 21éves, dolgozik és van egy lakása ami most ki van adva albérletbe, ez egy ideig még plusz pénz nekünk/neki.

Nekem is van valamennyi félretett pénzem.

Júniusban tervezzük, hogy beköltözünk a lakásába.

Mivel nem volt még munkaviszonyom ezért ugye nekem csak a gyes+családi jár majd meg az egyszeri anyasági ugye.

Úgy érzem, hogy fel tudjuk majd nevelni a gyerekünket, nem a szülők terhére "megy majd a dolog".

Ez ennyire elitélendő lenne? Nem 16éves vagyok, a párom se, van saját lakása nem kell albérletben laknunk ami ugye biztos pont.

A párom apja kikészit. Minden hülyeségért felhiv. Mondja a hülyeségeit, hogy megbánom h megtartottam stb. Egyszerűen nem birom elviselni. Mit mondjak neki? Haragban nem akarok vele lenni. Hogy kezeljem ezt a helyzetet? Hogyan tudnék a szülőkre hatni?

2011. jan. 12. 17:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
48%

Egyetértek a 17:25-sel.Teljesen érthető a reakciója.Van egy 21 éves fia,aki még csak most kezdte az önálló életet.18 éves kora óta egy lány mellett van,vagyis még szinte gyerekként lekötötte magát.

Ezt a köteléket,az eljegyzés ellenére is,bármikor gond nélkül fel lehet bontani,nem szól egy életre,emiatt nem is idegeskedett senki,hisz a fiának megvan a szabad akarta,magyarul bármikor le tud lépni,ha azt akarja.

A gyerek más kérdés.Az olyan szoros kötelék,amit soha semmi nem vághat el.Egy életre egymáshoz láncol benneteket a gyerek,még akkor is,ha esetleg elváltok.

Az apuka ettől kiborult,gondolom megfordult a fejében,hogy egy gyerekkel akarod megfogni a fiát és biztosítani a megélhetésedet a fia keresetéből és lakásából.

Mivel neked nincs ingatlanod,még rendes végzettséged sem,így ebbe a kapcsolatba egyedül a gyereket hozod.

Szerintem ez bántja az apát és ezért lett ellenséges.

2011. jan. 12. 18:53
 12/16 anonim ***** válasza:
47%
Hát ja, te szépen becuccolsz a fiú lakásába tizenévesen, szülsz egy gyereket, hogy még nehezebben legyél kirobbantható onnan és szépen éldegélsz majd a fizetéséből. Szegénynek meg azzal indul a nagy betűs élet hogy gürizhet éjjel nappal hogy eltartson téged meg a gyereket akit esze ágában se lett volna még vállalni. Egy fiú 21 évesen még annyira éretlen, most kellene buliznia, csajoznia, kitombolnia magát. Szóval ebben a helyzetben az én apám se hatódna meg könnyekig az tuti. Boccs ha kemény voltam de ez a véleményem. Mindenki tudja azért hogy működnek ezek a dolgok, elvégre ilyen világban élünk...
2011. jan. 12. 21:09
 13/16 anonim ***** válasza:
52%
nem apósodnak szülöd a gyereket, semmi köze hozzá szinte, amit leírtál, ha így van, áldásom rátok! Ez így O.K.
2011. jan. 12. 23:35
 14/16 anonim ***** válasza:
52%
Azért szerintem nem kell ennyire sajnálni ezt a fiút, elvégre csak ketten hozták össze a babát, és gondolom együtt is döntötték el, hogy vállalják is... 21évesen azért meg csak meglehet komolyodni, ha esetleg eddig nem is volt az. Az apóssal meg ne foglalkozz tényleg, ez a ti életetek. Sok boldogságot nektek :)
2011. jan. 13. 08:56
 15/16 anonim ***** válasza:
52%

legalább fiatal szülők lesznek, az tök jó.

az idősebbek meg majd megenyhülnek, ha megszületik a pici.

2011. jan. 13. 10:27
 16/16 anonim ***** válasza:
49%

@A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:09:

Nana! A fiúnak talán nics köze a gyerek létrejöttéhez? Nehogy már egyedül a nő hibája legyen ha teherbe esik! Aki éjjel legény, az nappal is vállalja a felelősséget.

2011. jan. 13. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!