Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom volt felesége nem...

A párom volt felesége nem engedi a páromnak, hogy lássa a gyerekét, de tartja a markát a gyerektartástért. Megteheti?

Figyelt kérdés

Elköltöztek 200 km-rel arrébb, szinte egyik pillanatról a másikra. A párom azt sem tudja hol vannak a gyereke, telefonon beszélt vele Karácsonykor 2 percet, mert az exneje ennyit engedett.

Minden hónapban küldte a gyerektartást, Karácsonykor 25 ezerrel többet.

Már engem is idegesít, hogy a nő tartja a markát a pénzért, telefonálgat hogy mikor küldjük már, de nem hajlandó megmondani hol laknak.

Annyit kértünk, hogy emailben küldjön 1-2 képet a gyerekről, ezt is megtagadta.

Párom nem akar a bírósághoz fordulni, de szerintem ez nagyon igazságtalan.

2011. jan. 9. 10:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
52%
Van az anyának oka arra,hogy ellenséges legyen veletek? Miért nem láthatjátok a gyereket? Írtad,hogy a költözés előtt nálatok volt,tehát ha eddig engedélyezte a láthatást,akkor talán most történt valami,ami ezt a viselkedést kiváltotta belőle. Először is meg kéne próbálni beszélni vele, nyugodt körülmények között megoldást találni. Ha nem megy,akkor bíróság.van erre egy törvény,hogy mely esetben nem köteles fizetni az apa a gytartást,nézzetek utána. Az anya nagyon gyerekesen és önzően viselkedik,de ne süllyedjetek le a szintjére. Minden a gyereken fog csattanni,szerencsétlen nem tehet semmiröl. Az anya rokonaival milyen a kapcsolatotok? A férjed nem tudna mondjuk a szüleivel,testvérével, vagy barátaival beszélni?
2011. jan. 9. 10:40
 12/16 anonim ***** válasza:
52%

Elvált szülők gyermeke vagyok. Aput már 7.dikes korom óta nem látogatom, de ő akkor is köteles még fizetni a tartásdíjat. Mivel a láthatás joga sz nem szolgáltatás. :S

Másodszor: ha tényleg a gyereknek akarjátok adni a pénzt, akkor módosíthatjátok a végzést, hogy az összeget egy a gyereknek nyitott számlára küldjék, ami nagykorusága után hozzáférhető. Egyik ismerősöm betöltötte a 21-et és akkor kapot vagy 9milliót az élet elkezdéséhez, ebből vett házat és nagyon jól járt. Lehet nekünk is ezt kellett volna inkább.

Ebbe az anya csak akkor köthet bele, ha olyan alacsony a fenntartási költségük, hogy kell az a havi összeg. Ennyi.

2011. jan. 9. 14:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Utolsó! Mit tett ellened az apád?
2011. jan. 9. 18:52
 14/16 anonim ***** válasza:

A gyerektartást KÖTELES fizetni a párod, akkor is, ha anyuka nem engedi a gyereket!!!

Az nagyon rossz tanács, hogy ne fizessetek! Az ex törvényt szeg, de ez nem jogosit fel titeket, hogy ti is ezt tegyétek!!!

Fizetni kell és a biróságra/gyámhatóságra menni, mivel anya nem biztositja a láthatást!

És az óvodaváltást is bejelenteni augyanott, mert a párod engedélye nélkül ezt nem tehette volna meg az ex!!!

2011. jan. 9. 20:38
 15/16 A kérdező kommentje:

Nem tudjuk mi történt, nem tettünk semmi rosszat.

Minden szinte egyik napról a másikra történt.

Nem sokat tudunk az exről. Az email címe nem él, a telefonja vagy ki van kapcsolva, vagy fel sem veszi. Ha akar valamit, ő keres, mi nem tudjuk őt elérni.

Sem a rokonok, sem a barátok "nem tudnak semmit".

2011. jan. 10. 10:29
 16/16 anonim ***** válasza:

"Elvált szülők gyermeke vagyok."

Semmit nem tett. Egy idő után már fárasztó volt az egész szitu. Minden második hétvégén apuci kicsi lánya voltam, a többi időben anyuci kicsi lánya voltam. Elegem lett. Megbeszéltük apuval, ha akarok megyek. Azóta se nagyon láttuk egymást.

És egyszer volt egy évre eltiltva tőlem, mert megverte anyut, mikor jött értem.

2011. jan. 10. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!