Mit szólnál, ha kiderülne, hogy a párod apja gyilkosság miatt ült börtönben?
Szerintem nagyon igazságtalan lenne az alapján megítélni, mit tett az apja. Nem ő tehet róla, nem befolyásolhatta, mint egy szülő a gyerekét, és ki tudja, mik voltak a körülmények.
Gondolj bele, te mennyire szeretnéd, ha az alapján ítélne meg a szerelmed, milyennek látja anyádat... (amilyen az én anyám, valószínűleg először elsüllyednék a szégyentől, aztán megsértődnék, pedig nem ölt meg senkit, csak olyan, amilyen.)
Gyilkos géneket nem lehet örökölni! Maximum agresszióra való hajlamot. Ebből alakulhat ki gyilkosság gondolata. De ez már nagyon sok mindentől függ!
Ha nagyon zavar a dolog, akkor beszélgess erről a pároddal. Ne arról, hogy azt képzeled, ő is lehet gyilkos, hanem az apja körülményeiről. Mindemellett neked kell ismerni a párodat annyira, hogy úgy érezd, ki tudod úgy hozni a sodrából, hogy megöljön.
Bár szerintem az már régen rossz, ha az ember ilyeneket képzel a párjáról.
És ahhoz mit szólnál, ha a párod azért akarna elhagyni, mert anyád qrva volt, és te is néha olyan kihívóan szoktál öltözni...? Ugyanaz a szitu, csak próbálj belegondolni!
Nyilván senki se repesne az örömtől, de ez van, közhely, de a családját nem választhatja meg az ember.
Gyilkosságra való hajlam nem örökölhető, max. az agresszió. Légy résen, és ha felpofoz, hagyd ott. Addig teljesen fölösleges ezen rágnod magad. Én is nagyon könnyen felkapom a vizet (nő vagyok), és nincs a családomban egy gyilkos se!
Én? Nem szólnék semmit, hiszen nem is tudok semmit a tényen kívül. Nem tudom, mi történt, hogyan történt, főleg nem, miért történt, és mik voltak a körülmények? Tehát én még az apját SEM ítélném el, azt megtette már egy bíróság, remélhetőleg alapos munkát végeztek, és igazságos volt a döntésük. Nekem ezzel semmi dolgom nincs. Ahogy a gyerek sem felel az apja bűnéért.
Ha neked ettől megrendült a bizalmad a fiúban, akkor menjetek szét! Nem azért, mert bármi alapja lenne annak, hogy örökölhetett volna bármit, hanem mert a párkapcsolatban a bizalom alapvető. És TE vagy az, akinek ezzel problémája van. Most írtad le. Tehát bár a tények nem ezt mondanák, a párkapcsolat nem tényeken alapul, hanem hiedelmeken, vélekedéseken, szubjektív benyomásokon, feltételezéseken. És TE mostani állapotod úgy látszik nem elég érett még arra, hogy megbirkózz egy ilyen helyzettel. Sajnálom.
Ettől nem vagy rossz ember. Rosszabb sem leszel semmivel. Egyszerűen ez van. Elfogadhatod vagy küzdhetsz ellene. Ez is rajtad áll. Én csak elmondtam, miként látom...
Nem szabad senkit megítélni egy rokona hibája alapján.
Az hogy valaki megöl egy másik embert borzalmas de nem örökletes, mint egy betegség. Elítélni pedig nem szabad senkit csak mert valaki a múltjából ilyen nagyot vétkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!