Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A legtöbb kisebb településen,...

A legtöbb kisebb településen, miért nincs semmilyen szórakozási lehetőség a fiatalok számára?

Figyelt kérdés

Például ma is itt van szilveszter. A lányom 14 éves,a fiam 15. A fiam nagyon ment volna buliznie gy szórakozó helyre,de tudom,hogy oda tényleg csak a +17-esek járnak,meg legálisan csak azokat is engedik be. Miért nincs valami buli-féle a "kissebbeknek" is? Most nem jövök azzal,hogy bezzeg a mi időnkbe stb,de azért szerintem szükség van mindenkinek egy kis kikapcsolódásra. Felvetettem nekik azt is,hogy itt aluudhat pár barátjuk,de azokat meg szüleik nem engedték el.

37N

2010. dec. 31. 20:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

nemcsak a pián van haszon.

a piát eleve drága beszerezni, a mai válságos időszakban meg alig-alig vennék meg a fiatalok. csak akkor vennének sokat, ha olcsón adnák, az meg nem érné meg a szervezőknek.

a "kicsiknek" meg pont elég lenne rumpuncsot adni, ami teakoktél, fillérekből kihozható, és egy kis ártalmatlan rumaroma hozzáadásával, máris felnőttnek érezhetnék magukat.

2010. dec. 31. 21:46
 12/18 A kérdező kommentje:
Sajnálom,hogy ott olyanok a fiatalok.Igen,mondjuk itt is van egy pár olyan,de a normálisakat sajnálom,hogy tényleg pár hülye miatt,nem tudnak sehova sem elmenni. Az iskolában is többnyire ezért nincsenek oylan igazán jó programok.. Sajnálatos,hogy ezek a gyerekek a saját érdekükben sem tudnak normálisak lenni. Persze,ha az ember csak a "jó" gyerekeknek szervezne programot,kikérnék maguknak.Csak elfelejtenek elgondolkodni arról,hogy vajon mi lehet az oka annak,hogy nem szívesen szerveznek nekik programokat.
2010. dec. 31. 21:55
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
17 éves fiú vagyok, és eddig minden szilveszteremet itthon töltöttem. Én egyszerűen nem vagyok vevő arra, hogy megiszom, ami elém kerül, aztán összehányom a várost, alszom hétfő reggelig, majd elmesélem az osztálytársaknak, hogy mennyire bebaszcsiztam. Úgyhogy nálunk kialakult egy "hagyomány", ahogy a szilvesztert ünnepeljük. Húgom 13 éves, most van abban a korban, hogy bulizni akar menni néha (bár most még nem szórakozóhelyre, csak "pizsipartira" az osztálytársaihoz), de a szilvesztert ő is itthon tölti (pedig hívták a barátnői).
2010. dec. 31. 22:05
 14/18 anonim ***** válasza:
50%

Én 15 éves lány vagyok, és eddig egy kisebb településen laktam (nem falu, de nem is megyeszékhely), most Szegedre költöztünk. Ezzel nekem is elég sokszor volt problémám...egyszerűen semmit nem lehetett csinálni pl. péntek este. Illetve lehetett...elmenni diszkóba, bebaszcsizni, segget rázni, satöbbi. Igazából a baráti köröm sem volt túl népes (illetve volt, de éppenséggel a diszkóba járós típusok...), vagyis azt se lehetett volna megoldani, hogy elmenjünk valahova, ahol pl. meg lehetne nézni egy két VB közvetítést anélkül hogy valamilyen 50-es éveiben járó részeg állat a nyakadba hányna... ilyen szempontból szerintem egy-két minőségi, értelmes klubnak (vagy nevezzük kocsmának)lenne keletje, és nem is azt mondom, hogy a sárga földig leinni magad, de egy-két pohár sört legurítani (más 13-14-15 évesek szexelnek, drogoznak, cigiznek, ne legyünk már eltévedve...nem azt mondom, hogy mindenki álljon be péntekenként, csak annyit, hogy legyen egy kis hangulatalapozás, oldódjon a feszültség...), értelmes ZENÉKET hallgatni, és nem lédigaga meg rihanna ötszázadik szar kis slágereit; beszélgetni értelmes ember módjára...nálunk is volt egy ilyennek titulált klub, 11 éves kislányok meg kissrácok jártak az "ifiházba", és azt gondolták, milyen menők lesznek...véleményem szerint ezekbe az ifiházakba is kéne egy bizonyos korhatár. kisebbnek meg egy még ennél is "bébibb" kiadás. 17,18-tól felfelé azért elég jól megoldható a dolog, haveroknál alvás etc...

lényeg a lényeg, tulajdonképpen egy darab normális koncert nem volt még a városban (a legértelmesebb ilyen szempontból talán az a pár hungarista zenekar fellépése lett volna néhanapján, de oda meg olyan alakok jártak, hogy jesszus...nem tudom, ha kutatást végeztek volna hányan tudták volna megmondani a trianoni béke pontos évszámát...), állandóan Szegedre kellett bejárnom, ha meg akartam oldani valahogy ezt a problémát, de 11kor indult az utolsó busz, vagyis vagy leléptem a koncertről, vagy ott aludtam valakinél... ilyen szempontból most jobb helyzetben vagyok, de az a nagy helyzet, hogy az északi ill. nyugati megyékben sokkal több ilyen lehetőség van (és sokkal több koncert, zenei rendezvény is...tagadhatjuk, hogy a nyugatnak azért van hatása, de hülyeség lenne, na mindegy, ez megint totál más téma...)...ilyen szempontból még talán a Gara a legjobb hely Szegeden, az IH-ban meg a Jatéban is vannak néha egész normális dolgok, ahova azért "kisebb" zenekedvelők is bemehetnek... namindegy.

2010. dec. 31. 22:45
 15/18 anonim ***** válasza:

21:36 vagyok. Ide csupa 17-20 közötti "nagyfiú" jár. Ők azok, akik mindent ellopnak és tönkretesznek. A kicsik nem mernek jönni, mert félnek a nagyfiúktól. Ők, a nagyok folyamatosan mulatós zenét hallgatnak, vagy diszkózenét, nem mozdulnak ki a faluból akkor sem, ha lehetőség adódik, max a szomszéd faluba mennek bálozni. Tanulni nem tanulnak, suliba nem járnak, dolgozni nem dolgoznak, csak elvárásaik vannak...

Elhiszem, hogy Szeged mellett a közösségi ház menőzésnek számít, ezért taszító az éppeszűeknek, de itt minden a fenekük alá van tolva, mégsem tudnak normálisan viselkedni.

2011. jan. 1. 01:06
 16/18 anonim ***** válasza:

Na ez meg megint más...egyrészt zeneileg nagyon elfogult vagyok, nekem nagyon nem mindegy, hogy éppenséggel mi szól. Valószínűleg nem megyek olyan helyekre ahol szétcsapatják az agyam valami monoton tuctuczenével (szubjektív vélemény, bocs mindenkitől)

17-20 évesen azt meg gáznak tartom. Őket nem lehetne kitiltani valahogy? Vagy pl. 16 fölött beugró, ilyesmi...tudom, bizonyos szinten görénység lenne (plusz bizonyos emberekkel szemben), de amit leírtál, annak így nem sok értelmét látom.

Egyébként sok függ a szülőtől, meg gyerektől is. Én mindig is hosszú pórázon voltam tartva, persze, anya féltett meg minden, de azért elég sok olyan szülő van, aki nem engedné el a 14-15 éves gyerekét egy fesztiválra (mi több, még a gondolattól is frászt kapna). Azért azt úgy mellékesen megjegyezném, hogy az iskolában sem a magatartásommal, sem a jegyeimmel nem voltak gondok, nem cigizek és nem drogozok, piától meg egyszer lettem rosszul, akkor is az idióta bátyám (a felelősségteljes, nagyrabecsült blablabla) miatt...

érdekes dolgokról van itt szó. igény szerintem lenne a minőségibb szórakozóhelyekre, csak az egy kisebb városban elég nehezen kivitelezhető, meg a diszkótípusú, se eleje, se vége szórakozóhelyekre nagyobb a kereslet. mondjuk mit várunk egy olyan országban, ahol az emberek esténként bezuhannak a TV elé és olyan szemeteket kell nézniük mint pl. a valóvilág x-edik része...a kultúraügyi miniszter úr nagyon elkúrta valahol! :(

2011. jan. 1. 16:29
 17/18 anonim ***** válasza:

A tinidiszkó undorító,14 15 éves lányok utcasarkiakat megszégyenitve néznek ki...14 15 éves gyereknek otthon a helye,én még babáztam ennyi idősen,a mai 14 évesek meg már orgiáznak,18 évesen meg kiégett roncsok...Ráérnek 16 17 évesen bulizni,nem lóverseny...

28N

2011. jan. 1. 21:52
 18/18 anonim válasza:
tegnap 16:29--az utolsó mondatodhoz csatlakozva :azért kell a Népet tudatlanságban tartani mert akkor könnyebb az orránál fogva vezetni.Egyszerüen a Tv műsorok alulmúlhatatlanok,pedig nem hiszem el hogy ez csak a műsorszórók pénztelenségétől van.Ez már a nézők szándékos hülyénntartásáról szól!Meg is van az eredménye!Ennyi műveletlen ember már bűn egy országban!
2011. jan. 2. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!