Vallásos legyen a keresztszülő? Vallásos emberek válasza érdekelelsősorban.
Hátakkormeg???
Szereld le az anyóst, nem ő dönt és ne szóljon bele!
Nektek ez ha jól látom nagyon fontos, szóval a te dolgod, hogy szépen vagy csúnyán mondd meg, én az utóbbit tenném, de az én vagyok :D Nyugi, meg kell, hogy értse :)
A keresztszülő eredeti feladata szerint segíti a gyermek vallásos nevelését. Ha ez Neked fontos (úgy látom, hogy az), akkor válassz olyan keresztszülőt, aki ennek meg tud felelni. A keresztszülőt a gyerek szülei választják, nem a nagyszülei, úgyhogy ülj le anyósoddal és beszéld meg vele, hogy ebben nem ő fog dönteni.
Nekem is fontos volt, hogy a fiam a keresztszüleitől ugyanazt a hitet tanulja, amit tőlem. Az én keresztszüleim is vallásosak és emellett bármikor számíthattam és számíthatok rájuk, a legjobb emberek, akiket valaha ismertem és ilyet szerettem volna a fiamnak is. Magasra tették a mércét, de azt hiszem , megtaláltam.
Úgy dönts, hogy a döntéseddel maximálisan elégedett lehess, mert egy életre szól!
Na, nálunk is hasonlóan történt, anyósom kijelentette, hogy a lányát (sógornőmet) szeretné keresztanyának, és a férje (a sógorom) pedig lenne a keresztapa. A férjem - én sem :=) - pedig nem mert ellenkezni. A sógornőm megüzente, hogy ILLENE személyesen és ünnepélyesen felkérnünk, "elvégre ez egy nagy dolog". Megtörtént, ahogy óhajtották, elvállalták, mi elkezdtük szervezni a keresztelőt. Aztán persze a nagysága és a férje meggondolta magát és visszalépett, de már nem érezte illőnek személyesen bejelenteni, csak a drága anyjával üzente meg. Én pedig csak annyit üzentem vissza, hogy örülök, hogy még időben kiderült, hogy nem is érdemli meg a keresztszülőséget. Szóltunk egy barátunknak, ők boldogan és meghatódva vállalták és csendben, minden csinnadrattától mentesen megkereszteltettük a kisfiunkat. A gyerkőc azóta nagyobb lett, egyházi iskolába jár és remek a kapcsolata a valódi keresztszüleivel.
A Te gyermeked jövője a Te kezedben van és nem az anyósodéban! Ne engedd, hogy beleszóljon a keresztelőbe, ez csak a Te és a férjed döntése legyen.
nem értem ezeket a dolgokat, miért kell az esetek 90%ában a nagybácsinak v nagynéninek lenni a keresztszülőnek.és én is azt mondom,hogy legyen vallásos,hisz a keresztelőn akkor csak úgy mond vmit amit még maga sem tart be.
ha van ilyen bnőd, v bár ki inkább a vallásos nem rokon legyen,mint az ateista rokon
Szia
Az én anyósom már nagyon be van sértődve. 3 lányom van, és egyik keresztszülőjét sem az ő családjából választottuk.
Hogy is választottam volna sógornőmet, aki azért piszkál minket, hogy minek egy gyermeket keresztény vonalon nevelni.MAjd, ha felnő akkor. De keresztszülő akar lenni. Mondtam, majd az 5iknél. (még az elsőt vártam akkor)
Erre most vagyok várandós a negyedikkel. Mondtam is a páromnak, hogy 5. nem lesz, mert annak ők lennének a keresztszülei :-D
Nekem fontos, hogy a keresztszülővel meg tudjam beszélni, hogy hogyan viselkedtek a lányok vasárnap a templomban, vagy eljöjjön megnézni a pásztorjátékot, amit előadnak Karácsony napján. Sógornőm közölte, hogy ő nem fog 25.-én korán kellni csak azért, "hogy megnézze hogyan énekel az unokahúga a sok dogmázó vénasszonynak".
Na egy ilyen nő nem kell keresztszülőnek. A férje meg sose volt még templomban (még a keresztelőkre sem jött el a misére, csak végén a szertartásra, mert ő nem bírja a templom áporodott szagát!).
Párom is miattam keresztelkedett meg felnőtt fejjel.
Bocsi, jól elkanyarodtam. A lényeg, hogy a te döntésed!
Én azt nem értem, hogy hogy mer bárki is a templomban szent fogadalmat tenni Isten színe előtt úgy, hogy nem is hisz benne??? A keresztszülő megfogadja Isten színe előtt, hogy a keresztgyermekét a vallás gyakorlására, hitre, Isten tiszteletére neveli.
Sajnos manapság már a keresztelők is inkább "kötelező" parádék, mint a templomi esküvők. Tisztelet persze a kevés kivételnek.
Kedves Kérdező! Te és a férjed válasszatok keresztszülőt, méghozzá lehetőleg hívőt, aki gyakorolja is a vallását. Ne hagyd, hogy bárki is nyomást gyakoroljon rátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!