Mennyire lehet megtanulni énekelni?
Abszolút repedt fazék hangom van, még a boci-boci tarkánál is oktávokat tudok csúszni. Szeretek énekelni, csak nem tudok :)
Ha semmilyen profi helyen nem szeretnék fellépni, csak annyit szeretnék elérni, hogy egy tábortűznél ne dobáljanak meg, van rá reális esély, hogy ilyen szintre fejlesszenek?
Főleg olyanok válaszát várnám, akik foglalkoztak már komolyabban énekléssel.
A zenei hallásom kifejezetten jó, egy-egy akkordból mondom, hgoy milyen zene, meghallom, hogy melyik számban honnan "loptak". Sőt, valószínűleg ezért megy könnyen bármilyen idegennyelv kiejtése is.
De ha elkezdek énekelni, távolról se hasonlít arra, amit szeretnék énekelni. Ha alatta megy zenei kíséret, vagy rádióval éneklek, akkor egész elviselhető.
Általánosban zongorával kísértek, hogy a többiek ne álljanak meg a növésben.
Apám kórustag volt, gyerekkoromban sokat énekelt velem (az apai áldozat :)), de semmilyen fejlesztésen nem vettem részt.
Régen musical színész szerettem volna lenni, mert a színészkedés (nem átvitt értelemben) mindig is jól ment, szavalni is jól tudtam. De a satnya énekhangom miatt meg se próbáltam, teljesen más pályát választottam. Ezekről az ambíciókról már letettem, de legalább baráti körben nem szeretnék felsülni - egy elviselhető, esetleg kellemes énekhangot szeretnék kipréselni magamból...
Küldj privit, nekem van egy ismerősöm/barátom (Pesten), aki tudna neked segíteni. Abszolút reménytelen eseteket is megtanít énekelni. :) Csak írd meg, milyen kérdésre kell válaszolnom a levélben, hogy tudjam.
Egyébként abszolút van esélyed, ha a hallásod jó. Az a nehezebb, ha az nem jó, de még az sem reménytelen.
Egy énekes
*a zenei hallás öröklött tulajdonság, ami legfeljebb kisgyermekkorban kismértékben fejleszthető
Ez nem igaz. BÁRMIKOR, bármilyen életkorban fejleszthető szolfézs tanulással. Én felnőttként jártam zeneiskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!