Ilyen esetben jár a páromnak a munkanélküli segély?
Most X városban élünk,(Borsodban) neki ott van bejelentett munkahelye több mint egy éve. Én eredetileg győri vagyok, szeretnénk oda visszaköltözni,mert ott több a lehetőség munka szempontjából. Nekem ott van egy lakásom,ott az állandó lakcímem, őt pedig bejelentenénk oda ideiglenes lakcímmel. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ebben az esetben, ha ő elmegy a győri munkaügyi központba, akkor utalnak ki pénzt?
Szeretném leszögezni, hogy nem színes bőrűek vagyunk,s nem az államon akar a párom élősködni,ez csak ideiglenes megoldás lenne, amíg nem talál munkát. Nekem már sikerült találnom, én januárban kezdek. Köszi a normális válaszokat!
A munkanélküli segély nem hely függő...
Ha a munkáltató mond fel neki, akkor jár segély, ha közös megegyezéssel mondanak fel szintén, ha a párod mond fel, akkor nem jogosult a segélyre csak 3 hónap múlva.
Itt meg tudsz nézni mindent: www.afsz.hu
A munkavállalóknak menüpont alatt minden le van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!