Hogyan tudnám rávenni anyámékat hogy odaadják a kocsit akkor is ha havas az út?
Elkértem a kocsit hogy a haverokkal elmenjek valahova.
kb 80-100km-t utaznék és a benzint közösen fizetnénk. Azt mondták hogy akkor kapom meg a kocsit h nem lesz havas az út. Kb 2-3 hét múlva megyünk de hogy tudom meggyőzni őket hogy mégis engedjenek el akkor is ha lesz hó??
Nekik nem kerül az semmibe hogy odaadják a kocsit mert benzint tankolok bele de elmondásuk szerint féltenek, pedig nagykorú vagyok már. Segítettem itthon hátha engedékenyebb lesznek de semmi.
Már 3 éve van jogsim és sokat vezetek, de a tegnapi havas úton azt a távolságot, amit máskor 20-25 perc alatt megteszek, az 45-60 perc volt.
Szerintem pont attól félnek, hogy majd a haverok előtt vagánykodsz, megmutatod milyen nagy fiú vagy. A legtöbbször ebből van a baj.
Kamionos, neked van gyermeked? :) Én pl. lesz.rom az autót, tőlem ripityára is törhet, ha a gyermekem úgy száll ki belőle, hogy semmi baja. Egy karcnyi rész sem lenne az én tiltásomban az ügyben, hogy nehogy az autónak baja legyen. Elég sok autó van a szalonokban, piacokon, tök egyszerű pótolni. Ez már nem mondható el a gyermekemről.
Ha az autót féltik, ott már "baj van."
Előtte írták, hogy havas úton kétszer annyi időbe telik megtenni ugyanazt az utat...
Ezt végiggondoltad, amikor azt mondtad, hogy olcsóbb lesz a benzin?
Számold ki úgy a benzint, hogy jobb esetben 60-al teszed meg a 100km-t, nem pedig 120-al. Vagy vedd hozzá azt is mi van ha elakadtok... és ki kell hívni az autómentőt. Ezekkel a költségekkel együtt is jobban megéri kocsival menni?
Mindezeket leszámítva átérzem a problémád. Bár én amikor megkaptam a jogsit már készült a kifejezettem nekem összeeszkábált gépjármű. :) Szóval a kocsi miatt nem kellett aggódni, így városon belül és 20km-es körzetben simán mehettem rögtön. De amikor az elő hosszabb utamra készültem, akkor nekem is a sarkamra kellett állnom. Nekem is kb 1 éve volt akkor jogsim és 180km-es távról volt szó.
Én annyiből voltam jobb helyzetben, hogy ugye nem egy drága autót vittem volna, hanem az én kis "tragacsomat" (ami mellesleg már 4 éve jól gurul), szóval csak arról kellett meggyőznöm őket, hogy tudok vezetni. :)
Én ehhez a flegma stílust használtam, meg a "nem igaz, hogy nem bíztok bennem...." trallala szöveget. De hogy végül mi miatt engedték azt nem tudom. Talán azért mert nem tettem fel kérdést. :D
De egy dolgot nem árt ha végiggondolsz. Ha először vezetsz le ekkora távot, ráadásul nem tudod az utat, hanem majd az úton kell bogarászni a térképet. Nem ismered a terepet, nem ismered az éles kanyarokat meg a kibogózhatatlan útjelző táblákat és pluszba még 4 ember fog énekelni, meg viccelődni mögötted, és ezzel elvonják a figyelmet.... a 100km után olyan leszel mint a mosott szar. Aznapra már ne tervezz programot, mert hulla leszel. Legalábbis nekem az első jónéhány alkalommal így volt.
De egyszer mindent el kell kezdeni... erre pl hivatkozhatsz. :)
Sok sikert!
25/L
Nem 10km-t vezettem összesen csak olyan messzire szoktam menni kocsival.
GPS van, nem fogok eltévedni, meg nem is megyek be a városba és a kis utcákba se.
1. nem vezettél sokat még életedben, ráadásul rövid távokon voltál.
2. ami nyomósabb indok, hogy ott lesznek a HAVEROK, és még egyedül el is engednének téged szerintem, de haverokkal nem. egyikőtöknek sem hiányzik hogy részegen randalírozzanak melletted a kocsiban, netán elkezdenek piszkálni hogy mért nem mész gyorsabban, milyen beszari vagy.. stb. kölkök a te korodban nem tanulnak fegyelmet és józanságot. ez a helyzet. a szüleid ezt tudják.
A helyzet az hogy nem lennél ura a helyzetnek, és ezt te is beláthatod.
Nincs köztetek olyan aki régóta vezet? mert akkor neki kéne vezetnie.
Nem a benzinpénzzel van a gond, meg nem is azzal, hogy meghúzod az autót, hanem a falkaszellem a probléma. Hogy te sem vagy ura a helyzetnek. Egyenként minden kölyök rendes, bandában viszont meghibban. ez tény :)
előző vagyok
A másik meg, mivel nem vagy rutinos vezető, ráadásul bizonytalan esetenként csúszós úton, ismeretlen helyeken, rendkívüli koncentrációt igényelne részedről. Figyelni viszont nem fogsz tudni, mert a többiek ott vannak, dumálnak, ökörködnek. Nem jó ez így nagyon nem jó. És nyilván látták a szegény halálos balesetet szenvedő fiatalok a Lágymányosi-hídnál. Hiába rendes gyerekek, hiába tudott vezetni az a fiú, mégsem volt elég rutinja, hogy rájöjjön hol kell menni és hol nem. Gondolom éppen ment a hülyéskedés az autóban, nem figyelt eléggé stb...
Hát így van ez. Ezért nem engedik a szüleid. Ha esetleg találsz valakit, aki rendesen tud már vezetni, és függetleníteni tudja magát a többiektől, akkor lehet hogy megengedik hogy a ti autótokkal menjetek és ő vezessen. Egy lány is megtenné. Aki már vezetett többször. Általában a lányok óvatosabbak és nem érdekli őket ha valamelyik agyament cikizi őket.
Jól ismerem őket, nem fognak piszkálni azzal hogy lassan megyek és lépjek oda. Nem buliba megyünk tehát nem iszunk.
18-20 évesek vagyunk és elég komolyak ahhoz hogy nem b@szogatjuk a másikat hogy hogy vezet, amúgy közülünk csak nekem van csak jogsim.
Nem akarom dicsérni magam de ahhoz képest nem vezetek rosszul hogy 1 éve van jogsim, nem vezetek napi rendszerességgel de nem gond ha nagy forgalomba kell vezetni a városban, nem ijedek meg a forgalmi szituációktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!