Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Illik ilyenkor ajándékot...

Illik ilyenkor ajándékot adnom? Mindenkinek?

Figyelt kérdés

Eddigi 3 karácsony ugy telt,hogy 24-én én is és párom is családdal,egymásnak adtunk csak ajándékot,egymás szüleinek még egy telefon se...

Most nyár óta viszont többet találkozom velük,párom is a szüleimmel.Karácsonykor 24-én együtt leszünk,25-26 pedig egyik nap egyik,másik nap másik szülökkel, nagyszülökkel, vagy valahogy igy.

Eddig sose volt ajándékozás,mikulásra viszont most kaptam nagyszülőktől és anyukájáéktól(ebben nem csak csoki volt) is csomagot.(Páromnak anya rendszeresen vesz dolgokat,mivel boltja van,ha már én kapok,ő is alapon)

Anya nem tervez ajándékozósdit,szerinte ez csak nyűg,bár ha kérem,nem fog nehezére esni választani valamit.

Párom meg nem tudja,nem érdekli,hiába kérdezem.

Ha nem veszek semmit,akkor hülyén fog kinézni,ha én kapok,ha meg veszek,és én nem kapok,akkor megint.

anyukáját meg csak nem hivhatom fel,hogy "figy már,kapok valamit?jah és milyen értékben,hogy ugy tudjak én is kb"

23/N

2010. dec. 6. 08:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi meglátogattuk egymás szüleit karácsonykor, és kaptunk is ajándékot a másik szüleitől. A nekik szánt ajándékot pedig közösen vettük.
2010. dec. 6. 08:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha mentek a szülőkhöz akkor illik.Gondolom meghívtak benneteket.Inkább vigyetek valamit,mert ha ti meg kaptok akkor nektek lesz kellemetlen.
2010. dec. 6. 09:11
 3/8 A kérdező kommentje:

de megyünk a szüleihez,onnan együtt az egyik majd a másik nagyszülőhöz (csak nagymama van)

mégis mit?

vagy elég a szülőknek?

meg most anyáéknak...öcsém kap vmi játékot,én már megkaptam a karácsonyi ajándékom (anak lett kinevezve h fizettek egy bizonyos dolgot),és anyáéknak csak vmi apróságot (ő kérésük,ne költsek sokat,akkor ugyis ők adnak jövöhónapban,ne maguknak vegyenek már vmi hülyeséget igy gyakorlatilag).Nagyszüleimnek meg anyáék vesznek vmit mindig,és az az én nevemben is.

szóval most ha én veszek az ő szüleinek,nagymamaáknak,akkor páromnak is illik,de most egy huszadik pia a szekrényen minek,antialkoholista szüleim vannak,nem szeretik a sablonajándékot,nekik elég ha ott vagyunk

2010. dec. 6. 09:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Na szerintem ilyen esetre jó, ha készítesz valami olyan ételt amit ők biztos nem, viszont szeretnek. Ha van régi időkből kedvenc akkor azt, ha meg ilyen nincs akkor valami ujajat amit maguktól nem próbálnának ki.
2010. dec. 6. 09:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Én vinnék mindenkinek. Mert ha kapok, és én nem viszek, az tök ciki. Csak valami apróságot, de valamit mindenképp. És szerintem sokszor még a személytelen ajándék is jobb, mint a semmi. Főleg így, hogy még annyira személyeset nem is vihetnél nekik, mert még nem ismered őket annyira. Szóval én vinnék mindenképp, nem szeretnék kellemetlen helyzetbe kerülni.
2010. dec. 6. 09:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Hasonló van nálunk is, de mivel mindkét oldalról örülnek nekünk a szülők, csináltatunk nekik egy-egy naptárat magunkról. Személyes, de megfizethető és örülni is fognak neki.

Nagyszülők az ilyennek még inkább örülnek, de a mi esetünkben sajnos már egyik se él.

2010. dec. 6. 10:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha már együtt vagytok x éve,akkor nem te veszel,hanem ti vesztek!Nálunk legalábbis így működik.Süssél valami sütit,aszalt gyümölcs kosár,mézeskalács kosár,stb.Saját kezűleg készíts valamit.
2010. dec. 6. 11:24
 8/8 A kérdező kommentje:

hiába vagyunk együtt 4 éve,a karácsony eddig külön volt,meg ugy az ünnepek mind

illetve náluk nem igazán szokás egymást meglepni,párom megmondja mit akar,megveszik neki,ő eddig meg nem ajándékozgatott,csak ezévtől dolgozik,eddig egyetemista volt.

azt hogy az éven akar-e bármit,nem foglalkoztatja még

csak én nem szeretek mindent az utolsó pillanatra hagyni,de ha rajta múlik,24én délben fog eszébe jutni,h kellene vmit...

2010. dec. 6. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!