Készülsz már a Karácsonyra?
általában augusztusban kezdem várni a Karácsonyt..De december kezdetén, mindig különleges érzés tölt el..:)
Ti készültök már rá? Ajándékokkal hogy áltok? ünnepi menü, családlátogatási dátumok(nálunk apuval ketten szenteste, 25én az egész nagy család összegyűlik..ebék,beszélgetés,ajándékotás..)
nálatok hogy van ez?
Átláthatóbban:
1. Megvannak már az ajándékok?
2. Ünnepi menü meg van tervezve?
3. Családlátogatás?
és ami eszetekbejut, irjátok még le..:)
Én eddig nagyon vártam, de pár napja kiderült, hogy a párom végig dolgozni fog :(
Így aztán hazamegyek a szüleimhez karácsonyozni - legalább a menüvel és hasonlókkal nem kell törődnöm :D
Azt tudom, hogy sütit fogok csinálni, mert abban jobb vagyok anyánál, a többit meg rábízom. Azt tervezem, hogy készítek kis linzerkosárkákat, és egy részét dióhabbal töltöm meg, másik részét vaníliás vagy tejszínes krémmel és déligyümölcs-darabokkal. Emellett a húgommal készítünk egy nagy tál bólét, valamint gyümölcstortát - vagy simán gyümölcskelyzet tejszínhabbal, ha nem lesz időnk a tortára.
Az utóbbi években teljesen átszoktunk arra, hogy gyümölcsös édességeket készítünk, így nem dől ki mindenki, régebben mindig bejgli volt meg zserbó meg Rákóczi túrós és rokonai, és meg se bírtunk mozdulni utána :D
Az ajándékokkal sajnos nem állok túl jól. Nálunk nem divat letudni a másikat egy tusfürdővel, hanem olyasmit szokás venni, amit tényleg szeretne / szüksége van rá.
Októberben megterveztem, hogy veszem meg az ajándékokat, hogy kijöjjek a pénzemből, akiket arra a hónapra terveztem, nekik meg is vettem. De novemberben tűzhelyet kellett vennünk, és ez sajnos igencsak hazavágta a kasszát. Így komoly gondban vagyok, hogy miből fogom megvenni az ajándékokat, mert nem akarok kis haszontalanságokat adni a család felének. Főleg úgy, hogy a másik felének már megvan a "rendes" ajándék :(
Életemben először várom a karácsonyt.
Eddig mindig rossz volt, most idénre végre rendeződtek úgy-ahogy a dolgok, így végre nekem is lehet normális karácsonyom.
Az ajándékokat már mindenkinek megvettem, azonnal be is csomagoltam őket :D
Az ünnepi menü is megvan tervezve, de mivel jó ideje diétázom ezért még ki kell találnom valamit a karácsonyi 3 kilós hízás ellen :D
Kicsit a szobámat is feldíszítettem, hogy ráhangolódjak az ünnepekre.
1. Többé-kevésbé. Legjobb barátnőmnek meg öcsémnek már minden meg van véve, apukámnak már vettem egy könyvet (mellé tervezek vmi olcsóbb elemlámpát, plusz ha marad pénz, akkor lehet, hogy még vmi mást is)... anyukámnak még nem vettem semmit, de ötlet az rengeteg van :D
2. Ünnepi menüt anya szokta készíteni, és szinte mindig ugyanaz (amit egyáltalán nem bánok, mert így van egy ilyen hagyományszerűsége az egésznek)
3. Unokatesómékhoz (anyu unokatesója az anyukájuk) megyünk 26-án... apukám ágáról nem hiszem, hogy lenne ilyen családi összejövetel, mert eléggé rosszban vagyunk most nagybátyámékkal (meg egyébként is, régebben mindig voltak nagy összejövetelek erről a részről, csak apu nagybátyjáék szervezték, és szegény bátyó meghalt, a felesége meg igen beteg, és már beköltözött egy nyugdíjas ottonba, más meg nem nagyon akarja/tudja megszervezni... nem mintha bánnám... inkább nem taglalnám, miért nem vagyunk most túl jóban nagybátyámékkal, de elég meredek sztori)... illetve nagypapámat szoktuk áthozni Szentestére (magányos is szegény, meg szellemileg már nem teljesen friss... mondjuk nem tudom, lesz-e olyan állapotban most, hogy egyáltalán áthozhassuk)
4. egyéb: én szoktam a fát díszíteni... uidén is piros-arany lesz, mint szokott lenni, új díszt nem vettünk... és lesz közös énekelgetés
21/l
Én készülök nagyban, már az ajándékot is megvettem a páromnak. Imádom ha megajándékozhatom :) Pár éve még ki nem állhattam a karácsonyt, itthon sem volt jó, amikor a szüleihez mentünk az pedig még rosszabb volt, épp ezért két éve kettesben karácsonyozunk. Azóta szeretem a karácsonyt. Én úgy gondolom, hogy nem attól karácsony a karácsony, hogy minél több család tag összegyűljön, hanem attól, hogy olyan emberekkel osztod meg akikkel tényleg nevezheted a szeretet ünnepének!
Ami a menüt illeti abban már biztos vagyok, hogy mignont csinálok, a többi még rejtély :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!