A barátnőm 19 éves és gyereket szeretne a barátjával. Hogy tudnám lebeszélni erről?
Ha a lakásra felvett bankkölcsönnel megcsúszik valaki, akkor bukhatja az addig befizetettet is. Bérelt lakásnál legfeljebb olcsóbba költözik egy időre.
Ennyit a saját lakásról.
"19 éves nő már nem gyerek, tud dönteni a jövőjéről."
Csak mert úgy döntött, hogy gyereke lesz? Ha azt mondaná, soha nem akar gyereket, azt mondanád, még fiatal, majd meggondolja magát.
19:35,
az is az ő döntése lenne.
szerintem sem gáz, ha albiba vállalnak gyereket. mi 33 évesek vagyunk, mi is albiba fogunk vállalni. el sem tudjuk képzelni, hogy a gyerek mennyi pénzünket fogja felemészteni havonta, és addig, amig én gyesen, gyeden vagyok, ebbe egy hitel nem fér bele. Az albi dija 50 ezer, ennyiből nincs meg egy havi törlesztő részlet. Mi akkor akarunk lakáshitelbe fogni, ha visszamegyek dolgozni. És mégis meddig várjon egy nő? addig amig már nem lesz termékeny? vagy amikortól már kockázatos a szülés? 55 évesen kéne a 15 éves gyerek szülői értekezletére járni? és 60 évesen megy majd egyetemre a gyerek, amikor már mi sem tudjuk úgy támogatni anyagilag? gondolkozni kéne annak, akinek van párja a gyerekvállaláshoz, és nincs anyagi ellehetetlenülés.
Mellesleg ha van pénzük, és a csajt valahol visszavárják dolgozni, ad abszurdum van megtakarításuk (vagy a szülők vállalják a kezdeti anyagi segítséget), akkor senki sincs oka fújni rájuk! Nem mindenkinek jön be a kiélt, agyonpiázott fej, és a fáról-fára szálldogálós divatos szingli és "kiélős" élet. Megjegyzem ebből a harmincas nőknek ma már elég komoly lelki problémáik vannak. Ekkor jönnek rá, hogy nincs pasijuk, nincs lakásuk, nincs gyerekük, és egyik sincs még látótávolságban sem. Na ez a para. Nem egy boldog fiatal párocska kis gyerekkel, ha amúgy anyagilag birják.
"Ha azt mondaná, soha nem akar gyereket, azt mondanád, még fiatal, majd meggondolja magát."
Ez nagyon igaz...én állandóan megkapom ezt..24 éves vagyok és nem akarok gyereket több dolog miatt. de állandóan csak azt nyomják hogy fiatal vagyok még majd meggondolom magam..nem tudom miért kéne meggondolnom magam..ne magyarázza már be nekem senki hogy szülni kell...ráadásul elég reális okok miatt nem akarok.
Lebeszélni nem fogod tudni szerintem..vagyis attól függ hogy mennyire vagytok jóban, mennyire megértő, mennyire ad a kívülállók véleményére..az ő szülei véleményére azért kiváncsi lennék.....de ha beleavatkozol abból úgyse lesz semmi jó..maximum elmondod neki a véleményed....
Ki mondta,hogy nincs szakmája?többet érhet egy szakmunkással,mint én a diplomámmal. 19 évesen lehet,hogy korai,én nem vágtam volna bele,de nekem eszembe sem jutott...Ha nekik közös döntés alapján ez kell,akkor csinálják...csak példának Shodeinde Dorkát osztanád,hogy húhh,de fiatal és majd megbánja?
Én most 23 évesen vagyok terhes,albérletben élünk és eszünkbe sincs saját lakást hitelre venni. Fiatalok vagyunk,lehet az ország másik felén kapunk majd egy jó állást.Akkor mit csinálnék a "sajátunkkal"sokkal mobilabbak vagyunk még pár évig nélküle,ami a munkaerőpiacon manapság nem egy utolsó szempont...az albi olcsóbb,mint a hiteltörlesztő, a gyereknek meg mindene meg lesz..Szóval szerintem állj mellette,és ne cseszegesd,az csak eltávolít benneteket..
Utolsónak: ha lenne (használható) szakmája,dolgozna...
Bírom ezeket a nőket,akik 0 végzettséggel elkezdik potyogtatni a kölyköket,mert 25 évesen már baromi késő lenne nyilván,és addigra már kiélt ribanc az ember:D:DMeghát nem lehet a luxusra várni,ezért kell rögtön érettségi után felcsináltatnia magát az embernek!
No ez még nem is lenne gond,de majd 1 év múlva a barátnőd teszi fel a kérdéseket,ha esetleg elhgagyja a pasija,hogy hová költözzön,milyen segélyt igényelhet ésatöbbi..
mert érettségivel,kisgyerekkel a kutyának nem fog kelleni ezt most garantálhatom bárkinek.
nem az albérlet a gond,és nem is ,hogy fiatalon akar szülni. Csak ez a bele a vakvlágba ,meg "majd lesz valahogy" ,"ahova isten adott birkát,ad legelőt is",ezektől a dumáktól rosszul vagyok már csak azért is mert a gyerek húzza a legrövidebbet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!