Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor feküdjön? Üdv Mindenkin...

Mikor feküdjön? Üdv Mindenkinek! 10 éves kislányom ideglenesen az apjánál lakik 2 hónapig. (Gyermek kezdeményezte)

Figyelt kérdés

Sok mindenben látok problémát. Buszon tanul reggelente, későn fekszik, reggel ráér tusolni. Nálam ez mind ellenkezőleg volt. Természetesen nagyon tetszik Neki a "lazaság", ezért is akart átmenni "próbalakásra"

Szerintetek mikor kell egy 10 éves gyereknek lefeküdni ahhoz, hogy 6-kor frissen, üdén, jókedvűen, tanulásra készen ébredjen???? Márti

2010. nov. 13. 09:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Tök mindegy, te mit gondolsz, ha az apjánál van, akkor az apja határozza meg a napirendet. Ha nem látod megfelelőnek, vedd magadhoz a gyereket inkább! 10 éves gyermeket nem lehet kitenni annak, hogy ő döntsön a hol-lakásáról. Ezt elhibáztátok. Nektek kell döntenetek, és nem arra használni a gyereket, hogy "lámcsak, nálam jobb neki"

Ti felnőttek módjára döntettek, és a döntést kedvesen, kíméletesen közlitek vele.Nem kérdezgetitek a véleményét, hanem azt nézitek, valójában mi jó neki.

Ilyen döntést, ami a bíróságnak is nehéz, hogy bízhattatok egy kisgyerekre???!!!!???

A buszon tanulást korainak tartom kisiskolás korban. Nem csak az idegrendszerét, hanem a szemizmait is túlterheli.

2010. nov. 13. 10:27
 12/22 anonim ***** válasza:

Én 22.00-kor feküdtem általános iskolás koromban és 5 percen belül aludtam is. Reggel 6-kor keltem. Kitűnő voltam, amit nem azért mondok, hogy felvágjak vele :D, hanem azért, hogy lásd, elég lehet a gyerekeknek ennyi alvás is.

A reggeli tusolást én sem értem, hogy miért gond, nem mindegy, hogy reggel vagy este fürdik? A lényeg, hogy tisztálkodjon naponta.

A buszon tanulás is csak akkor gáz, ha rosszak a jegyei. Ha jó jegyeket kap, akkor hadd tanuljon ott. Úgyis érezni fogja, ha eljön az az idő, amikor már nem lesz elég a tanuláshoz a buszon töltött idő.

2010. nov. 13. 10:28
 13/22 anonim ***** válasza:
S ?? Odamégy lefektetni?
2010. nov. 13. 10:30
 14/22 A kérdező kommentje:

Hú. Elég vegyes a válaszáradat. Itthon bizony igényelte a 8 órát, és fél 9-kor már horkolt is. IGEN, el vagyok keseredve, valóban. De ha Neki így jó, ám legyen. Az őszi szünet óta még csak öt iskolanap telt el, tehát a tanulmányi romlását/javulását még nem látom, sőt az osztályfőnököt is kérdeztem, még Ő sem látja.

Nem, nem megyek oda lefektetni :))) :-((((

2010. nov. 13. 10:34
 15/22 A kérdező kommentje:
Amúgy meg azért engedtem, hogy megelőzzem a megszökést. (Nagyon apás) Ez már bő egy éve téma volt, és mostanra érett meg. Mindig elengedtük a fülünk mellett a kérdést, és toligáltuk a határidőt.
2010. nov. 13. 10:38
 16/22 anonim ***** válasza:

OFF: Minden rosszindulat nélkül kérdezem, hogy egy 10 éves gyerek miért ne dönthetne arról, hogy ő hol szeretne élni?

Persze, hogy az apukája mellett dönt, ha ott lazábbak a szabályok. De ha értelmes, okos a lányod akkor nincs ezzel semmi gond. Én is ilyesfajta szabályok nélkül nőttem fel. Nem volt meghatározva, hogy mikor kell lefeküdnöm és mikor kell tanulnom, mert anyuék tudták, hogy tudom mi a kötelességem és mi jó nekem. Egy perccel se maradtam soha tovább fent, mint ahogy elfáradtam volna. Ha úgy éreztem, hogy este nagyon nem megy a tanulás akkor inkább lefeküdtem aludni korábban és reggel korábban keltem, de kész leckével indultam a suliba.

2010. nov. 13. 10:40
 17/22 anonim ***** válasza:

10:40-es vagyok! A válasz közben érkezett a kommented.

Szerintem te a szigorúbb elveid ellenére szuper anyuka lehetsz :) Egy anyának azt lehet a legnehezebb elviselni, hogy a gyereke az apához szeretne költözni. Te helyesen felmérted, hogy a lányod nagyon apás, és ez lesz a legjobb neki. Engedd el, de figyelj rá fél szemmel, számára nem észre vehető módon. Hidd el ő is ráfog jönni, hogy mekkora áldozatot hoztál érte, és szeretettel fogja meghálálni.

2010. nov. 13. 10:44
 18/22 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, a héten maradt ki leckéje ami fekete ponttal járt. Hallom, ahogy kérdezitek, "nálad nem történt ilyen??" De, persze, előfordult......
2010. nov. 13. 10:45
 19/22 A kérdező kommentje:
10.40-es: ÚGY LEGYEN!!!!!!!!!!! Szuper??? Az azért túlzás, de szabályok vannak mindenhol, és én ezeket be is tartatom kisebb-nagyobb sikerrel.A 18 éves..... na nem is mondom. Ő szeret itthon lenni, és Nála is voltak/vannak szabályok!!!!!!!!
2010. nov. 13. 10:48
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha odaengedted, akkor rábíztad az apjára. Akkor bízz meg benne. Ha gond lesz, visszahozod.

Az ő szabályit ő határozza meg. Nem tudsz mit tenni.Többet ér , hogy az apjával lehet, ha annyira apás, mint egy piros vagy fekete pont.

De beszéld meg az apjával, ha nem válna be, félév váltáskor visszahozod. Mert havonta meg nem lehet cibálni, és az apjának is idő kell, míg rájön, mi hogy jó. Pl. hogy mikor érdemes lefektetni. Adj időt!

2010. nov. 13. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!