Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek nem nagyon elavult...

Szerintetek nem nagyon elavult felfogás az, hogy házasság nélkül nem illik összeköltözni?

Figyelt kérdés

A párommal már lassan 4 éve vagyunk együtt. Összeházasodni még nem szeretnénk, én sem vagyok biztos a dolgomban, ő korainak tartja, pénzünk sincs rá. De én házasság előtt midnenképp szeretném kipróbáni, hogy működik-e a dolog, úgy ha együtt élünk, az csak más, mint esténként találkozni, néha együtt aludni, a szülői házban.

De anyám hallani se akar a dologról, szeretne az szégyen lenne. Hozzáteszem, azzal nincs semmi baja, ha a barátom nálam alszik.

Szerintetek igaza van? Hogyan győzhetném meg? Vagy csak költözzek és kész? Nem akarok veszekedni vele, de nem akrok 1-2 év után elválni se, mert nem működik.

23/L

2010. nov. 11. 09:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
Mi nem éltünk együtt házasság előtt és voliá, működik - csak akarni kell.
2010. nov. 11. 09:31
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem jobb előtte együtt élni.Halottam olyat is,hogy 5 évig jártak,összeházasodtak,akkor költöztek össze,de fél év múlva el is váltak,mert nem bírták egymás szokásait.
2010. nov. 11. 09:32
 13/23 anonim ***** válasza:
75%
Jó, ha előtte együtt laktok. Ha anyukád ennyire maradi, akkor kompromisszumot kössetek. Eljegyzés és összeköltözés, utána még mindig lehet dönteni, hogy bevált vagy sem...
2010. nov. 11. 09:33
 14/23 anonim ***** válasza:
25%
ennyi évesen is anyu irányít akkor maradj otthon!!!
2010. nov. 11. 09:38
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

Mi sem éltünk együtt házasság előtt. És akkor mi van? A "kedves" fegyházas válaszolónak mi köze hozzá?! Képzeld, 3 éve vígan élünk, miközben a szomszédék öt év együttélés után összeházasodtak, és fél év múlva elváltak. Azt talán nem kéne fegyházzal büntetni? A szüleim 30 éve házasok, anélkül, hogy előtte egy pillanatot együtt éltek volna. A nagyszüleim hasonló házassága 35 évig tartott, amíg a nagypapám meg nem halt.

Tiszteljük már egymás életét, fogjuk fel, hogy nem gondokodunk egyformán! Én se sértegetem azokat, akik együtt élnek házasság nélkül, mert semmi közöm hozzá, de azt hiszem akkor ezt nyugodtan elvárhatom a másik oldaltól is.

És lehet, hogy most le leszek pontozva, de mivel nem bántok, nem sértegetek, és nem börtönöznék be senkit, pusztán mert másképp éli a SAJÁT életét, mint ahogy azt ÉN jónak látom, nagyfokú intoleranciára fog vallani.

25/N

2010. nov. 11. 09:39
 16/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha már most se vagy biztos benne, hogy ő az "igazi", akkor az együttlakástól se lesz jobb. Ez saját tapasztalat. Volt egy valamilyen (gyakran veszekedős-sírós)kapcsolatom, és szinte kikönyörögtem az összeköltözést, azt hittem, úgy majd több ideje lesz rám. De kínszenvedés volt az együttélés, el is hagytam. Utólag kiderült, arra készült, hogy megkérje a kezem. Lehet, hogy ő meg azt hitte, attól jobb lesz?

Szerintem is hasznos az együttélés, de ez legyen az utolsó próba, ha ezen kívül menden oké. :)

2010. nov. 11. 09:49
 17/23 anonim ***** válasza:
Szerintem az együttélés ritkán szokott arról meggyőzni, hogy valaki mégiscsak az igazi! Inkább fordítva.
2010. nov. 11. 09:49
 18/23 anonim ***** válasza:

9:49 vagyok

Még annyit hozzátennék, hogy ez az utolsó próba (mármint az együttlakás) ne tartson évekig, mert ha ennyi idő alatt nem tudtok dönteni, ott valami nem stimmel. (Általában, nyilván vannak kivételek, és külső zavaró tényezők is)

2010. nov. 11. 09:55
 19/23 anonim ***** válasza:
Ha ugy erzed nem O az igazi, akkor miert gondolkozol eggyuttelesrol, hazassagrol, vagy eppen miert is vagytok egyutt? Remelem nem azert hogy mit mond a rokonsag vagy a szomszed. Vess veget a kapcsolatnak, szorakozz, ismerkedj, csak ugy tudod majd megtalalni az igazit. Regen nem valtak, hanem csondben, nagyon csondben, nehogy a szomszed meghallja, gyilkoltak egymast.
2010. nov. 11. 10:05
 20/23 A kérdező kommentje:
azért gondoltam, hogy ez megmenthetné a dolgot, mert a legnagyobb probémánk az, hogy túl keveset vagyunk együtt( messze lakik), gondoltam így hátha rendbejönnének a dolgok. Amúgy jól megvagyunk, csak nekem kevés már ez ami van, többet szeretnék.
2010. nov. 11. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!